EUROLYGA 2023

Krepšinio klystkeliai: viešbučio taranas ir V.Romanovo sugėrovas

Nemalonūs Jono Valančiūno nuotykiai išgėrus prie automobilio vairo priminė Lietuvos krepšinio skaudulius. 21 metų „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas – ne vienintelis lietuvis, automobilį vairavęs paveiktas svaigalų. Portalas lrytas.lt primena krepšininkų nuodėmes Lietuvoje, kai šie vairavo automobilį paveikti alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:27 PM

Būtent nuo incidento prie automobilio vairo prasidėjo skandalingojo Lietuvos krepšininko Gintaro Einikio problemų virtinė. Tuo tarpu Eurolygoje šiuo metu rungtyniaujantis Simas Jasaitis vartė viešbučio tvoras, o buvęs žalgirietis tapo Vladimiro Romanovo sugėrovu.

Lrytas.lt primena šešias liūdnas istorijas, iš kurių reikėtų pasimokyti ir nesėsti prie vairo apsvaigus.

Taranavo viešbutį

2002 metais atstovaudamas Vilniaus „Lietuvos rytui“ prisilinksmino dabartinis Krasnodaro „Lokomotiv“ puolėjas Simas Jasaitis.

Prieš 12 metų snaiperis skambiai pažymėjo „Lietuvos ryto“ krepšininkų triumfą Šiaurės Europos krepšinio lygoje (NEBL). Tuomet S.Jasaitis dar buvo labai jaunas – jam tebuvo 20 metų.

Važiuodamas iš naktinio klubo „Muzikinis angaras“ svetimu „Audi A8“ krepšininkas rėžėsi į prestižiniame Vilniaus rajone esančio „Žvėryno“ viešbučio tvorą.

S.Jasaitis važiavo su komandos draugu Mantu Česnauskiu. Viešai skelbta, neva S.Jasaitis vairavo išgėręs.

D.Collinsas gėrė su V.Romanovu

Didžiausiu silpnavaliu būtų galima laikyti buvusį „Žalgirio“ legionierių DeJuaną Collinsą. 2011-aisiais prie automobilio vairo jis įkliuvo pareigūnams toks įkaušęs, kad neaiškiai vapėdamas bandė rusiškai keiktis ir puolė laidos „Farai“ operatorių.

Savo vardu ir pavarde paženklintą „Žalgirio“ ekipos skirtą „Renault“ automobilį vairavusiam amerikiečiui buvo nustatytas vidutinis 2,18 promilės girtumas.

Policininkams išrašius protokolą, dėl girtumo apsnūdęs krepšininkas netikėtai atkuto ir plūdosi keiksmažodžiais bei įžeidinėjimais pareigūnams. Kai D.Collinsui nepavyko pademonstruoti tikslių rusiškų keiksmažodžių žinių,jis pažėrė angliškus perliukus.

Taip pat du tikslūs jo smūgiai pasiekė „Farai“ laidos operatorių. Gerokai įkaušęs D.Collinsas prieš televizijos kameras atrodė praradęs visiškai koordinaciją.

Po incidento „Žalgiris“ nušalino ir anksčiau daugybę problemų su alkoholiu turėjusį amerikietį. Tačiau neatleido. Portalo basketnews.lt duomenimis, D.Collinsas turėjo labai tvirtą tuometinio „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo užnugarį. 

Pavyzdžiui, grįžtant iš Eurolygos rungtynių lėktuvu V.Romanovas kartu su D.Collinsu kitų žaidėjų akivaizdoje mėgavosi tauriaisiais gėrimais.

Galiausiai D.Collinso nuotykiai baigėsi 2012-ųjų balandį, kai FIBA pričiupo jį vartojant kanapes ir diskvalifikavo tris mėnesiams.

„Taip, praeityje buvo tarpsnis, kai pernelyg piktnaudžiavau alkoholiu, ir tai man kainavo itin brangiai. Dėl to tikrai kremtuosi iki šiol, tačiau noriu pakartoti, kad kanapių sąmoningai tikrai niekada nevartojau. Nesu tikras, kaip tai galėjo įvykti, tačiau pastaruoju metu už aikštės ribų turėjau nemažai problemų. Prisipažinsiu, pastarieji dveji metai yra sunkūs tiek man, tiek mano šeimai. Turėjau psichologinių problemų, galbūt bendravau ne su tais žmonėmis, kuriais reikėjo. Gal porą kartų, kai man būdavo labai sunku, esu užtraukęs cigarą“, – tuomet „Kauno dienai“ keistai teisinosi amerikietis.

Pergalę laistė alkoholiu Sunkią pergalę 2010-ųjų pavasarį trimis taškais prieš „Šiaulius“ šventė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius iš Serbijos Igoris Miloševičius. Dar ir graikišką pasą turintis gynėjas po linksmybių Vilniaus centre įkliuvo pareigūnams 5 val. ryto.

Automobilį „Škoda Superb“ vairavęs tuomet 23 metų krepšininkas pripūtė 0,89 promilės. „Lietuvos rytas“ I.Miloševičiui skyrė drausminę ir piniginę baudą.

Žaidėjas taip pat gavo griežtą įspėjimą – įvykiams pasikartojus, jis būtų išspirtas iš klubo.

Tiesa, I.Miloševičius pasitaisė, klaidų nebekartojo ir sezono pabaigoje su komanda triumfavo LKL čempionate.

Po incidento išspyrė iš „Žalgirio“

Liūdniau baigėsi buvusiam „Žalgirio“ atakų organizatoriui Edui Cotai. 2006-ųjų sausį Kauno pareigūnams jis neblaivus prie vairo įkliuvo per atsitiktinį reidą.

Vairuodamas automobilį naktį iš šeštadienio į sekmadienį 186 cm ūgio gynėjas sukėlė įtarimų policininkams. Ir ne veltui. Alkotesteris užfiksavo 0,55 promilės girtumą.

E.Cotai neatsakingumas kainavo brangiai. Kiek anksčiau jis jau buvo prisidirbęs „Žalgirio“ vadovams dėl nepagarbaus elgesio su komandos draugais ir treneriais. 

Todėl po incidento kelyje Kauno komanda nusprendė atleisti legionierių.

G.Einikio bėdų pradžia

Buvusio garsaus Lietuvos krepšininko Gintaro Einikio problemos prasidėjo 2006-ųjų pabaigoje. Po paskutinio profesionalaus sezono Čekijoje vidurio puolėjas apsvaigęs nuo kokaino rėžėsi į BMW automobilį.

Tuomet 37-erių G.Einikio vairuojamas „VW Touareg“ išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su 20-mečio klaipėdiečio BMW. G.Einikis nenukentėjo, o jaunuoliui lūžo šeivikaulis.

Iškart po susidūrimo G.Einikis pavažiavo 100 metrų, sustojo, užrakino automobilį ir palikęs raktelius spynelėje, kaip niekur nieko nuėjo.

Krepšininkas policininkams teigė, kad nevairavo „Touareg“ ir esą jis buvo pavogtas. Tačiau liudininkų parodymai ir pareigūnų duomenys sakė ką kita. Ne gana to, automobilyje dar buvo rasta narkotinių medžiagų - miltelių ir tablečių. Kaip nustatė policija, tai buvo kokainas.

Iš G.Einikio ketveriems metams atėmė vairuotojo pažymėjimą, o už nusižengimus jam buvo skirta daugiatūkstantinė bauda.

Skandalus G.Einikis vėliau tęsė kelis kartus sumušdamas savo žmoną ir nuolat varstydamas teismo duris.

Rūkė marihuaną automobilyje

Kėdainių „Nevėžio“, Kauno „Triobet“, Klaipėdos „Neptūno“ ir Utenos „Juventus“ komandose rungtyniavęs vidurio puolėjas Juozas Ramanauskas taip pat tapo laidos „Farai“ herojumi. 

Prieš pusmetį 208 cm ūgio vidurio puolėją pareigūnai pričiupo su narkotinėmis medžiagomis automobilyje.

„Nežinau“, – paklaustas, kam priklauso marihuana, sakė J.Ramanauskas. Šiam patikinus, kad automobilis yra tėčio, pareigūnas gudravo: „Tai darome prielaidą, kad narkotinės medžiagos taip pat yra tėčio.“

„Ne, tikrai ne“, – atsakė J.Ramanauskas, prieš tai prisipažinęs, kad žiūrėdamas krepšinio rungtynes dar išgėrė du bokalus alaus.

„Mano, tikriausiai“, – galiausiai ištarė aukštaūgis. Su dar trijų vaikinų kompanija jis buvo sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.