EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ klubas žengė į trečią dešimtį

Etatiniu Lietuvos krepšinio lygos prizininku anksčiau vadintas – LKL bronzą net devynis kartus laimėjęs - o pernai vieną didžiausių laimėjimų pasiekęs – BBL čempionate triumfavęs krepšinio klubas „Šiauliai“ mini savo dvidešimtmetį.

Šiaulių meras J.Sartauskas įteikė padėką buvusiam „Šiaulių“ klubo treneriui A.Sireikai.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių meras J.Sartauskas įteikė padėką buvusiam „Šiaulių“ klubo treneriui A.Sireikai.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-09-08 20:33, atnaujinta 2018-02-09 17:14

Pirmadienį į „Šiaulių“ areną susirinkę komandos gerbėjai galėjo stebėti ne tik šios komandos pagerbimo ceremoniją, bet ir jos rungtynes su Kijevo „Budivelnik“ komanda.

Į areną susirinkę „Šiaulių“ sirgaliai dar prieš iškilmingą ceremoniją galėjo pažiūrėti filmą apie savo komandos istoriją. Po to buvo pagerbti klubui nusipelnę žmonės.

Papildė „Šiaulių“ šlovės muziejų

Krepšinio klubą „Šiauliai“ Šiaulių miesto dalimi ir veidrodžiu pavadinęs miesto meras Justinas Sartauskas pareiškė padėką ir komandą garsinusiems žaidėjams, ir treneriams, ir jai lėšų negailintiems rėmėjams.

Padėkos sulaukė ir kartu su „Šiaulių“ komanda nuo jos įkūrimo esantys: vienas jo įkūrėjų, valdybos pirmininkas Alfonsas Armalas, „Šiaulių“ krepšinio klubo prezidentas Adomas Klimavičius, ir fizinio parengimo treneris Stanislovas Norkus.

Į krepšinio klubo „Šiauliai“ šlovės muziejų šalia čia jau esančio Europos čempiono Mindaugo Žukausko buvo įrašyti taip pat Europos čempionais tapę Donatas Slanina, Antanas Sireika bei Robertas Giedraitis, kuris profesionalią krepšininko karjerą nekeisdamas klubo pradėjo ir baigė „Šiauliuose“.

Šalia „Šiaulių“ arenoje jau kabančių M.Žukausko marškinėlių buvo pakelti ir D.Slaninos bei R.Giedraičio sportiniai marškinėliai. Kartu sportininkų marškinėliai buvo pakelta ir lenta su A.Sireikos autografu.

Klubą garsino ir žaidėjai, ir treneriai

Per 20 sezonų „Šiauliai“ 16 metų dalyvavo įvairaus rango Europos varžybose. „Šiauliai“ niekada negalėjo pasigirti dideliu biudžetu, bet tai netrukdė iškovoti skambių pergalių.

„Šiaulių“ komandoje profesionalią karjerą pradėjo ir baigė Europos čempionas, olimpinės bronzos laimėtojas M.Žukauskas, čia startavo ir kitas Europos čempionas D.Slanina.

Komandai sekėsi pasirinkti ne tik žaidėjus, bet ir trenerius. „Šiauliuose“ sėkmingai dirbo A.Sireika, Aloyzas Rudys, Ramūnas Butautas.

Dabar komandai antrą sezoną vadovauja Gediminas Petrauskas, jam talkina R.Giedraitis bei kitas buvęs ilgametis komandos žaidėjas Vaidas Pauliukėnas.

Mirė vienas klubo įkūrėjų

Praėjęs sezonas „Šiauliams“ buvo permainingas - komanda tik per plauką nepateko į LKL pusfinalį – nusileista vėliau LKL vicečempionams tapusiam „Klaipėdos“ Neptūnui.

Tačiau praėjusį sezoną „Šiaulių“ klubas triumfavo BBL čempionate.

Didžiausia praėjusio sezono netektis – vieno komandos įkūrėjo, rėmėjo krepšinio klubo „Šiauliai“ prezidento Algimanto Mikšio mirtis.

Gretas papildė ambicingi žaidėjai

Po sezono „Šiaulių“ klubą paliko vienas pajėgiausių kada nors čia žaidusių legionierių Travisas Leslie.

Nors komandos biudžetas lyginant su praėjusių sezonu sumažėjo, „Šiauliams“ vėl pavyko suburti perspektyvių ir ambicingų žaidėjų komandą.

Komandoje trys legionieriai: broliai Ryanas ir Tyleris Olanderiai bei Jonathanas Lee.

„Šiaulių“ naujokai sieks pateisinti komandos šūkį - „Čia gimsta lyderiai“.

Uždavinys – nenuvilti gerbėjų

Klubo įkūrimo dvidešimtmetį rungtynėmis su Kijevo „Budivelnik“ ir Klaipėdos „Neptūnu“ paminėję šiauliečiai toliau rengsis sezonui.

Palangoje „Šiauliai“ dalyvaus turnyre Vlado Garasto taurei laimėti ("Šiaulių“ pogrupyje kausis „Lietuvos rytas", Kijevo „Budivelnik“, Maskvos „Chimki").

Po šio turnyro šiauliečiai vyks į Liepoją, kur dalyvaus Baltijos taurės varžybose.

Šį sezoną „Šiaulių“ krepšininkai žais LKL, BBL čempionatuose, dalyvaus FIBA Iššūkio taurėje bei sieks Lietuvos krepšinio federacijos taurės.

Paklaustas apie komandai keliamus uždavinius „Šiaulių prezidentas A.Klimavičius atsakė lakoniškai: „Nenuvilti komandos gerbėjų ir rėmėjų“.

„Šiaulių“ komandos pasiekimai

LKL bronzos medalius „Šiaulių“ krepšininkai iškovojo net 9 kartus (2000 ir 2001 m. bei 2004–2010 m.).

2010 metais krepšinio klubas „Šiauliai“ iškovojo bronzą ir LKF taurės turnyre.

2005, 2006 ir 2010 metais krepšinio klubas „Šiaulių“ laimėjo BBL čempionato bronzos medalius, o pernai ir triumfavo šiame čempionate.

1999-asiais „Šiauliai“ pasiekė aštuntfinalį R.Koračo taurės pirmenybėse (tai - geriausias Lietuvos klubinių komandų pasiekimas).

2005-aisiais krepšinio klubas „Šiauliai“ iškovojo 3 vietą „FIBA Europe“ taurės turnyro Šiaurės konferencijos finalo ketverto varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.