EUROLYGA 2023

Eurolygos rungtynėse šiandien – naujos technologijos

Šiuolaikinės technologijos žengia į Eurolygą. Ketvirtadienį per Madrido „Real“ ir „Barcelona“ rungtynes arbitrai pirmąsyk aikštėje pasirodys su mažytėmis filmavimo kameromis, – rašo „Lietuvos rytas“.

„Barcelona“ krepšininkas E.Jacksonas išbandė filmavimo mikrokamerą ir nepajuto neigiamo jos poveikio.<br>Eurolygos nuotr.
„Barcelona“ krepšininkas E.Jacksonas išbandė filmavimo mikrokamerą ir nepajuto neigiamo jos poveikio.<br>Eurolygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:51 AM

Ant teisėjų marškinėlių pritvirtintos filmavimo kameros turėtų suteikti žiūrovams galimybę matyti veiksmus aikštėje taip pat, kaip tai regi arbitrai.

Moderniosioms technologijoms išbandyti pasirinktos Eurolygos savaitės rungtynės, kuriose susitiks kartu su „Žalgiriu“ E grupėje žaidžiantys Ispanijos klubai.

Per treniruotę naujoves jau išmėgino „Barcelona“ krepšininkai, nes Eurolyga planuoja ateityje prisegti filmavimo kameras žaidėjams ir per oficialias rungtynes.

Barselonos krepšininkams eksperimentas patiko.

„Jaučiausi visiškai gerai bėgiodamas su kamera. Nepajutau jokių apribojimų, jausmas lyg vilkėčiau įprastus apsauginius marškinėlius, – sakė „Barcelona“ vidurio puolėjas iš Lenkijos Maciejus Lampe. – Ji nėra sunki, neturi įtakos judesiams. Tarsi vilkėčiau aptemptus apatinius marškinėlius.

Tai žiūrovams suteiks galimybę pamatyti pražangas ir veiksmą iš įvairių kampų. Niekada nesu matęs, kad kas žaistų su kamera ant krūtinės: tai tikrai įdomu.“

Filmavimo mikrokamera per treniruotę buvo prisegta ir kitam „Barcelona“ krepšininkui Edwinui Jacksonui.

„Jaučiausi gerai, neturėjau daryti nieko neįprasta, – sakė gynėjas iš Prancūzijos. – Žaidžiau įprastą krepšinį, nebuvo sunku. Visai patogu.

Dabar sirgaliai galės pamatyti rungtynes kitaip – iš dar arčiau, o tai įdomu ne tik žiūrovams, bet ir žaidėjams.“

Praėjusį sezoną Eurolygoje buvo bandomi specialūs „Google“ akiniai, o praėjusį mėnesį smarkiai atnaujinta elitinio krepšinio turnyro interneto svetainė.

Dabar ji labiau pritaikyta naujienoms, vaizdo įrašams ir tiesioginiams rungtynių aprašymams skaityti per mobiliuosius prietaisus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.