EUROLYGA 2023

Lietuviai ruošia siurprizą 160 cm ūgio NBA legendai

Iš šono krepšinio žiūrovams šypseną kėlęs, bet savo akrobatiniais sugebėjimais abejingų nepalikęs buvęs NBA krepšininkas 160 cm ūgio Tyrone‘as „Muggsy“ Boguesas atvyks į Lietuvą. Žemiausias visų laikų NBA žaidėjas dalys patarimus jauniesiems mūsų šalies krepšinio talentams.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 20, 2014, 3:43 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:38 PM

Savo vizitu 49-erių amerikietis džiugins „Sprite“ talentų krepšinio turnyro dalyvius rugpjūčio 10-ąją Palangoje.

Keturiolika metų NBA praleidęs M.Boguesas gali tapti puikiu pavyzdžiu ūgiu neapdovanotiems krepšininkams. Buvęs įžaidėjas padės sulaužyti Lietuvoje anksčiau nusistovėjusį mitą, kad krepšininkai privalo būti aukšti.

„Muggsy ūgiu nepasižymėjo, bet jo virtuoziški sprendimai įkvėpė. Jaunimui jis yra pavyzdys, kad nereikia manyti, jog ūgis yra problema. Savo pasiekimais M.Boguesas įrodė, kad galima pasiekti stulbinančių rezultatų“, – būsimu NBA „mažylio“ apsilankymu džiaugėsi LKF generalinis sekretorius M.Špokas.

Lietuviai krepšinio Šlovės muziejaus nariui ruošia siurprizą. LKF atstovai turi fotografiją, kurioje dar SSRS aprangą vilkintis 221 cm ūgio Arvydas Sabonis dengia 61 cm žemesnį varžovą.

Dar šmaikštesnį kadrą į archyvus pasidėjo NBA. M.Boguesas nufotografuotas kartu su komandos draugu Manute Bolu – 231 cm ūgio Sudano krepšinio legenda. M.Boguesas „Washington Bullets“ bendraklubiui buvo iki pilvo.

M.Boguesas praeityje žaidė „Washington Bullets“, „Charlotte Hornets“, „Golden State Warriors“ ir „Toronto Raptors“ komandose.

Krepšininkas per visą karjerą NBA rinko vidutiniškai 7,7 taško, 7,6 rezultatyvaus perdavimo ir 2,6 atkovoto kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.