EUROLYGA 2023

Ar „Utenos“ ūgis ir patirtis nustelbs „Sūduvos“ pergalių alkį?

Lietuvos krepšinio federacijos moterų taurė šįmet turės naujas savininkes.

„Utenos" treneris A.Vainauskas.<br>K.Kovalelio nuotr.
„Utenos" treneris A.Vainauskas.<br>K.Kovalelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 11:34 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:52 PM

Kas tai bus – „Utena“ ar Marijampolės „Sūduva“ – paaiškės šį sekmadienį.

Utenos ir Marijampolės komandų strategai kiekvienas tiki savo ekipos pergale ir bene pagrindiniais pergalės faktorių vadina psichologiją ir sėkmę.

Utenos ir Marijampolės klubai į LKF taurės turnyro finalą pateko po „sausų“ pusfinalių serijų. Uteniškės dusyk įveikė Klaipėdos „Fortūną“ (84:75 ir 73:66), Marijampolės krepšininkės – Kauno raj. „Hoptrans-Sirenas“ (84:48 ir 74:71).

Pernykštės čempionės Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ krito ketvirtfinalyje – prieš „Hoptrans-Sirenas“ (72:82 ir 69:63).

„Džiaugiamės, kad esame finale – smagu ir komandai, ir gerbėjams. Smagu būtų ir laimėti, tačiau „Sūduva" tikriausiai mąsto taip pat. Varžovės šiuo metu išlipo iš savotiškos duobės, demonstruoja gerą krepšinį“, – sakė „Utenos" treneris Alfredas Vainauskas.

„Norisi pirmos vietos. Utenos komanda yra labiau subalansuota, tačiau mes ją jau esame įveikę“, – priminė „Sūduvos“ strategas Rimvydas Samulėnas.

Lietuvos moterų krepšinio lygoje šios varžovės šį sezoną yra žaidusios tris kartus. Pirmus du kartus laimėjo „Utena“ – 68:66 ir 91:80. Tačiau neseniai „Sūduva“ parklupdė Utenos krepšininkes 93:75.

Pasak A.Vainausko, „Utenos“ sudėtis lenkia varžoves savo patirtimi ir ūgiu.

„Dalis mūsų krepšininkių yra rungtyniavusios aukšto lygio Europos komandose, turi daug atsakingų rungtynių patirties. Tačiau gali būti visko, nes rungtynės – vos vienerios“, – sako A.Vainauskas.

Savo ruožtu R.Samulėnas pagrindiniais „Sūduvos“ privalumais žaidžiant su Utenos ekipa Marijampolės įvardija didžiulį norą ir starto penketo patirtį.

„Abiejų komandų starto penketai yra panašaus pajėgumo, gal tik Utenos rezervas stipresnis. Tačiau mes savo ambicijų neatsisakome. Rungtynės bus nelengvos“, – sakė R.Samulėnas.

Moterų taurės turnyro finalo rungtynės Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidės vasario 22 d. 15.30 val. Prieš tai 13 val. įvyks „Fortūnos“ ir „Hoptrans-Sirenų“ mačas dėl trečiosios vietos.

Moterų taurės turnyro finalas šįmet, kaip ir praėjusį sezoną, vyksta drauge su finaliniu vyrų taurės etapu. Šįmet Didžiosios vyrų taurės turnyre dalyvauja aštuoni stipriausi LKL klubai. „Lietuvos rytas“ penktadienį ketvirtfinalio rungtynes žais su Alytaus „Dzūkija“, Kauno „Žalgiris“ – su Panevėžio „Lietkabeliu“, Klaipėdos „Neptūnas“ – su „Šiauliais“, Utenos „Juventus“ – su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Drauge su vyrų ir moterų taurės rungtynėmis ten bus galima stebėti Lietuvos moksleivių lygos Visų žvaigždžių šventę – šeštadienį, vasario 21-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.