EUROLYGA 2023

LSU krepšininkai bėgs iš Kauno, o „Atleto“ pavadinimo neliks?

Pusę amžiaus gyvavusios Kauno „Atleto“ krepšinio komandos kitą sezoną gali nelikti – klubo vadovai svarsto galimybę keisti pavadinimą ir persikraustyti į kitą miestą. Apie tokius reikšmingus pokyčius prabilo „Atleto“ vyriausiasis treneris Edas Nickus.

Kovos su JAV studentų komandomis Kinijoje „LSU-Atletui“ nebuvo lengvos.<br>„LSU-Atleto“ nuotr.
Kovos su JAV studentų komandomis Kinijoje „LSU-Atletui“ nebuvo lengvos.<br>„LSU-Atleto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 14, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:12 PM

Iš jaunų krepšininkų suburtas „LSU-Atletas“ pasibaigusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate liko paskutinis, nors planavo pakliūti į atkrintamąsias varžybas.

„Nepelnytai užėmėme tokią vietą, nes komanda buvo neblogai parengta, tačiau kažkam turi atitekti paskutinė vieta“, – svarstė E.Nickus.

Šiemet „LSU-Atletas“ atstovavo Kauno rajonui, tačiau savivaldybės ir rėmėjų skirtų lėšų nepakako išvengti finansinių duobių – kartais klubui duoti įsipareigojimai nebuvo vykdomi. Nors krepšininkai nekėlė panikos, siekti geresnių rezultatų tokia padėtis nepadėjo.

Paskelbs svarbias naujienas

„Po poros savaičių turėtų būti reikšmingų naujienų, susijusių su klubo ateitimi“, – prasitarė komandos vyriausiasis treneris E.Nickus.

Pasak jo, tai nebūsią prastos žinios ir perspektyvi komanda tikrai nebus išdraskyta. Krepšinio specialistas tikino nenorįs atskleisti visų detalių, kol galutinai nesudėlioti parašai.

Treneris tik prasitarė, kad 53 metus turėto pavadinimo „Atletas“ greičiausiai neliks, o klubas gali atstovauti kitam šalies miestui. Tai esą būsianti naujosios veiklos strategijos dalis.

„Supratome, kad Kaune esame nelabai įdomūs, nes visas dėmesys sutelktas į „Žalgirį“, – kalbėjo E.Nickus.

Šiek tiek pritrūko sėkmės

„Vaikinų darbu likau patenkintas, puikiai kovėmės tiek su „Žalgiriu“, tiek su „Lietuvos rytu“. Kartais pritrūkdavo tik sėkmės“, – praėjusį LKL sezoną prisiminė E.Nickus.

Po jo komanda neišsiskirstė. Krepšininkai treniruojasi, dalyvauja įvairiuose turnyruose, bando naujus žaidėjus.

Kitąmet klubas vėl remsis jaunais 20–23 metų žaidėjais, kuriems tai bus gera galimybė sustiprėti ir atkreipti pajėgesnių klubų atstovų dėmesį.

Lietuvos sporto universitetui (LSU) taip pat labai paranku turėti klubą, į kurio gretas gali įsilieti studentai.

„Atlete“ karjerą pradėjo gausybė krepšininkų, vėliau tapusių Europos ar net pasaulio žvaigždėmis. Vienas jų – daugybę metų NBA praleidęs Žydrūnas Ilgauskas. Dalis klubo žaidėjų vėliau tapo žinomais treneriais.

Kinai svečiams neprilygo

Labai anksti baigęs LKL sezoną „LSU-Atletas“ beveik dvi savaites praleido Kinijoje, kur draugiškose varžybose kovėsi su šios šalies ir JAV studentų komandomis.

Kauniečiai Kinijoje lankosi ir įvairiuose turnyruose dalyvauja jau du dešimtmečius. E.Nickaus nuomone, tokios išvykos labai reikalingos.

„JAV studentų komandose dažnai būna krepšininkų, kuriuos vėliau išvystame NBA klubuose“, – kalbėjo treneris.

Kinijoje „LSU-Atletas“ iš viso žaidė 8 rungtynes, pralaimėjo tik kartą. Tai nereiškia, kad amerikiečius pavyko lengvai įveikti. Kauniečiai susitiko ir su viena Kinijos komanda, tačiau ši pajėgumu svečiams neprilygo. Joje nebuvo legionierių, kurie smarkiai sustiprina vietos komandas.

Šios išvykos metu kauniečių gretose rezultatyviu žaidimu išsiskyrė Šarūnas Vingelis, jam gerai talkino Taurantas Tamošiūnas, Žygimantas Skučas, Arūnas Sakalauskas.

Kauniečiai lepinosi dėmesiu

Visos „LSU-Atleto“ dvikovos vyko perpildytose arenose, rungtynes stebėdavo 3–6 tūkstančiai žiūrovų, vieną kovą tiesiogiai transliavo vietos televizija.

„Turėjome galimybę kinams priminti, kas yra Lietuva krepšinio pasaulyje“, – maloniais įspūdžiais dalijosi E.Nickus.

Kinai mielai bendravo su lietuviais, prašė autografų ir fotografavosi. Pasak E.Nickaus, Kinijos gyventojai visada labai domisi krepšiniu, o pastaraisiais metais ši sporto šaka dar labiau išpopuliarėjo. Daugybė pokyčių įvyko ir šalyje.

„Per du dešimtmečius Kinija pasikeitė neatpažįstamai“, – žavėjosi treneris E.Nickus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.