EUROLYGA 2023

„Neptūno“ pusėje prieš ispanus – D grupės prakeiksmas

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:55 PM

Klaipėdos „Neptūnas“ pasmerktas laimėti artėjančias Eurolygos rungtynes? Bent jau taip kalba Eurolygos D grupės statistika. Tik pralaimėjimo dar nepatyrusiai Pirėjo „Olympiakos“ komandai pavyko švęsti pergalę išvykoje, o visos kitos komandos taškus renka tik namuose.

Tai palanki tendencija „Neptūno“ ekipai, kuri ketvirtadienį 19 val. Klaipėdoje priima „Valencia“ klubą.

„Tik „Olympiakos“ laimėjo išvykoje, o kitoms komandoms kol kas sunku tai padaryti. Mūsų grupėje tendencinga laimėti namuose, bet bandysime keisti šį įprotį“, – prieš rungtynes sakė „Valencia“ strategas Velimiras Perasovičius.

52 metų kroatas pabrėžė, kad „Neptūnas“ namų sienas gina solidesniu žaidimu nei išvykoje.

„Namuose jie žaidžia kietai ir energingai. Klaipėdiečių taiklumas namų arenoje daro juos pavojinga komanda“, – pabrėžė V.Perasovičius.

Klaipėdoje „Neptūnas“ žaidė du Eurolygos mačus. Pirmąjį, istorinį susitikimą „Neptūnas“ laimėjo prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ (83:81), o prieš dvi savaites pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ (81:85), bet pergalę išleido į Graikiją tik po pratęsimo.

Aišku, vien namų sienos pergalės neatneš, todėl Kazio Masksvyčio kariauna privalo reabilituotis po „juodų“ rungtynių Stambule, kur „Neptūnas“ nusileido „Galatasaray“ 68:94.

„Jei norime laimėti, turime žaisti labai gerai, – sakė K.Maksvytis. – Ispanų sudėtis – puiki. Tai greitą žaidimą mėgstanti komanda, kuri stebina tritaškiais greitose atakose. Manau, kad „Valencia“ yra mačo favoritė. Tačiau atiduosime viską.“

Treneriui antrino ir 8,5 taško Eurolygoje renkantis 29-erių gynėjas Martynas Mažeika.

„Valencia“ – favoritai, – sakė M.Mažeika. – Ispanai turi daug ginklų. Išskirčiau jų greitą žaidimą ir kontratakas. Turime geriau gintis, nes tai dažniausiai tampa keliu į pergalę. Tikiuosi, kad sirgaliai bus mūsų užnugaris.“

„Valencia“ į Lietuvą atvyksta po sunkaus starto. Ispanų klubas pralaimėjo tris pirmuosius susitikimus („Olympiakos“ 68:71, „Galatasaray“ 64:71 ir „Crvena Zvezda“ 63:76), bet praėjusią savaitę namuose patiesė Vitorijos „Laboral Kutxa“ (79:69) ir tikisi pratęsti pergalių seriją Klaipėdoje.

„Jie sunkiai startavo, bet pastaruoju metu žaidžia vis geresnį krepšinį, – apie varžovus kalbėjo M.Mažeika. – Tai puiki komanda, bet mes pasiruošę šiam iššūkiui ir tikimės laimėti. Prieš kiekvieną mačą galvojame tik apie pergalę.“

Jei „Neptūnas“ tikisi ne tik garbingai pasirodyti Eurolygoje, bet ir patekti į kitą etapą, privalo sirgalius pradžiuginti pergale prieš „Valencia“. Šios dvi komandos su viena pergale tūno D grupės dugne ir pralaimėjimas gerokai sukomplikuotų „Neptūno“ situaciją po pirmojo rato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.