EUROLYGA 2023

V.Šeškus: „Po finalo Prienuose šventė lyg per Naujus metus“

„Gerai išsimiegojome, atsikėlėme ir lyg nieko nebuvę. Tik sveikinimai primena, kad kažką padarėme", - pirmadienio rytą linksmai ištarė Prienų „TonyBet" treneris Virginijus Šeškus.

„Žalgirį" ir Vilniaus „Lietuvos rytą" parklupdę Prienų krepšininkai antrus metus iš eilės laimėjo LKF taurę.<br>G.Šiupario nuotr.
„Žalgirį" ir Vilniaus „Lietuvos rytą" parklupdę Prienų krepšininkai antrus metus iš eilės laimėjo LKF taurę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Mar 31, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:56 PM

47-erių strategas naująją savaitę pasitinka ypatingos nuotaikos. Jo treniruojamas klubas per savaitgalį įveikė pačias rimčiausias kliūtis. Panevėžyje vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalo ketverte prieniškiai iš pradžių nugalėjo Kauno „Žalgirį" (84:76), o finale po pratęsimo - ir Vilniaus „Lietuvos rytą" (92:91).

Du šalies krepšinio superklubus pranokęs „TonyBet" antrus metus iš eilės iškovojo LKF taurę, tačiau savaitgalį sukurta krepšinio fiesta vėl privertė garsiai kalbėti apie mažiau nei 10 tūkst. gyventojų turinčio miestelio komandą.

„Tai buvo dvi iš eilės įspūdingos mūsų rungtynės. Taip, treneris turi tikėti savo komanda ir aš ja tikiu, bet jei kas nors prieš finalo ketvertą būtų pasakęs, kad mes laimėsime taurę, geriausiu atveju būčiau mandagiai nutylėjęs", - sakė Prienų ekipos vairininkas.

O realybė tapo gerokai malonesnė už planus, kuriuos sau prieš išvyką į Panevėžį sau kėlė Prienų komandos treneriai ir vadovai. „Prieš pusfinalį buvo tikslas nepralaimėti Žalgiriui" bent didesniu nei 10 taškų skirtumu", - atskleidė Prienų komandos treneris.

- Treneri, ar mintimis grįžtate į pusfinalį ir finalą, analizuojate, ar tiesiog norite pailsėti? - pirmadienio rytą lrytas.lt paklausė V.Šeškaus.

- Ką ten galvoti. Sužaidėme dvejas „superines" rungtynes. Dabar reikia žiūrėti į priekį - viskas jau istorija, laukia kitas turnyras. Nežinau, ar mums pasisekė, ar nusišypsojo Fortūna.

- Ar Prienų komanda šiuo metu pasiekusi geriausią sportinę formą?

- Mes dar negalime būti jos pasiekę, nes pastaruoju metu žaidėme daug rungtynių, žaidėjai buvo pavargę ir pastarąjį mėnesį tikrai nedemonstravome geriausio krepšinio.

Prieš finalo ketvertą jaudinausi, nes mūsų komandoje buvo nemažai didesnių ar mažesnių traumų, ne visi žaidėjai galėjo rungtyniauti, vieni gėrė nuskausminamuosius.

Prieš rungtynes su „Žalgiriu" norėjau, kad žaidėjai susikauptų ir nepralaimėtų bent didesniu nei 10 taškų skirtumu. Kad nebūtų minus 20 taškų. Bet po tos pergalės pajutome, kad antra vieta jau yra - niekas mūsų neslėgė, nes tai jau buvo didelis pasiekimas. Žaidėjai atsipalaidavo.

Žinoma, pastarieji du mačai buvo geriausi šį sezoną, juk žaisdamas blogai tokių komandų nenugalėsi. Kitiems iš šalies geriau matyti, bet šios rungtynės, mano manymu, buvo gražios ir žiūrovams patiko.

- Ar į Prienus dar vieną titulą parvežęs klubas buvo šventiškai sutiktas?

- Po finalo nuvykome į Panevėžio kavinę - Antanas („TonyBet" rėmėjas Antanas Guoga - red.) mums vakarienę surengė. Išgėrėme po bokalą alaus, suvalgėme šašlyko, o į Prienus grįžome apie antrą valandą nakties.

Bet dar iš karto po finalo, apie 22 val., mums iš Prienų atsiuntė video įrašą, kuriame matosi, kad pusę Prienų džiūgavo - beveik kaip per Naujus metus, buvo tikrai didžiulė šventė. Visi žmonės ėjo į gatves ir šaudė fejerverkus.

Visą interviu su V.Šeškumi skaitykite antradienio dienraštyje „Lietuvos rytas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.