EUROLYGA 2023

Vėl permainos LKF - M.Balčiūnas traukiasi, A.Sabonis ir J.Kazlauskas grįžta

Lietuvos krepšinio federacijoje – vėl permainos. iš LKF generalinio sekretoriaus pareigų atsistatydina Mindaugas Balčiūnas, o iš federacijos prieš savaitę pasitraukę prezidentas Arvydas Sabonis bei viceprezidentas Antanas Guoga grįžta į savo pareigas. Rinktinę vėl turėtų treniruoti Jonas Kazlauskas.

Lietuvos krepšinio viršūnėje permainos nesibaigia.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Lietuvos krepšinio viršūnėje permainos nesibaigia.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Oct 10, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:08 AM

„Vakar Juozukas išpėrė man kailį. Po to atsivėsinau ežere. Supratau, kad pasikarščiavau, nes man rūpi krepšinio ateitis. Atsiprašau, kad įžeidžiau Marčiulionį, Kazlauską ir Motiejūną. Tačiau džiaugiuosi, kad Sabonis sutiko likti. Gal ir mane paliks“, – socialiniame tinkle rašo A.Guoga.

Šios permainos vėl sudrebino LKF praėjus lygiai savaitei po to, kai iš pareigų paskelbė pasitraukiantis prezidentas A.Sabonis, federacijos viceprezidentas A.Guoga, vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas, kuris dirba Kauno "Žalgirio" klube, vyrų rinktinės treneris J.Kazlauskas.

„Mindaugas Balčiūnas priėmė garbingą sprendimą ir nusprendė pasitraukti. Jis suprato, kad atėjo laikas išeiti" - portalui lrytas.lt teigė A.Guoga.

Skandalingos permainos Lietuvos krepšinyje kilo daugiausiai dėl M.Balčiūno ir krepšinio naujienų portale publikuotų kritinių straipsnių, kurie neva buvo užsakyti pačios federacijos. Neištvėręs intrigų, A.Sabonis pasitraukė iš LKF prezidento posto.

A.Sabonis tiki, kad krepšinis gerins pozicijas

„Ši savaitė krepšinio pasauliui buvo sunki, buvo daug diskusijų ir įvairių sprendimų ieškojimų. Esu tikras, kad Lietuvos krepšinis liks stiprus ir toliau gerins savo pozicijas tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Esu dėkingas M. Balčiūnui už ilgametį darbą Lietuvos krepšinio federacijoje, neabejoju, kad jis nenutols nuo krepšinio ir dirbs mūsų visų mylimos sporto šakos labui“, - oficialioje LKF svetainėje cituojamas A.Sabonis.

M.Balčiūnas teigia, kad priimti sprendimą jį paskatino A. Sabonio ryžtas likti Lietuvos krepšinio federacijoje.

„Šią savaitę intensyviai ieškojome susidariusios situacijos sprendimo, analizavome įvairius variantus. Apsisprendžiau, kai A. Sabonis sutiko likti Lietuvos krepšinio federacijoje. Tai buvo lemiamas veiksnys man priimant sprendimą. LKF palieku stipria, stabilia, profesionalia organizacija, džiaugiuosi turėjęs galimybę prisidėti prie jos vystymo ir augimo. Tai buvo nuostabus laikotarpis su profesionaliais, krepšinį mylinčiais žmonėmis. Esu dėkingas Vladui Garastui, kuris man atvedė į federaciją, džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dirbti su A. Saboniu, esu dėkingas LKF vykdomojo komiteto nariams ir krepšinio bendruomenei už supratimą ir palaikymą net ir pačiomis sudėtingiausiomis akimirkomis. Krepšinis ir toliau bus labai svarbi mano veiklos ir gyvenimo dalis“, - teigė M.Balčiūnas.

Naujas LKF generalinis sekretorius bus patvirtintas artimiausiame LKF vykdomojo komiteto posėdyje spalio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.