EUROLYGA 2023

A.Sabonis apie savo pasitraukimą iš LKF: „Gal buvo pasikarščiuota“ (papildyta)

Kai lygiai prieš mėnesį Arvydas Sabonis Kaune, šalia judraus Savanorių prospekto, įsikūrusioje Lietuvos krepšinio federacijos būstinėje pareiškė, kad neapsikentęs intrigų ir žiniasklaidos kritikos traukiasi iš LKF prezidento posto, buvo sunku patikėti, kad praėjus keturioms savaitėms jis kalbės apie naujus darbo planus ir sėdės šalia naujojo LKF generalinio sekretoriaus.

A.Sabonis lieka federacijoje, o skandalingų istorijų LKF nenori prisiminti.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Sabonis lieka federacijoje, o skandalingų istorijų LKF nenori prisiminti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Oct 30, 2013, 1:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:42 PM

Nesitikėjo tokios audros

Tuo, ko gero, netikėjo ir pats A.Sabonis.

„Negalvojau, kad tai sukels tiek triukšmo. Bet po ilgų diskusijų su Mindaugu Balčiūnu ir kitais sporto pasaulio žmonėmis lieku LKF prezidento poste. Dėkoju M.Balčiūnui už darbą. Bet gyvenimas tęsiasi. Reikia susitelkus dirbti krepšinio labui“, - po trečiadienį vykusio LKF Vykdomojo komiteto posėdžio sakė A.Sabonis.

Lietuvos krepšinio legenda trečiadienį pristatė naująjį federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Špoką, kuris pakeitė pasitraukusį Mindaugą Balčiūną, o apie tai, kas įvyko per pastarąjį mėnesį, nenorėjo labai daug kalbėti.

„Daug buvo diskusijų. Nesinori grįžti - kas jau vyko, tai - jau istorija, dabar žiūrime į priekį“, - kalbėjo A.Sabonis, Lietuvos krepšiniui vadovaujantis nuo 2011-ųjų rudens.

Intrigų nebebus?

Po Europos čempionato Slovėnijoje, kur Lietuvos rinktinė iškovojo sidabro medalius, LKF supurtė sukrėtimai - A.Sabonis pareiškė, kad nebenori dalyvauti intrigose, o kantrybės siūlą nutraukė kritiški straipsniai spaudoje. Tiksliau, LKF informacinio partnerio basketnews.lt portale pasirodę tekstai.

Tačiau garsiausias visų laikų Lietuvos krepšininkas savo nuomonę pakeitė, kai iš federacijos pasitraukė M.Balčiūnas - A.Sabonis ir J.Kazlauskas nusprendė grįžti. Bet kokie buvo tikrieji trumpo pasitraukimo motyvai, Sabas neatsakė.

„Sunku, kai partneriai sugalvoja parašyti blogo. Gal buvo pasikarščiuota, gal neturiu patirties. Bet dabar tai jau yra istorija.

Dėl žiniasklaidos, sakiau ir sakysiu - kritika reikalinga. Aš pats buvau sportininkas, todėl žinau, kad kai sunku, norisi, kad kažkas palaikytų. Tada sportininkui atsiranda jėgų. O kai lipa ant kaklo - sunku. Reikia išlaukti ir kai rezultatas blogas, tada kritikuoti“, - dėstė LKF prezidentas.

Vėl paklaustas, ar tiki, kad pakoregavus LKF vadovybę, intrigos, apie kurias prieš mėnesį buvo viešai prabilta, išnyks, A.Sabonis atsakė trumpai: „Nemėgstu intrigų. Būkite geri, baikime šią istoriją.“

J.Kazlauskas lieka

Slovėnijoje sidabrinę rinktinę nulipdęs J.Kazlauskas prieš keletą savaičių pareiškė, kad sugrįžus A.Saboniui, toliau treniruos rinktinę.

„Jeigu A.Sabonis grįžta, nematau problemų ir aš. Nebent Vykdomajame komitete pasikeis nuomonė apie mane“, - sakė J.Kazlauskas.

Nuomonė Lietuvos krepšinio federacijoje apie netrukus 59-ąjį gimtadienį švęsiantį krepšinio specialistą nepasikeitė. „Jis tęs savo darbą“, - patikino A.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.