EUROLYGA 2023

Be darbo likęs D. Redikas kovoja su psichologiniais iššūkiais

21-erių Dovydas Redikas su Lietuvos jaunimo rinktinėmis kasmet parveždavo į tėvynę aukso medalius, nuo 2011-ųjų vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ aprangą, bet dabar sėdi be darbo ir kovoja su psichologiniais iššūkiais. Tačiau 193 cm ūgio gynėjas neprarado tikėjimo savimi ir jau artimiausiu metu tikisi pakelti sparnus svetur.

Praėjusį sezoną Pasvalyje baigęs D.Redikas karjerą turėtų tęsti užsienyje.<br>M.Kulbio nuotr.
Praėjusį sezoną Pasvalyje baigęs D.Redikas karjerą turėtų tęsti užsienyje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 10:09 PM

Sutartį su „Lietuvos rytu“ vasarą nutraukęs D.Redikas nesusirado komandos. „Sunkiausia, kai neturi klubo ir esi jaunas, – portalui krepsinis.net sakė praėjusį sezoną Pasvalyje baigęs krepšininkas. – Tai yra labai didelis psichologinis iššūkis. Tiesiog tu lauki, nori geriausio varianto, galvoji išvykti, bet jau susitari ir turi skristi, bet viskas apsiverčia aukštyn kojomis ir tu vėl grįžti į pradinį tašką. Bet aš sportuoju individualiai, rengiuosi, nes esu profesionalas. Laukiu sprendimo ir greitu metu turėčiau jau kažkur rungtyniauti.“

D.Redikas tikino, kad karjerą tęs užsienyje. Žaidėjas labai nori išbandyti legionieriaus duoną, kuri – ne tik pelningesnė, bet ir suteikia daugiau perspektyvių ateičiai. „Kai esi pažaidęs užsienyje, lengviau vėliau pereiti į geresnę komandą“, – krepsinis.net teigė D.Redikas.

Į aplinkinių kritiką D.Redikas moja ranka. Gynėjo nuomone, jo dar negalima nurašyti: „Visada bus tų, kas kritikuos ar girs. Reikia tokių žmonių. Man tai yra tarsi stimulas labiau stengtis. Aš laukiu savo šanso ir tikiuosi, kad jį išnaudosiu. Aš savęs nelaikau „nurašytu“, nes žinau, kad galiu dar daug parodyti. Tiesiog man reikia atsidurti tinkamoje komandoje, kur dirba tinkamas treneris ir žaidžiama pagal schemą, kurioje galėčiau atsiskleisti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.