EUROLYGA 2023

Š. Marčiulionio krepšinio akademijoje - sirgalių kovos

Jau 17 kartą krepšinio aistruoliai susirinko į krepšinio sezono uždarymą ir išbandė savo jėgas ant parketo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:41 AM

XVII tarptautinis krepšinio fanų turnyras šį kartą vyko Vilniuje, birželio 21 dieną, Šarūno Marčiulionio akademijoje. Vilniečiai teisę rengti turnyrą iškovojo praeitais metais Kaune užimdami pirmą vietą.

Norą dalyvauti buvo pareiškę ne ką mažiau komandų nei praeitais metais, sulaukta net 15 komandų iš Lietuvos ir užsienio. Norą dalyvauti turnyre pareiškė „Raudonieji Velniai“-Utena, „UNITED“-Radviliškis, „Green Death“-Kaunas, „Green Death“-Vilnius, „White Storm“-Pasvalys, „Blue White Soldiers“-Molėtai, „Žalgirio garbės klubas“-Kaunas, „Green White Boys“-Kaunas, Šiaulių fanai„-Šiauliai, svečiai iš Latvijos „Barons Ultras“, „Kalev/Cramo“-Estija, „United“ ir „Chehovskie Yastrebi“ iš Rusijos bei dvi šeimininkų komandos „Lietuvos Rytas fanai“ ir „Lietuvos Rytas senjorai“.

Komandos rinktis šeštadienio rytą pradėjo anksti ir pakvietus komandų vadovus ištraukti burtus, komandos į tris grupes pasiskirstė taip:

Grupė A „Raudonieji Velniai“-Utena

„United“-Rusija

„Žalgirio garbės klubas“-Kaunas

„Green White Boys“-Kaunas

„Green Death“-Vilnius

Grupė B „Barons Ultras“-Latvija

„UNITED“-Radviliškis

„Šiaulių fanai„-Šiauliai

„Lietuvos Rytas fanai“-Vilnius

„Blue White Soldiers“-Molėtai

Grupė C „White Storm“-Pasvalys

„Lietuvos rytas senjorai“-Vilnius

„Chehovskie Yastrebi“-Rusija

„Kalev/Cramo“-Estija

„Green Death“-Kaunas

Nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui prasidėjus grupių varžyboms, užvirė aistros ir kova. Burtai lėmė, kad komandos grupėse pasiskirstė taip, kad iki pat paskutiniųjų kovų nebuvo galima nuspėti kas užims pirmąsias vietas ir kas keliaus į sekantį etapą. Pasibaigus visoms rungtynėms tapo aišku, kad į kitą etapą pateko „Green White Boys“-Kaunas, „United“-Rusija, „Lietuvos Rytas fanai“-Vilnius, „Blue White Soldiers“-Molėtai, „Green Death“-Kaunas, „Lietuvos Rytas senjorai“-Vilnius komandos užėmusios grupės varžybose atitinkamai pirmą ir antrą vietas, o suskaičiavus įmestų bei praleistų taškų santykį tapo aišku, kad „Chehovskie Yastrebi“-Rusija ir „Raudonieji Velniai“-Utena patenka, kaip geriausios komandos užėmusios trečią vietą. Sureitingavus komandas pagal užimtas vietas ir turimą taškų santyki išaiškintos ir atkrintamųjų varžybų poros bei tolimesni pusfinalio dalyviai:

(1)„Lietuvos Rytas fanai“ 43:33 „Raudonieji Velniai“(8) (2)„Green Death“ 14:22 „Chehovskie Yastrebi“(7) (3)„Green White Boys“ 21:16 „Blue White Soldiers“(6) (4)„Lietuvos Rytas senjorai“ 21:16 „United“(5)

Į pusfinalį pateko „Lietuvos Rytas senjorai“ kur jų laukė kita Vilniaus komanda – „Lietuvos Rytas fanai“, kurie turnyre žengė be pralaimėjimų. Kitoje poroje susitiko „Chehovskie Yastrebi“-Rusija ir „Green White Boys“-Kaunas. Vilniečių akistatoje buvo stipresni „Lietuvos Rytas fanai“, kurie nesunkiai laimėjo rungtynes 33:20 prieš „Lietuvos Rytas senjorai“ komandą.

Antroje dvikoje po atkaklios kovos savo pranašumą įrodė svečiai iš Rusijos „Chehovskie Yastrebi“ prieš Kauniečius „Green White Boys“ nugalėję juos rezultatu 21:17, kurie taip pat nebuvo patyrę pralaimėjimų.

Mažojo finalo kova turėjo būti tokia pat intriguojanti, kaip ir finalas, nes čia susitiko Vilniaus ir Kauno fanai, visai kaip LKL grandų mūšiuose.

Tačiau „Lietuvos Rytas senjorams“ pritrūkus jėgų pergalę 33:14 šventė „Green White Boys“-Kaunas. Finalinės rungtynės nusimatė taip pat daug žadančios ir kupinos emocijų bei įtampos, nes iki tol be pralaimėjimų žaidę „Lietuvos Rytas fanai“ lengvai neketino atiduoti pirmos vietos ir norėjo apginti čempionų titulą, kurį buvo iškovoję praeitais metais Kaune, o Rusijos atstovai norėjo reabilituotis po dviejų pralaimėjimų grupės varžybose ir įrodyti, kad tai buvo tik atsitiktinumas

Kovai prasidėjus į priekį šovė Vilniečiai, kurie aiškiai davė suprasti, kad be kovos titulo neatiduos. Nors svečiai iš Rusijos visas rungtynes kvėpavo „Lietuvos Rytas fanams“ į nugarą ir bandė juos vytis, bet pergalę rezultatu 31:23 šventė Vilniečiai, kurie antrus metus iš eilės Fanų turnyre tapo čempionais. Nugalėtojai į viršų kėlė išskirtinio grožio taurę, kurią pagamino ir padovanojo vienas žymus Klaipėdos menininkas Rytis Zenkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.