EUROLYGA 2023

Prieš krepšinio šventę – pagarba praeičiai ir dėmesys ateičiai

Prieš šį savaitgalį Panevėžyje vyksiančią krepšinio šventę Aukštaitijos sostinėje įvyko ir keli Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) visuomeniniai renginiai. Jų metu buvo atiduota pagarba krepšiniui nusipelniusiems žmonėms, kurių jau nebėra tarp gyvųjų, ir su krepšiniu buvo supažindinti dviejų mokyklų moksleiviai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:16 AM

Antradienį LKF atstovai drauge su Panevėžio miesto valdžios nariais, kūno kultūros ir sporto centro auklėtiniais, „Lietkabelio“ klubo vadovais ir mirusiųjų artimaisiais lankėsi kapinėse ir pagerbė Anapilin iškeliavusių žinomų žmonių atminimą.

Jie ne tik padėjo gėlių ir uždegė žvakes, bet ir dalijosi prisiminimais apie Raimundą Sargūną, Algirdą Matačiūną, Vilhelmą Variakojį bei Vladą Jackevičių.

„Tai buvo sporto entuziastai, daug dirbę visuomeniniais pagrindais, tiesiog sporto mylėtojai, uždegę savo pavyzdžiu kitus. Tiek V.Variakojis, tiek R.Sargūnas. Visi garsiausi Lietuvos krepšininkai yra jų mokiniai - pradedant Arvydu Saboniu. Ta maža duoklė, kurią čia šiandien atidavėme, yra galimybė tiesiog juos pagerbti, kad jų atminimas būtų gyvas jaunimo širdyse ir jaunimas norėtų sekti jų pėdomis“, - sakė Panevėžio savivaldybės meras Vitalijos Satkevičius. LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas teigė, jog svarbu išsaugoti šių svarbių žmonių atminimą ir apie jų meilę krepšiniui pasakoti jaunajai kartai.

„Tai yra gera tradicija. Manau, ir ateityje tuose miestuose, kuriuose vyksta krepšinio šventės, bus prisimenami mirę žmonės, kurie paliko gilų pėdsaką mūsų krepšinio istorijoje“, - sakė M.Špokas.

Ketvirtadienį į Panevėžio mokymo įstaigas atkeliavo LKF socialinis projektas „Krepšinio diena mano mokykloje“. Toks renginys pirmą kartą vyko iškart dviejose miesto mokyklose tuo pačiu metu. Panevėžio „Minties“ gimnazijoje ir Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje visą pusdienį vyko integruotos istorijos, kūno kultūros, dailės ir matematikos pamokos.

Apie krepšinio istoriją Panevėžio moksleiviams pasakojo LKF garbės prezidentas, ilgametis Kauno „Žalgirio“ ir vyrų krepšinio rinktinės treneris Vladas Garastas. Kūno kultūros pamokas vedė ir su žaidimo elementais moksleivius supažindino Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius. Vyko tarpmokyklinės 3x3 krepšinio rungtynės, kuriose moksleiviai varžėsi dviejose amžiaus grupėse: vyresnieji rungtyniavo 9-10-okų grupėje, o jaunesniųjų kategorijoje krepšinio pradmenis demonstravo pirmokai.

Šventėje apsilankė ir žinomi krepšininkai: Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ įžaidėjas Rolandas Alijevas ir Panevėžio „Lietkabelio“ atstovai Darrickas Leonardas, Gediminas Žalalis ir Ryanas Olanderis. Mokiniai kartu su profesionaliais krepšininkais varžėsi konkursuose ir stengėsi įrodyti savo pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.