EUROLYGA 2023

Trečiasis LKL pusfinalio mačas – nervų išbandymas

Lietuvos krepšinio gerbėjai nekantriai laukia trečiadienio. Tuomet paaiškės istorinio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio laimėtojas. Lemiamose trečiosiose serijos rungtynėse „Lietuvos rytas“ Vilniuje priims Kauno „Žalgirį“.

Po trečiadienio rungtynių paaiškės, kas - „Lietuvos rytas“ ar „Žalgiris“ - žais finale.<br>Lrytas.lt montažas.
Po trečiadienio rungtynių paaiškės, kas - „Lietuvos rytas“ ar „Žalgiris“ - žais finale.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2014-05-13 21:18, atnaujinta 2018-02-13 23:50

„Laimės tas, kas išlaikys šaltesnius nervus“, – įsitikinęs buvęs „Lietuvos ryto“ treneris Alfredas Vainauskas, šiuo metu vadovaujantis „Utenos“ moterų komandai.

Serijos iki dviejų pergalių rezultatas šiuo metu yra 1-1. Pirmąsias rungtynes vilniečiai laimėjo 90:85, tačiau antrosiose 57:72 turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

„Vienareikšmiškai, tai – dviejų šiuo metu stipriausių Lietuvos komandų rungtynės. Jos parodė, kad ši dvikova turėjo vykti finale. Labai gaila, kad šias komandas taip negerai suvedė pusfinalyje, kur matysime tik trejas rungtynes. Manau, nukentės, ne tik žiūrovai, bet ir visas Lietuvos krepšinio pasaulis.

Šiose dvejose rungtynėse užteko visko – sirgalių, aistrų, nervų. Namų sienos vis dėlto kažką reiškia. „Lietuvos rytas“ savo veidą parodė Vilniuje, žalgiriečiai atsiskleidė Kaune. Gal negalima sakyti, kad tos rungtynės buvo labai gražios, bet buvo daug emocijų, daug šiurkštaus žaidimo, vyko įnirtinga kova tarp žaidėjų ir trenerių.

Ir viena, ir kita komanda bandė ieškoti būdų apgauti varžovą. Paskutinėse rungtynėse matėme, kad kauniečiai padarė išvadas, uždengė Darių Songailą, kuris pelnė 8 taškus, kai pirmosiose rungtynėse surinko 28.

 „Rungtynės Vilniuje bus didelis nervų karas“, – kalbėjo A.Vainauskas.

Antrąsias serijos rungtynes Kaune žalgiriečiai pradėjo spurtu 22:7. Krepšinio specialistas įsitikinęs, kad tai lėmė emocinis užsivedimas.

„Žiūrint iš emocinės pusės, „Žalgiris“ po tų trijų pralaimėjimų iš eilės labai norėjo įrodyti, kad gali. O „Lietuvos rytas“ nepataikė. Aš tikrai džiaugiuosi, kad kauniečiai turi ambicijų ir noro įrodyti, jog yra stiprūs. Manau, kad rungtynės tiek Vilniuje, tiek Kaune parodė, kad abi komandos turi pretenzijų viena kitai“, – sakė A.Vainauskas.

„Žalgirio“ aukštaūgiai buvo gerokai stipresni po krepšiu. Žalgiriečiai sugriebė 47 kamuolius, tuo tarpu vilniečiai – 20 mažiau. Laimėta kova po krepšiu kompensavo didesnį žalgiriečių klaidų skaičių (20 – 14).

„Ir dar visos tos emocijos. Pavyzdžiui, kai Dainius Adomaitis gavo techninę pražangą. Manau, kad  tas emocijas reikėjo rodyti kitu metu. Teisėjai nebebijo skirti techninės pražangos. Štai, Šarūnas Jasikevičius, atrodė,  taip techniškai išmušė kamuolį, bet gavo baudą. Tai reiškia, kad teisėjai nebijo autoritetų, nebijo ką pasakys treneris ar žaidėjas.

Todėl manau, kad ir Vilniuje rungtynės bus labai emocingos. Bus ir broko, ir šiurkščios gynybos, ir agresyvaus žaidimo. Kieno nervai bus šaltesni, tas ir parodys tą lygį, kuris išves komandą į finalą“, – įsitikinęs A.Vainauskas.

Abi komandos stebėtinai prastai pataikė tritaškius. „Žalgirio“ krepšininkai sumetė 4 tolimus metimus iš 20, o vilniečiai – vos vieną iš dešimties.

„Pažiūrėkite į jų atakas. Kai buvo likusios mažiau nei keturios minutės, o „Žalgiris“ pirmavo 11 taškų,  „Lietuvos rytas“ surengė tris nesėkmingas atakas, kurios galėjo virsti septyniais taškais“, – kalbėjo krepšinio specialistas.

„Lietuvos rytui“ trečiadienio rungtynės lems ne tik vietą finale, bet ir galimybę kovoti dėl vietos Eurolygoje. Ją užsitikrins Lietuvos čempionai. A licenciją turintis „Žalgiris“ kitą sezoną Eurolygoje žais bet kuriuo atveju.

„Manau, „Siemens“ arena oš ir palaikys savo komandą, bet nereikia pamiršti, kad ir „Žalgiris“ atvyks piktas ir norės įrodyti, kad turi teisę žaisti finale. Kažkuriai komandai bus tragedija.

„Lietuvos rytui“ nėra kur trauktis, nes čempiono vardas užtikrina vietą Eurolygoje. „Žalgiris“ – nukraujavęs ir neparodęs to žaidimo, kurio laukė sirgaliai, vis tiek bus Eurolygoje ir gal jam nebus taip skaudu, kaip „Lietuvos rytui“. Čia istorijos perrašymas ir Eurolygos kaina.

Labai daug lems tai, kas sugebės tvirčiau pastovėti ant kojų, kas sugebės apsiginti, kas laimės kovą dėl kamuolių. Ir svarbiausia – kas laimės nervų karą“, – apibendrino A.Vainauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.