EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ pritrūko užsidegimo, K.Maksvyčiui – komplimentai

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos pirmosiose rungtynėse čempionų titulą ginantį Kauno „Žalgirį“ apliejo šaltu dušu. Savo aikštėje klaipėdiečiai iškovojo pergalę 71:59 ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0. Lrytas.lt su buvusiu „Lietuvos ryto“ treneriu, pastaruosius dešimt metų dirbančiu moterų krepšinyje, Alfredu Vainausku kalbėjosi apie klaipėdiečių užsivedimą ir kiek prigesusį „Žalgirį“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 23, 2014, 7:33 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:20 PM

Priežastys.

Reikėtų pradėti nuo to, kad žalgiriečiai, važiuodami į Klaipėdą, buvo garantuoti, kad nebus jokio pasipriešinimo iš „Neptūno“ pusės. O klaipėdiečiai sakė: „Mes esame pasiruošę, esame pikti, laukiame „Žalgirio“ ir esame nusiteikę“.

Kitas svarbus veiksnys – didžiulis ažiotažas Klaipėdoje. Buvo daug sirgalių, todėl „Neptūnas“ labai norėjo įrodyti, kad jie yra pasiruošę ir ne be reikalo jau dukart sezono metu buvo laimėję.

„Neptūnas“ parodė charakterį. Nors iš pradžių jiems ir sunkiai sekėsi, nes jų žaidimas labai priklauso nuo snaiperių, o tas jiems nelabai sekėsi. „Žalgiris“ nuo pat pradžių pabėgo į priekį, todėl atrodė, kad kauniečių mašinos nelabai pavyks sustabdyti. Tačiau rungtynės išsilygino. Klaipėdiečiai patikėjo savimi, kad gali kažką padaryti, kad gali įkasti.

Trečiajame kėlinyje jau buvo pirmieji pavojaus skambučiai kauniečiams. O ketvirtajame - spurtas 8:0. G.Krapikas bandė gelbėtis pertraukėlėmis, bet žalgiriečiai buvo jau nebe ta komanda, o „Neptūnas“ pagavo vėją, parodė, kad galima žaisti su „Žalgiriu“.

Manau, kad tas skaudus pralaimėjimas yra rimtas skambutis „Žalgiriui“.

Ketvirtasis kėlinys.

Nesuprantamas dalykas. Atrodė, kad kai kurie žalgiriečiai žaidė be ugnelės. Nenoriu sakyti, kad „Žalgiris“ nenorėjo laimėti. Norėjo. Tačiau nerado rakto, o „Neptūnas“ gerai gynėsi, naudojo sistemas, K.Maksvyris buvo labai gerai pasiruošęs rungtynėms.

Negaliu sakyti, kad G.Krapikas nebuvo pasiruošęs. Tai specialistas, kuris supranta krepšinį ir žino kaip užvesti komandą, tačiau „Žalgiriui“ kažkas buvo atsitikę. Ketvirtasis kėlinys pribloškė. Kai kurie žaidėjai nesužaidė, gal R.Javtoko energijos pritrūko. Tai buvo ne tas „Žalgiris“, kurį matėme su „Lietuvos rytu“, kuomet jis degė noru, pergalės troškimu. Čia šiek tiek jautėsi pasyvumas.

Manau, Kaune „Neptūnui“ bus labai sunku, nes žalgiriečiai norės įrodyti, kad tai tebuvo atsitiktinumas.

„Neptūno“ rezervas – tritaškiai. (klaipėdiečiai pataikė 2 tolimus metimus iš 19)

Pirmajame ir antrajame kėliniuose jiems nekrito, bet sukrito tuomet, kai to labiausiai reikėjo. Jeigu būtų anksčiau pradėję pataikyti, kas tuomet būtų buvę? Nebūtų jokios intrigos, „Neptūnas“ būtų ėjęs ir nuėjęs į priekį.

Tačiau „Žalgiris“ to neleido padaryti, tai reiškia, kad „Žalgirio“ gynyba buvo parinkta teisingai. Pirmasis kėlinys buvo geras, apie antrąjį irgi nieko negaliu blogo pasakyti, nors žalgiriečiai jį ir pralaimėjo. Tačiau trečiajame žaidimas ėmė lygintis.

Ketvirtajame buvo sustojimas, o sprendimas nebuvo rastas. O „Neptūnas“ buvo ant bangos.

Serija.

Man patiko K.Maksvyčio pasakymas apie nutildytus skeptikus. Ir save galiu prie jų priskirti. Tikrai galvojau, kad pagal tai, kokią formą demonstravo „Žalgiris“, kokį norą nugalėti rodė rungtynėse su „Lietuvos rytu“, „Neptūnui“ bus sunku kažką įrodyti, o iškovoti vieną pergalę būtų labai gražu.

Tačiau dabar matote kas darosi, galima nubraukti visus spėliojimus. Manau, kad čia dar visko gali būti.

Jei pavyktų „Neptūnui“ išplėšti dar vieną pergalę, sakyčiau, kad aš kažko jau nebesuprantu. Kad klaipėdiečiai laimėtų seriją – būtų kažkas nerealaus, fantastika, didelis šokas. 

Išvados.

Tiek Gintaras (Krapikas, - red.), tiek Kazys (Maksvytis, - red.) žino ko trūksta. Manau, jie tikrai žino ką daryti. „Žalgiris“ - kad laimėtų, o „Neptūnas“ - kad įrodytų jog tai nebuvo atsitiktinumas.

Kaune rungtynės bus nepaprastos. „Žalgiris“ bus mobilizuotas, nes turi daug pretenzijų „Neptūnui“ ir, manau, įrodys, kad nesėkmė Kaune buvo atsitiktinumas. Tačiau nepamirškime, kad „Neptūnas“ grįš į Klaipėdą. Ir jei rezultatas bus 1-1 – viskas prasidės iš naujo. Atrodo, serija bus labai įdomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.