EUROLYGA 2023

Net Eurolyga neįjungė kubo Klaipėdos arenoje

Klaipėdos „Švyturio“ arenos kubas veikė tik 2011 metais, o pastaruosius trejus metus yra tik prabangus pakabutis.<br>A.Kubaičio nuotr.
Klaipėdos „Švyturio“ arenos kubas veikė tik 2011 metais, o pastaruosius trejus metus yra tik prabangus pakabutis.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Oct 31, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:18 AM

2012 ir 2013 metų Eurolygos čempionai Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai šį vakarą žais Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, bet nei jų, nei „Neptūno“ atakų pakartojimo salėje susirinkę žiūrovai neišvys.

Klaipėdos arenos palubėse kabantis milžiniškas informacinis kubas nepadėtų „Neptūno“ snaiperiams pataikyti daugiau tritaškių, bet žiūrovams ir pačiam klubui 230 tūkst. litų kainuojantis įrenginys reikalingas veikiantis.

Uostamiesčio klubas turėtų ryškią erdvę reklamai, o daugiau nei 5 tūkst. sirgalių galėtų matyti gražiausias atakas ir patys tapti reginio dalyviais – per tokius informacinius kubus dažniausiai ir parodomos žiūrovų emocijos.

Tačiau per 2011 metų Europos pirmenybių grupės varžybas Klaipėdoje mirgėjęs kubas jau trejus metus atlieka prabangaus, bet neveikiančio pakabučio funkciją.

„Turėjome vilčių atgaivinti kubą Eurolygai, bet nepavyko, – pripažino arenos direktorė Aida Aleksandrovienė. – Dabar tai derybų klausimas. Jis gali būti išspręstas rytoj, o gali ir po metų.“

Trūksta programinės įrangos

Po Europos čempionato kubas tapo teisinių ginčų įkaitu.

Jį sumontavo bendrovės „Vėtrūna“ subrangovo pasamdyta Kauno įmonė RGG.

Tačiau po Europos pirmenybių kauniečiai išmontavo ir išsivežė svarbiausias kubo dalis negavę už atliktus darbus priklausiusių pinigų.

Pagal sutartį kubas turėjo būti arenoje, todėl Klaipėdos savivaldybė ir „Švyturio“ arenos valdytojai ilgai derėjosi su šio įrenginio montuotojais. Ginčas persikėlė į teismą.

Tačiau teisiniai ginčai nieko neišsprendė, per tą laiką RGG bankrutavo, o arena atgavo tik informacinio kubo dalis, bet ne programinę įrangą.

„Mes turime karkasą, bet kubas lieka be smegenų“, – apibūdino A.Aleksandrovienė.

Ieško alternatyvių variantų

Arenos direktorė teigė, kad šiuo metu derybos vyksta keliomis kryptimis.

Planas A – dėl programinės įrangos susitarti su kubą montavusios įmonės vadovu, kuris dabar dirba kitoje įmonėje.

„Tiekėjai vis dar bando atgauti pinigus, nors visi suprantame, kad ne mes turėtume dėl to kentėti“, – sakė A.Aleksandrovienė.

Planas B – įsigyti naują kubą, bet jo kaina apie 230 tūkst. litų.

Planas C – vietoj kubo arenoje pakabinti didelį ekraną, kuris kainuotų mažiau.

Baudos gauti neturėtų

Kol kas „Neptūno“ krepšininkams gerai sekasi ir be veikiančio kubo.

Praėjusią savaitę Kazio Maksvyčio vyrai iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje per klubo istoriją 83:81 įveikę Belgrado „Crvena zvezda“.

Eurolygos atstovai tikrino 5,5 tūkst. vietų areną ir, žinoma, matė, kad kubas neveikia.

„Griežtų reikalavimų dėl kubo nėra, jie tik rekomendacinio pobūdžio. Baudos klubui negresia, – tvirtino arenos direktorė A.Aleksandrovienė. – Bet, žinoma, informacinis kubas yra reikalingas.

Ir arena, ir krepšinio klubas nori šį reikalą išspręsti.“

Trečiasis varžovas – Pirėjo „Olympiakos“

Praėjęs sezonas. Graikijos lygos reguliariajame sezone užėmė 2-ąją vietą (24 ir 2), finale pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ 2:3. Eurolygos reguliariojo sezono grupėje užėmė 1-ąją vietą (10 ir 0), „Top 16“ etapo grupėje – 3-iąją vietą (8 ir 6), ketvirtfinalyje pralaimėjo Madrido „Real“ 2:3.

Optimalus penketas. Vasilis Spanoulis (32, 193), Evangelos Mantzaris (24, 196), Matthew Lojeski (JAV, 29, 198), Giorgos Printezis (29, 202), Bryantas Dunstonas (JAV, 28, 203). Treneris Milanas Tomičius (praėjusį sezoną dirbo trenerio padėjėju).

Kaip pasikeitė. Nesibaigianti Graikijos ūkio krizė pasiglemžia vis naujas sporto aukas, tačiau „Olympiakos“ jokios finansinės audros, regis, nė motais. Pirėjo komanda naują sezoną pasitiko jei ne sustiprėjusi, tikrai nesusilpnėjusi. Vienintelis „Olympiakos“ nuostolis – į krepšinio raumenis vis stiprinančią Turkiją išvykęs Stratos Perperoglou. Tačiau jo ir kelių praėjusį sezoną blankiai rungtyniavusių legionierių vietą pasirengę užimti du buvę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Tremmellas Dardenas ir Oliveris Lafayette’as bei krepšinio klajūnas Othello Hunteris. Pirėjo ekipa visose pozicijose turi praėjusį sezoną puikiai rungtyniavusių senbuvių, o labiausiai žaidimą lėmę krepšininkai Vasilis Spanoulis, Giorgos Printezis ir Matthew Lojeski liko savo vietose.

Treneris. Dar prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes „Olympiakos“ atsisveikino su treneriu. Pirėjo ekipa Graikijos taurės ketvirtfinalyje nusileido „Panathinaikos“ komandai 76:77, ir po šio mačo pasitraukė Giorgos Bartzokas. Laikinuoju treneriu buvo paskirtas iki tol G.Bartzoko padėjėjo pareigas ėjęs Milanas Tomičius. O šią savaitę „Olympiakos“ vadovai pranešė, kad yra patenkinti pirmaisiais M.Tomičiaus darbo vaisiais ir kito trenerio nebeieškos.

Ko tikėtis. Net jei sezono pradžios sukrėtimas turės neigiamų pasekmių, „Olympiakos“ sudėtis yra pernelyg stipri, o krepšininkai pernelyg gerai supranta vienas kitą, kad „raudonieji“ daug klupinėtų reguliariajame sezone. O pasiekus pirmąjį tikslą ir patekus į „Top 16“ etapą bus galima pagalvoti apie dar didesnius tikslus.

Sezono pradžia. Eurolygos varžybas „Olympiakos“ pradėjo įveikdamas du Ispanijos klubus. Graikijos vicečempionai iš pradžių svečiuose nugalėjo „Valencia“ 71:68 (V.Spanoulis 21, K.Sloukas ir M.Lojeski po 14), po to namie – Vitorijos „Laboral Kutxa“ 63:57 (M.Lojeski 15, B.Dunstonas 10). Graikijos lygoje „Olympiakos“ jau patyrė vieną netikėtą nesėkmę – išvykoje pralaimėjo Kifisijos „Dimoulas“ 67:68. Abejose namie žaistose rungtynėse Pirėjo krepšininkai sutriuškino varžovus: Patrų „Apollon“ 82:56 ir Rodo „Kolossos“ 93:65.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.