EUROLYGA 2023

D.Adomaitis: „Mačas parodė, kad S.Jelovacas – svarbus žaidėjas“

Dainius Adomaitis Rusiją su savo krepšininkais paliko puikios nuotaikos. Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį Liubercuose 97:87 nugalėjo „Triumf“ komandą ir pateko į Jungtinės lygos pusfinalį. „Lietuvos rytas“ seriją laimėjo 3:0.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2014, 10:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:10 PM

„Jau prieš rungtynes esu sakęs, kad jeigu sugebėsime sustabdyti greitą varžybų puolimą ir atsilaikysime prieš agresyvų žaidimą vienas prieš vieną, turėsime gerą galimybę laimėti. Tai darėme didesnę rungtynių dalį, bet kartais prarasdavome koncentraciją. Padarėme kvailų klaidų, ypač puolime. O tada jau varžovai pataiko“, - apie rungtynes kalbėjo D.Adomaitis.

„Lietuvos ryto“ skaičiai ėmė kisti, kai komanda pradėjo pataikyti iš toli. Per pirmąjį kėlinį pro šalį praskriejo visi tolimi metimai, tačiau vėliau kamuolys ėmė skrosti tinklelį. „Lietuvos rytas“ pataikė penkiolika tritaškių iš 27-ių.

„Jie buvo labai susispaudę po krepšiu, kai stengėsi gintis prieš Darių Songailą. Tada atsirado galimybė mesti iš toli. Mėtėme ir pradėjome pataikyti“, - sakė D.Adomaitis.

Vieną geriausių mačų sužaidė Stevanas Jelovacas. Jis pelnė 20 taškų ir pataikė šešis tritaškius iš aštuonių.

„Jis mums labai svarbus žaidėjas ir šis mačas tai atskleidė. Jeigu jis pataiko, atsiranda žymiai daugiau vietos kitiems žaidėjams“, - kalbėjo treneris.

D.Adomaitis atvirai sakė, kad tritaškiai – vienas rimčiausių pergalės ingrdientų. „Esame komanda, kuri pataikydama tritaškius atidaro visą žaidimą“, - sakė treneris.

„Lietuvos rytas“ ryte pakliuvo į Maskvos kamščius, tad nesurengė rytinės treniruotės. D.Adomaitis apie tai kalbėjo su šypsena. „Jeigu būtume pralaimėję, tada galėtume sakyti, kad trukdė“, - sakė strategas.

Jungtinės lygos pusfinalyje „Lietuvos rytas“ susitiks su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komanda. Pastaroji ketvirtfinalyje nepasigailėjo sunkius laikus išgyvenančios Rimo Kurtinaičio treniruojamos ekipos. „Nižnij Novgorod“ seriją prieš Maskvos srities „Chimki“ laimėjo 3:0.

„Po mačo sužinojome apie paskutinę jų pergalę. Šį sezoną tarpusavyje žaidėme dukart ir abu kartus pavyko laimėti, - sakė D.Adomaitis. - Bet dabar žinome, kad dabar jie žaidžia žymiai geriau. Jie kovojo Europos taurės pusfinalyje ir pralaimėjo nugalėtojui. Laukia sunki kova.“

Ar treneriui šios rungtynės buvo lengvesnės?

„Šįkart gal užmiršome tą psichologinę įtampą. Tos dvi pergalės leido užmiršti sezono nesėkmes“, - sakė D.Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.