EUROLYGA 2023

Paskutinė „Lietuvos ryto“ Eurolygos viltis – Jungtinėje lygoje

LKL pusfinalyje Kauno „Žalgiriui“ skaudžiai nusilenkęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ šį sezoną dar turi ko siekti. Sostinės komanda ne tik grumsis dėl Lietuvos čempionato bronzos, bet didelį dėmesį sutelks ir Jungtinės lygos turnyrui. Būtent jame liko paslėptas paskutinis Eurolygos šiaudas, kurio galima griebtis sportiniu principu. 

„Lietuvos ryto“ pralaimėjimas LKL pusfinalyje vilniečiams paliko vienintelį kelią link Eurolygos.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ pralaimėjimas LKL pusfinalyje vilniečiams paliko vienintelį kelią link Eurolygos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-16 12:53, atnaujinta 2018-02-13 21:04

Patekę į Jungtinės lygos finalą, „Lietuvos ryto“ krepšininkai gautų kelialapį į kito sezono Eurolygos atranką. 

Būtent per aštuonių komandų atrankos turnyrą į Eurolygą vilniečiai pateko ir šį sezoną.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniams gali užtekti vien tik patekimo į pusfinalį, bet tam turi susiklostyti palankios, tačiau nelabai realios aplinkybės.

Bet kokiu atveju, „Lietuvos rytas“ ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių privalo nugalėti Liubercų „Triumf“ klubą. Su juo pirmieji mūšiai Vilniuje prasidės šeštadienį ir sekmadienį.

Pergalės ketvirtfinalyje atveju, „Lietuvos rytas“ pusfinalyje susitiktų su Rimo Kurtinaičio Maskvos srities „Chimki“ ir „Nižnij Novgorod“ poros nugalėtoju.

Sėkmingai peržengtas ir pusfinalio barjeras „Lietuvos rytui“ reikštų bilietą į Eurolygos atranką nepriklausomai nuo Jungtinės lygos finalo serijos baigties.

Bet jei Vilniaus klubas sukluptų pusfinalyje, reikėtų atsižvelgti į kitus rezultatus, kadangi Jungtinėje lygoje dėl trečiosios vietos nebus kovojama.

Rusijos klubų galimybės žaisti Eurolygoje yra tokios: CSKA turi A licenciją, geriausiai kitai Jungtinėje lygoje pasirodžiusiai Rusijos komandai atiteks vieno sezono B licencija, o kitai geriausiai bet kurios šalies, nebūtinai Rusijos komandai Jungtinė lyga yra numačiusi kelialapį į Eurolygos atranką.

Scenarijai, pagal kuriuos į Eurolygos atranką „Lietuvos rytas“ patektų ir suklupęs pusfinalyje:

1. Finale žaidžia Maskvos CSKA, bet kuri kita komanda, o pusfinalyje negali pralaimėti arba Maskvos srities „Chimki“, arba Kazanės „Uniks“. Jei bent vienas iš šių klubų pralaimi pusfinalyje ir į priekį užleidžia CSKA bei kitą Rusijos klubą, vilniečiai lieka ketvirti. 

2. Finale žaidžia CSKA, o į pusfinalį nepatenka nei „Chimki“, nei „Uniks“.

Tiesa, ketvirtfinalyje „Uniks“ kovoja su Samaros „Krasnyje Krylja“, o „Chimki“ – su „Nižnij Novgorod“. Abu klubai yra įvardijami neabejotinais poros favoritais.

Trečiąją vietą Jungtinėje lygoje užims komanda, kurios pergalių ir pralaimėjimų balansas reguliariajame sezone buvo geresnis. „Lietuvos rytas“ laimėjo 13 kartų, bet „Chimki“ – 18-a, o „Uniks“ – 17-a.

„Nižnij Novgorod“ ir „Krasnyje Krylja“ ekipos pasiekė mažiau pergalių ir iš „Lietuvos ryto“ trečiosios vietos neatimtų.

Vilniečiams būtų labai neparanki Manto Kalniečio ir Simo Jasaičio atstovaujamos Krasnodaro „Lokomotiv“ pergalė ketvirtfinalyje prieš CSKA („Lokomotiv“ pirmauja 2:0). Tokiu atveju, „Lietuvos rytas“ žūtbūt turėtų patekti į Jungtinės lygos finalą.

Be abejo, jei į pusfinalį pateks ir „Uniks“, ir „Chimki“, „Lietuvos rytas“ taip pat nebeturės kitos išeities, tik kaip prasibrauti į finalo seriją.

Blogiausiu atveju, Vilniaus klubas turės tikėtis Eurolygos malonės. Turnyro vadovai dar suteikia vardinius kvietimus į Eurolygos atrankos turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.