EUROLYGA 2023

Pralaimėjo: D.Sterlingas „Clippers“ klubą perduoda žmonai

Donaldas Sterlingas nesipriešins NBA vadovams ir nesilaikys įsikibęs „Los Angeles Clippers“ ekipos savininko kėdės. Rasizmo skandalą NBA sukėlęs 80 metų amerikietis perduoda komandos valdymą savo žmonai Shelly. Ji derėsis su NBA dėl „Clippers“ pardavimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-23 20:10, atnaujinta 2018-02-13 14:20

Sh.Sterling vedė derybas su NBA nuo tada, kai balandžio 29-ąją lyga iki gyvenimo pabaigos diskvalifikavo D.Sterlingą ir skyrė jam 2,5 milijono JAV dolerių baudą.

D.Sterlingas turėjo palikti „Clippers“ šią savaitę. Savininko advokatai prašė atidėti terminą trims mėnesiams, tačiau NBA kategoriškai atmetė tokį prašymą.

D.Sterlingo advokatas Maxas Blecheris anksčiau tikino, kad jo klientas taip lengvai nepasiduos, nes nesijaučia padaręs kažką tokio, dėl ko turėtų būti taip griežtai nubaustas.

Vis dėlto šią savaitę D.Sterlingo pozicija pasikeitė.

Perpirkti „Clippers“ klubą nusitaikė kelios JAV garsenybės. Komandos vertė – apie 600 milijonų dolerių.

Nenorėjo matyti juodaodžių

„Clippers“ šeimininkas Donaldas Sterlingas atsidūrė milžiniško skandalo verpetuose, kai paviešintuose garso įrašuose buvo galima girdėti, kaip jis liepia savo draugei nebekviesti juodaodžių į krepšinio rungtynes.

Vyras paminėjo buvusią „Los Angeles Lakers“ žvaigždę Magicą Johnsoną, sakydamas merginai: „Nekviesk jo į mano rungtynes, gerai?“.

Be to, išvydęs amerikietės V.Stiviano socialiniame tinkle patalpintą nuotrauką su M.Johnsonu, D.Sterlingas gerokai pasipiktino.

„Man nepatinka, kad tu nori viešai rodyti, jog bendrauji su juodaodžiais. Ar tau tai būtina?“ - įrašytame pokalbyje girdimi D.Sterlingo žodžiai.

NBA atliko specialų tyrimą ir nustatė, kad pokalbyje iš tiesų girdėjosi D.Sterlingo balsas. Taip „Clippers“ savininkas kalbėjo praėjusių metų rugsėjį.

NBA krepšininkai, treneriai ir vadovai iškart pasmerkė tokį D.Sterlingo elgesį. Tiesa, atsirado ir užstojusiųjų „Clippers“ savininką.

Vienas tokių – legendinis Kareemas Abdul-Jabbaras, nesupratęs, už ką D.Sterlingas taip griežtai baudžiamas ir pasiūlęs už slaptą pokalbio įrašinėjimą nubausti pačią D.Sterlingo draugę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.