EUROLYGA 2023

Aštuoniasdešimtmetį V.Geštautą į priekį veja sportas

Dvi trys krepšinio treniruotės per savaitę, slidinėjimas, bėgiojimas ir privaloma rytinė mankšta. Ir tai ne kokio nors jaunuolio, o 80 metų sulaukusio vilniečio Vytauto Geštauto kasdienybė.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 9, 2014, 9:00 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:55 PM

Atrodo, kad sportas tiesiog įaugęs į kraują Lietuvos krepšinio rinktinės, Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Plastiko“ komandų žaidėjui V.Geštautui, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Nepadaryti mankštos – tas pat, kas nepavalgyti pusryčių“, – juokauja senjoras.

Pasimankštinęs ir papusryčiavęs vilnietis išeina į lauką pakvėpuoti grynu oru. Jeigu laisvadienis, V.Geštautas šoka į sportbačius ir bėgioja. Kai leidžia orų sąlygos, pasirenka slides.

Nenaudoja net vejapjovės

V.Geštautas vis dar skuba į krepšinio treniruotes – jis pats rungtyniauja Lietuvos veteranų krepšinio lygos amžiaus grupėje nuo 65 metų ir treniruoja kiek jaunesnius bendraminčius. V.Geštautas – daugkartinis pasaulio krepšinio veteranų čempionatų prizininkas.

Sporto entuziastas taip pat mėgsta pasidarbuoti sode. Pavyzdžiui, jeigu reikia pjauti žolę, elektrinės ar benzininės vejapjovės jis nenaudoja.

„Sodo darbai organizmui duoda itin daug energijos“, – pažymi žvaliai bendraujantis V.Geštautas.

Vieną dieną per savaitę 80-metis skiria iškrovai – nieko nevalgo ir taip valo organizmą. O jei turi laiko, V.Geštautas per pietus trumpam snūsteli.

Sportuos, kol pajėgs

„Niekada gyvenime nerūkiau, o taurelę pakeliu tik per šventes. Visą laiką laikiausi režimo. Esu jaunatviškas dėl sveiko gyvenimo būdo“, – tikina V.Geštautas ir priduria, kad prie jo sėkmės prisidėjo ir genai, ir žemaitiškas charakteris – vyras kilęs iš Plungės.

Kas V.Geštautą taip skatina neišklysti iš sportinio kelio ir gyventi sveikai?

„Motyvacija – kad būčiau sveikas ir ilgiau gyvenčiau. Be to, malonu, kai žmonės sako, kad atrodau jaunesnis, nei esu iš tikrųjų“, – sakė pašnekovas.

Nors daugelis panašaus amžiaus senjorų dienas leidžia ant fotelio prie televizoriaus, V.Geštautas artimiausioje ateityje toli gražu nesiruošia prie jų prisidėti.

„Kol Dievas duos sveikatos, stengsiuosi sportuoti. Jeigu paskui nebegalėsiu tiek judėti, ieškosiu kitokių būdų.

Sumažinsiu krūvį, darysiu nebe tokią intensyvią mankštą, bet niekur nesitrauksiu.

Kaip tikras žemaitis, kaip pradėjau, taip ir baigsiu“, – tikina V.Geštautas.

Reikia save mylėti

V.Geštautas skatina mankštintis ir daug judėti savo dukteris. Jos nesipriešina – aktyviai sportuoja ir seka tėvo pėdomis.

Su Šaulių sąjunga V.Geštautas lankosi mokyklose ir susitinka su jaunimu. Vienas 80-mečio tikslų – atvesti jaunimą į doros kelią.

Ką daryti, kad būtum toks aktyvus ir stiprus kaip V.Geštautas?

Pirštu bakstelėdamas į savo dienotvarkę sporto entuziastas dar duoda svarbų patarimą.

„Reikia turėti motyvaciją. Norėdamas sveikai gyventi ir gerai atrodyti, pasirinktoje sporto šakoje turi išsikelti tikslą. Jei nebus ko siekti, nebus ir paskatų sportuoti.

Mano gyvenime taip susidėliojo tokios aplinkybės. Pats pasirūpinau, kad būčiau sveikas, žvalus, gerai atrodyčiau ir būčiau pavyzdys ir savo vaikams, ir kitiems.

Reikia pačiam neapsileisti. Jei pats nebūsi pavyzdys, vaikai tavimi neseks ir netikės“, – pasakoja V.Geštautas.

Ir svarbiausia – meilė sau pačiam: „Reikia tiesiog mylėti save. Jeigu to nedarysi, negerbsi nei savęs, nei kitų. Be pagarbos nebus meilės ir bus blogai. Toks gyvenimas – beprasmis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.