EUROLYGA 2023

Ispanų tragedija S. Curry tapo įspėjimu prieš mūšį su Lietuva

JAV krepšininkai savo viešbutyje matė, kaip Ispanijos rinktinės nariai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje nuleistomis galvomis gėdingai paliko Madrido „Palacio de los Deportes“ areną. Galima nė neabejoti, jog iš kelių „La Vila Olimpica“ kambarių aidėjo džiaugsmingas juokas ir palengvėjimas.

Amerikiečių treniruotės akimirka.<br>G.Šiupario nuotr.
Amerikiečių treniruotės akimirka.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 11, 2014, 4:07 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:30 PM

Visas krepšiniu besidomintis pasaulis prognozavo, kad rugsėjo 14-ąją planetos pirmenybių finale grumsis JAV ir Ispanija. Tačiau prancūzų antausis turnyro šeimininkams sumaišė visas kortas.

„Niekas to nesitikėjo“, – nuostabos neslėpė 10,4 taško per rungtynes renkantis „Golden State Warriors“ lyderis Stephenas Curry.

Prieš pat rungtynes su Lietuva amerikiečiams tai buvo puikus perspėjimo signalas, kad atsipalaidavus galima skaudžiai nudegti.

„Tai leis mums dar labiau susikaupti ir pasirūpinti savo reikalais. Mūsų darbas – įveikti Lietuvą ir nesvarbu, prieš ką teks žaisti Madride“, – į ispanų fiasko stengėsi nesidairyti S.Curry.

JAV rinktinės profesorius Mike‘as Krzyzewski patikino, kad problemų dėl motyvacijos stokos tikrai nebus.

„Labai nesunku susitelkti į rungtynes, nes žaisime prieš tokią gerą komandą kaip Lietuva. Lietuvių žaidimas visada aukščiausio lygio“, – tikino specialistas.

Pagarba ir liaupsės

Visa JAV delegacija lyg skaitydama iš NBA etiketo vadovėlio žarstė komplimentus Lietuvos komandai.

„Lietuva yra gera komanda. Lietuviai gerai žaidžia viso čempionato metu. Išskirčiau jų priekinę liniją. Turime būtų susikaupę ir demonstruoti aukščiausio lygio krepšinį nuo mačo pradžios“, – greitakalbe žodžius bėrė S.Curry.

M.Krzyzewski atsižvelgė į Lietuvos krepšinio tradicijas.

„Žaisime prieš komandą, kuri istoriškai demonstruoja labai gerą žaidimą. Juk tai viena iš nedaugelio krepšinio valstybių. Praeityje su Lietuva niekada nebuvo lengva. To tikimės ir šiandien“, – patikino M.Krzyzewski.

Lietuvos ir JAV rungtynių pradžia – 22 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.