EUROLYGA 2023

Šėlionių jaunystėje nevengęs R.Kurtinaitis auklėtinius laiko po padu

Rimas Kurtinaitis – viena Lietuvos krepšinio legendų – jaunystėje mėgo šėlioti ir ne visada paisė sportinio režimo. Apie tai jis pats yra ne kartą pasakojęs, bet gerokai anksčiau. Lygiai prieš 10 metų sportinį kostiumą pakeitęs ne tokiu patogiu, bet oficialiu trenerio, buvęs Lietuvos rinktinės snaiperis stojo į kitą pusę. Jaunystėje pats garsėjęs išdaigomis, tapęs treneriu R.Kurtinaitis žaidėjams griežtai draudžia peržengti ribas.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė

Oct 13, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:18 AM

Vienas garsiausių pastarųjų metų Lietuvos trenerių praskleidė profesionalios krepšinio komandos užkulisių užuolaidas. Maskvos srities „Chimki“ klube Rusijoje dirbantis treneris neslepia, kad jo treniruojamose komandose galioja griežtos taisyklės, už kurių nesilaikymą gresia didelės piniginės baudos.

„Chimki“ ekipoje, su kuria dabar dirba treneris iš Lietuvos, - būrys žvaigždžių. Bet Marko Popovičius, Krešimiras Lončaras, Sergejus Monia ir kiti puikiai žino, už ką jiems gresia net piniginės baudos.

Kas draudžiama R.Kurtinaičio treniruojamose komandose?

„Pažeidinėti sportinį rėžimą. Jeigu paaiškinti plačiau: negalima naktimis sėdėti baruose, negalima vartoti alkoholio, narkotikų, tabako, -"Lietuvos ryto" televizijai sakė R.Kurtinaitis. - Turime visą gamą baudų, nes mes laikomės griežtai nustatyto žaidėjų reglamento, kuriame nustatytas kiekvienas žingsnis. Prieš rungtynes 11 valandą vėliausiai turi būti namuose. Jeigu mes gyvename Maskvoje, negalima vėluoti į treniruotę. Viskas yra pinigine išraiška ir baudos gana didelės.“

Antrasis draudžiamas „vaisius“ - improvizacijos aikštėje.

„Žaidybinė disciplina svarbu ir nesvarbu, kokioje komandoje dirbu. „Lietuvos ryto“ žaidėjai puikiai tai atsimena. Aš manau, kad disciplina visada nugali meistriškumą, - tikina strategas. - Mes dirbame per treniruotes ir aš nenoriu improvizacijų per rungtynes, nes tai lemia daug klaidų, žaidėjai vienas kito nesupranta. Todėl turime daug atidirbtų aspektų. Ties jais dirbi diena iš dienos.“

R.Kurtinaitis neslepia, kad improvizacijų nemėgsta ir valgant – tiek prie pusryčių, tiek pietų ar vakarienės stalo.

„Labai svarbu, kaip mes maitinamės. Į profesionalaus sportininko racioną įeina ir poilsis, ir mityba. Svarbu, kaip praleidi laisvą dieną, - kalbėjo R.Kurtinaitis. - Maistas – labai svarbu. Mūsų komanda uždirba nemažai, todėl gali nusipirkti viską, ko širdis geidžia, net nežiūrint į Maskvos kainas. Būna atvejų, kad krepšininkai apsinuodija. Į tai žiūrime griežtai ir neleidžiame maitintis kur papuolė. Klubas stengiasi, kad valgytume visą laiką kartu. Gydytojai tikrina maistą.“

R.Kurtinaičio komandose ne mažiau už krepšinį svarbus ir paklusnumas. Pats treneris sezono metu taip pat griežtai laikosi taisyklių ir krepšininkams stengiasi būti pavyzdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.