EUROLYGA 2023

R.Seibutis ir J.Palaciosas - „One Team“ ambasadoriai

Renaldas Seibutis ir Juanas Palaciosas tapo „One Team“ ambasadoriais. Prie Eurolygos socialinės programos šį sezoną prisijungęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas dirba su vaikais iš tarptautinės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dienos centro.

R.Seibutis: „Neabejoju, kad drauge galime daug nuveikti“.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
R.Seibutis: „Neabejoju, kad drauge galime daug nuveikti“.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-23 13:41, atnaujinta 2018-02-17 04:52

Tikslas - padėti jiems integruotis į visavertį gyvenimą. Kiekvienas „One Team“ programoje dalyvaujantis klubas pasirenka, su kuria socialiai jautria grupe dirbs.

„Labai trokštu, kad šie vaikai, su kuriais susipažinau „Lietuvos ryto“ krepšinio arenoje per mūsų pirmąjį susitikimą, dalyvaudami programoje mokytųsi siekti savo tikslų, ugdytų valią, rastų pomėgį ir malonų užsiėmimą, - kalbėjo R.Seibutis. - Neabejoju, kad drauge galime daug nuveikti“.

„Lietuvos ryte“ projektą koordinuojantis klubo rinkodaros direktorius Julius Sarapinas sako, kad bendradarbiauti su organizacija „Gelbėkit vaikus“ paskatino noras padėti vaikams, kurie auga sudėtingesnėmis sąlygomis nei daugelis jų bendraamžių.

Šį sezoną „One Team“ programoje iš viso dalyvauja 17 Europos krepšinio klubų.

- Kokie pagrindiniai šios programos tikslai? - bc.lrytas.lt paklausė J.Sarapino.

- Labai svarbu jaunus žmones sudominti, motyvuoti, ugdyti jų valią bei charakterį. Taip pat - mokyti teisingų gyvenimo vertybių, pabrėžti sveiko gyvenimo ir sportavimo svarbą. Pasitelkus įvairius krepšinio pratimus vaikai ne tik įgyja krepšinio įgūdžių, pasportuoja, bet ir lengviau supranta tokių sąvokų kaip pasitikėjimas savimi, komandinis darbas, svarbą.

- Kas „Lietuvos ryto“ klubą paskatino tapti „One Team“ dalimi?

- „Lietuvos rytas“ visada buvo socialiai atsakingas klubas – nuolat organizuojame įvairias akcijas. O tapti būtent „One Team“ dalimi paskatino šios programos profesionalumas, galimybė dirbti kartu su Eurolyga ir kitais jos klubais, kurios dalyvauja “One Team” programoje ir kartu siekti bendro tikslo.

- „One Team“ programa Eurolygoje gyvuoja jau trečią sezoną. Kokiais rezultatais galima pasidžiaugti?

- Ši programa pakankamai jauna, tačiau jau pasiekė nemažai – svarbus faktas, kad joje dalyvauja net 17 Eurolygos klubų ir kasmet jų prisijungia vis daugiau. Taip pat „One Team” bendradarbiauja su tokiomis garsiomis organizacijomis kaip „Turkish Airlines“, „Special Olympics“, „Tottenham Hotspur Foundation“ ir kitomis, kurios padeda programai plėstis ir tapti žinomesne.

- Klubai patys sprendžia, kokias visuomenės grupes įtraukti į programą. Ką partneriais renkasi kitos Eurolygos komandos?

- Remdamiesi Eurolygos patirtimi ir pasiūlymais kiekvienas klubas kuria savo programą, tad ir visuomenės grupes renkasi labai įvairias - tai priklauso nuo opiausių šalies ir miesto problemų.

Pavyzdžiui, Pirėjo „Olympiakos“ bendradarbiauja su kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokykla. Stambulo „Galatasaray“ padeda žemės drebėjimo nusiaubto Vano miesto vaikams. Malagos „Unicaja“ prisijungė prie jau anksčiau veikiančio socialinio projekto „Hombre“ ir padeda žmonėms gydytis nuo įvairių priklausomybių.

- Kiek ilgam į „One Team“ programą įsitraukė „Lietuvos rytas“?

- Tai – ilgalaikis projektas. Planuojame jį tęsti ne vieną sezoną ir tikime, kad galime prisidėti prie jaunų žmonių asmenybių formavimosi ir teigiamai paveikti jų tolimesnį gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.