EUROLYGA 2023

Burtai Lietuvos rinktinei atneš ir lengvą grobį, ir pokštų

Lietuvos krepšinio rinktinė žais pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose. Tokią išvadą padarė krepšinio specialistai Rūtenis Paulauskas ir Alfredas Vainauskas. Pirmadienį ištraukus 2014 metų pirmenybių burtus paaiškėjo, kad Jono Kazlausko auklėtiniai varžysis D grupėje.

Krepšinio specialistai mano, kad Lietuvos rinktinė grupės etape problemų neturės.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Krepšinio specialistai mano, kad Lietuvos rinktinė grupės etape problemų neturės.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Feb 4, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:52 PM

Apsibrėžę, kad Lietuvos krepšinio rinktinės pajėgumas turėtų būti toks, kokį teko matyti Europos čempionate, kai lietuviai laimėjo sidabrą, krepšinio ekspertai įvertino burtus.

D grupėje Las Palmase Lietuvos komanda varžysis su Angolos, Pietų Korėjos, Slovėnijos, Meksikos ir Australijos ekipomis.

„Iki atkrintamųjų jokių problemų neturėtų būti. Australija visada buvo stipri komanda, turi daug titulų, garsių pavardžių. Slovėnus gerai žinome nuo Europos čempionato. Angola gali iššauti bet kada. Pietų Korėjos nurašyti iš karto negalima, bet grupė mums – dėkinga. Žinoma, reikia gerbti kiekvieną varžovą“, - sakė A.Vainauskas.

Tačiau jis pabrėžė, kad galima tikėtis staigmenų. „Yra buvę visokių stebuklų, tad nieko nurašyti nenoriu. Žiūrėkime į visus rimtai. Varžovai gali prikrėsti pokštų, bet mes tikrai išeisime iš grupes. Ir iš jos turėtume išeiti aukštai pakėlę galvas“, - teigė A.Vainauskas.

R.Paulauskas konstatavo vienareikšmiškai. „Lietuva yra grupės favoritė, - sakė krepšinio specialistas. - Daugiau galime kalbėti apie Slovėnijos pajėgumą, bet visos kitos komandos nėra pajėgesnės už tas, su kuriomis lietuviai žaidė Europos čempionate. Tai bus puiki proga įsivažiuoti. Ekipos pradžioje nebūna geriausios formos, įsivažiuoja kartu su čempionato, o mūsų grupė leidžia tai padaryti.“

Pasak R.Paulausko, lietuviams pasisekė, kad jie nepateko į mirtis grupę. „Lietuvai viskas gerai. Blogiau toms komandoms, kurios pateko į A grupę“, - kalbėjo krepšinio specialistas.

A grupėje žais Ispanijos, Serbijos, Prancūzijos, Brazilijos, Egipto ir Irano komandos

„Čia yra ne viena ekipa, kuri norėtų išeiti į kitą etapą, bet turės likti už borto. Kad ir ta pati Irano komanda. Ji tikrai būtų labiau apsidžiaugusi, jeigu būtų patekusi į kitą grupę“, - sakė R.Paulauskas.

Grupės etapą įveiks po keturias geriausias komandas. Antrasis etapas – atkrintamosios varžybos. Aštuntfinalyje C grupės komandos varžysis su D grupės ekipomis, o A grupės – su B grupės komandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.