EUROLYGA 2023

G. Krapikas: „Ispaniško žaidimo nematysite, bet jis bus įdomus“

G.Krapikas žada įdomų krepšinį.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas žada įdomų krepšinį.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2014, 1:02 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:51 AM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir trenerių štabas įsitikinę – patyręs vilkas Dušanas Ivkovičius bus parengęs Stambulo „Anadolu Efes“ komandą kerštui, kai Turkijos klubas ketvirtadienį Lietuvoje mėgins laimėti centrinį Eurolygos savaitės mačą.

„Praėjo daug laiko, tad tai bus tikrai kitos rungtynės. Varžovai yra po pralaimėjimo, tad reikia tikėtis sunkios dvikovos“, - sakė Paulius Jankūnas.

Jis su žalgiriečiais pirmajame rate 65:62 nugalėjo „Anadolu Efes“ ekipą.

Gintaras Krapikas neslepia - „Žalgiris“ parodys šiek tiek kitokį žaidimą.

„Reikia daryti pakitimų, kad nebūtume tokie pat, kaip išvykoje, nes tokio lygio ekipa ir treneris bus pasirengę“, - sakė G.Krapikas.

Žaidimas bus gražus

„Žalgiris“ praėjusiame ture išvykoje 61:55 nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandą ir rimtai sutvirtino pozicijas, siekiant kelialapio į „Top 16” etapą. Tiesa, žalgiriečiai atsipalaiduoti neketina.

„Pergalė ten buvo svarbi, žiūrint į turnyro lentelės padėtį, bet ir šios rungtynės labai svarbios. Labai džiugu, kad Eurolyga mačą paskelbė centriniu. Bus didelis dėmesys klubui, arenai. Rungtynes rodys daugiau nei 150 šalyje. Būtų labai gerai save reprezentuoti teigiamai. Tai prideda papildomos atsakomybės. Nepaisant to, kad rungtynės vyks vėlai, tikimės, kad sirgalių palaikymas ir emocijos reikalingos. Tai parodė namų rungtynės su „Real“, - sakė G.Krapikas.

Abu klubai Eurolygoje gali pasigirti klampia gynyba – ekipos praleidžia mažiausiai taškų, bet G.Krapikas pabrėžia, kad tokia statistika nereiškia, jog bus žaidžiamas negražus krepšinis.

„Greito ispaniško krepšinio tikrai nebus. Varžovų treneris tokio nemėgsta. Jam priimtinesnis pozicinis, apskaičiuotas, labiau iki galo atliekamų derinių stilius. Tai nebus labai greitos rungtynės, bet patikinu – jos nebus mažiau įdomios“, - sakė treneris.

Ir be milžino bus darbo

P.Jankūnas neslepia, kad žinia iš „Anadolu Efes“ stovyklos, kad žaisti negalės Nenadas Krstičius, jį džiugina. Pirmojoje ekipų akistatoje 212 cm ūgio milžinas iš Serbijos į „Žalgirio“ krepšį įmetė 22 taškus.

„Jis mums pridarė labai daug bėdų, bet rungtynes praleis, - sakė G.Krapikas. - Tačiau į rikiuotę sugrįžta Dario Šaričius. Jie pergalę prieš Madrido „Real“ pasiekė jau be N.Krstičiaus, o tai rodo, kad „Anadolu Efes“ moka žaisti be jo.“

„Žalgiris“ savaitgalį su nerimu stebėjo Jameso Andersono sveikatą. Krepšininkas nežaidė LKL rungtynių, nes buvo patyręs traumą.

„Per rungtynes Rusijoje jis stipriai susitrenkė nugarą. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ žaidžia gerai, tad būtų prabanga leisti ilsėtis vienam lyderiui. J.Andersonas mačą praleido priverstinai, nes yra nedidelė trauma, - įžaidėjo situaciją aiškino G.Krapikas. - Šį rytą jis pirmą kartą po traumos pajudėjo. Dar padirbėsime vakare, kad jis būtų pasirengęs ketvirtadienio rungtynėms.“

Įžaidėjo ieško

Šią savaitę paaiškėjo, kad su „Žalgiriu“ sietas 186 cm ūgio slovėnas Jaka Lakovičius karjerą tęs Turkijoje. G.Krapikas sako, kad paieškos dar vyksta, o kalbėti apie pavardes nesinori.

„Kiekvieną dieną paskaitau apie naujas pavardes. Paieškos vyksta, bet neturiu ką konkretaus pasakyti“, - sakė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.