EUROLYGA 2023

Buvę „Lietuvos ryto“ krepšininkai iškovojo auksą Kazachstane

Atyrau „Barsy“ klubas, kuriame žaidžia trys lietuviai Lukas Brazdauskis, Gytis Sirutavičius ir Edgaras Želionis, o treneriu dirba Žydrūnas Žvinklys, laimėjo Kazachstano krepšinio pirmenybių sidabro medalius. Finalo serijoje „Barsy“ nusileido „Astana“ komandai 0:3.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 1:19 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:32 PM

„Astana“ dukart sutriuškino be traumuoto E.Želionio žaidusius „Barsy“ krepšininkus savo aikštėje 90:61 ir 87:65, o antradienį padėjo auksinį tašką laimėjusi trečiąsias serijos rungtynes išvykoje 73:64.

Šios komandos finale žaidė trečią sezoną iš eilės. Visus tris kartus „Astana“ šventė pergalę 3:0. Astanos klube taip pat yra nemažai Lietuvos sirgaliams gerai pažįstamų veidų. Sezono viduryje komandą pradėjo treniruoti buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandaras Trifunovičius, o joje žaidžia du buvę „Lietuvos ryto“ krepšininkai Janis Blūmas ir Jerry Johnsonas.

Būtent jie buvo rezultatyviausi paskutinėse čempionato rungtynėse. J.Johnsonas pelnė 24 taškus, J.Blūmas – 11.

Be to, „Astana“ klube dirba du lietuviai: gydytojas Audrius Žemaitis bei masažuotojas Gintas Buteikis.

Kazachstano čempionai taip pat dalyvauja Jungtinės lygos varžybose. Jų aštuntfinalyje „Astana“ kovos su „Nižnij Novgorod“, o pergalės atveju ketvirtfinalyje susitiks su „Chimki“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.