Adas Juškevičius: „Žalgiris“ dabar – eilinis varžovas“

2014 m. spalio 17 d. 15:24
lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)
Kaune gimusį ir „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjusį Adą Juškevičių dabar draugai patraukia per dantį. Pokštų padaugėjo prieš sekmadienį, kuomet Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas pirmą kartą atsidurs kitoje LKL grandų dvikovos barikadų pusėje.
„Dauguma mano draugų iš gimtojo Kauno, tad jie palaiko „Žalgirį“. Jie mane patraukia per dantį, bet aš su jais irgi juokauju. Dėl to nesipykstame“, - sakė 25 metų 194 cm ūgio įžaidėjas.
A.Juškevičius teigė, kad stengiasi nepasiduoti emocijoms ir į rungtynes su „Žalgiriu“ žiūri profesionaliai.
„Nesistengiu sureikšminti rungtynių. Ruošiuosi kaip ir kiekvienam mačui. Veju tokias mintis, kad tai buvusi komanda. „Žalgiris“ dabar eilinis varžovas prieš kurį turiu ruoštis atsakingai“, - sakė A.Juškevičius.
Kalbėdamas apie galimus „Lietuvos ryto“ pranašumus Virginijus Šeškus pirštu bedė į perimetro žaidėjus. Ar čia ir yra ta varomoji jėga?
– Viską parodys rungtynės. Galime kalbėti apie skaičius ant popieriaus, bet tai gali nieko nereikšti. Visas veiksmas vyksta aikštėje. Spėlioti, kas kur stipresni galime, bet nėra prasmės. Pamatysime sekmadienį, kaip būsime pasirengę.
– „Žalgiris“ penktadienį žaidžia Eurolygos rungtynes, šeštadienį grįžta į Lietuvą, o sekmadienį vėl žaidžia. Ar tai – „Lietuvos ryto“ pranašumas?
– Atrodo lyg ir yra, bet dažnai, kai pradedi galvoti, tai gali tapti tavo minusu. Nekreipsime dėmesio į tai, kad jų toks tvarkaraštis. Esame visiškai susitelkę rungtynėms.
– Jums teks stoti prieš jaunus „Žalgirio“ įžaidėjus. Turite daugiau patirties. Koks požiūris į jėgų pusiausvyrą čia?
– Nenoriu lyginti. Pamatysime viską sekmadienį. Vaikinai gauna šansą ir jį išnaudoja. Kartais geriau, kartais blogiau. Jiems tai tik į naudą. Žaisti tokio lygio komandoje pirmojoje pozicijoje – didelis pliusas. Ateityje jiems tai pravers.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.