EUROLYGA 2023

D.Adomaitis – apie draudimą R.Seibučiui ir auklėtinių charakterį

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai įsitikino, kaip sunku žaisti dvejas rungtynes per dvi dienas su tuo pačiu pajėgiu varžovu turint sudėtyje tik dešimt žaidėjų. Tiesa, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai antrosiose Jungtinės lygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse po pratęsimo vis tiek palaužė Liubercų „Triumf“ pasipriešinimą (96:94) ir atsidūrė per žingsnį nuo pusfinalio.

D.Adomaitis po rungtynių džiaugėsi auklėtinių kovingumu.<br>V.Balkūno nuotr.
D.Adomaitis po rungtynių džiaugėsi auklėtinių kovingumu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 18, 2014, 10:28 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:22 PM

„Lietuvos rytui“ negalėjo padėti iki sezono pabaigos traumuotas Eimantas Bendžius, Jungtinei lygai neregistruotas Antanas Kavaliauskas ir akį sunkiai susižeidęs Renaldas Seibutis.

Kovingasis „Lietuvos ryto“ atstovas net nesėdėjo ant atsarginių suolelio.

„Daktarai nurodė jam gulėti lovoje ir būti namuose. Antradienį turėtų paaiškėti, kaip jam sekasi sveikti“, – po rungtynių sakė D.Adomaitis.

Strategas pripažino, kad turint sudėtyje dešimt žaidėjų varžytis su jauna ir agresyvia „Triumf“ komanda nėra taip paprasta.

„Rungtynės buvo labai sunkios. Seniai žaidėme du mačus iš eilės ir dar turėdami nedidelę rotaciją. Pasijautė nuovargis ir jis matėsi priimant kai kuriuos sprendimus. „Triumf“ yra jauna komanda ir labai agresyviai žaidė gynyboje. Mes tuo pačiu neatsakėme ir paleidome rusus į priekį. Bet vyrai šaunuoliai, kad parodė charakterį ir norą laimėti“, – auklėtinių kovingumu pasidžiaugė D.Adomaitis.

– Pratęsime kamuolys nuolat buvo M.Gecevičiaus rankose. Toks buvo planas?

– Taip. Martynas yra tas žaidėjas, kuris prieš agresyvią gynybą gali imtis iniciatyvos, įmesti baudas ir pataikyti savo metimus. Galbūt mačas būtų susiklostęs kitaip, jei būtume pataikę savo tritaškius metimus. Tačiau to nepavyko padaryti.

– Kodėl antras rungtynes iš eilės nepavyksta stabdyti C.Higginso ir K.Landry?

– Tai yra „Triumf“ lyderiai ir kiekvienose rungtynėse daro tą patį. C.Higginsas apskritai yra rezultatyviausias jų žaidėjas. Amerikietis gali pataikyti labai sunkius metimus, o „Triumf“ žaidimas ir yra grindžiamas per jį.

– Ar tokia sunki pergalė nekelia nerimo prieš išvyką į Liubercus?

– Dabar svarbiausia gerai pailsėti ir psichologiškai nusiteikti. Tikiuosi, kad tai padarysime ir Rusijoje būsime kovingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.