EUROLYGA 2023

LKL kaip treneris debiutavęs S.Štombergas rungtynių nesureikšmina

Kauno „Žalgirio“ klubas ketvirtosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse 79:50 sutriuškino kitą kauniečių komandą – „LSU-Atletą“.

S.Štombergas su "Žalgiriu" jau iškovojo dvi pergales.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
S.Štombergas su "Žalgiriu" jau iškovojo dvi pergales.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2013, 9:58 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:26 AM

Po rungtynių naujasis žalgiriečių strategas Saulius Štombergas teigė, kad rungtynėse su silpnesniu varžovu komanda sprendė savus uždavinius.

„Turėjome savo tikslus, stengėmės aktyviai dengtis, išnaudoti jaunus krepšininkus, kuriems tai buvo šansas rungtynėse parodyti, ką jie gali“, - teigė buvęs Kauno „Atleto“ komandos krepšininkas. Po dviejų išbandymų Eurolygoje S.Štombergui tai buvo pirmasis mačas vyriausiojo trenerio poste LKL čempionate. Tiesa, strategas to nesureikšmino.

„Galiu paprastai atsakyti – ne. Tai nebuvo kažkuo ypatingas rungtynės. Tiesiog darbas, kurį reikia atlikti.“ – „SportoTV.lt“ teigė 39-erių metų treneris.

Priešingoje barikadų pusėje buvęs „LSU-Atleto“ strategas Edas Nickus džiaugėsi rungtynėmis su šalies čempionais, teigdamas, jog tai buvo neįkainojama patirtis, žaidžiant prieš labiau patyrusį varžovą.

„Aš nesitikėjau, kad mes įkrisime į tokią psichologinę duobę rungtynėse. Vaikinai individualiai norėjo pasirodyti prieš tiesioginius varžovus. Vis tiek – daugelio svajonė žaisti elitinėse komandose, - mačo eigą vertino E.Nickus.

Manęs rezultatas negąsdina, aš sakiau savo vyrams, kad šiandien nebuvo jokios tragedijos gavome gerų pamokų ir psichologinių ir kitų.“

Kovingai kiekvienose rungtynėse rungtyniaujantys „LSU-Atleto“ krepšininkai savo sąskaitoje turi dvi pergales ir keturis pralaimėjimus. Anot vyriausiojo iš jaunų žaidėjų sudaryto komandos stratego, ekipos pagrindinis tikslas – patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Jeigu minėjau, jog praėjusio sezono tikslas buvo neiškristi iš LKL čempionato, tai šiemet turime būtinai patekti į pirmąjį aštuntuką. Jei to nepadarysime, vertinsiu, jog pasirodėme prastai.“ – ambicingą sezono tikslą įvardijo Edas Nickus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.