EUROLYGA 2023

„Šiauliai“ bronzinį planą parengė naktimis

LKF taurė grįžo į krepšinio milžinų rankas, tačiau netikėtas „Šiaulių“ ekipos žygis Kaune taip pat paliko ryškų pėdsaką. Viską puikiai atspindėjo „Šiaulių“ klubo vadovų veidai „Žalgirio“ arenos užkulisiuose.

Šiauliečiai LKF taurės turnyre Kaune netikėtai pasidabino bronzos medaliais.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliečiai LKF taurės turnyre Kaune netikėtai pasidabino bronzos medaliais.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas („Lietuvos rytas“)

Feb 25, 2015, 4:06 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:58 AM

Septintąją vietą LKL čempionate užimanti Šiaulių komanda sugebėjo pranokti apie taurę svajojusį vicečempioną Klaipėdos „Neptūną“ (73:71), pusfinalyje rimtai pasikandžiojo su „Lietuvos rytu“ (61:71), o mažajame finale išplėšė bronzos medalius iš Utenos „Juventus“ (77:62) rankų.

Šiauliečiai nestebėjo finalo dvikovos tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ ir skubėjo namo. „Nėra kada švęsti, trečiadienį BBL ketvirtfinalyje žaidžiame su Panevėžio „Lietkabeliu“!“ – linksmai šūktelėjo „Šiaulių“ direktorius Adomas Klimavičius. Jo veidas spindėjo, nes džiaugtis buvo dėl ko.

„Vyrai tikėjo, – apie bronzinį „Šiaulių“ žygį sakė klubo vadovas. – Ypač treneriai. Jie rungtynėms ruošėsi naktimis. Ir išmetėme „Neptūną“ iš baliaus. Per naktį treneriai sėdėjo ir prieš rungtynes su Utenos klubu.“

„Šiaulių“ direktorius gyrė visą komandą už pavyzdingą susitelkimą kovai.

„Komanda įrodė, kad gali, – didžiavosi A.Klimavičius. – Daug rungtynių pralaimėjome pabaigoje, todėl žaidėjai viduje labai išgyveno. Tačiau dabar žaidėme vienas už kitą. Ir už tuos, kurie susižeidė.“

„Tai ilgai siekta pergalė, – po triumfo mūšyje dėl bronzos sakė „Šiaulių" treneris Gediminas Petrauskas. – Sezonas mums nėra toks, kokio norėtume ir kaip galėtume žaisti. Bet vyrai drabužinėje sakė, kad šis turnyras davė daug naudos. Stengsimės nuo šios vietos kabintis vis aukščiau.“

Du „Šiaulių“ legionieriai nuo ketvirtfinalio nebegalėjo padėti komandai ir paliko vyrus žaisti septyniese – 20-metis gynėjas Arūnas Sajavičius rungtyniavo tiktai epizodiškai.

Sunkiausią traumą patyrė pagrindinis „Šiaulių“ įžaidėjas Jonathanas Lee. 24 metų 188 cm ūgio krepšininkui lūžo pėda ir šį sezoną į aikštę jis nebegrįš.

Kol komandos draugai džiaugėsi pergale prieš „Neptūną“, medikai iškart po rungtynių išvežė jį į ligoninę.

„Žalgirio“ areną J.Lee paliko ant neštuvų, o kitą dieną sugrįžo sugipsuotas ir strikinėjo pasiremdamas ramentais.

„Nenorime imti žaidėjo tik tam, kad imtume. Juk tai būtų pinigų išmetimas, – teigė A.Klimavičius. – Parodėme, kad galime žaisti ir taip.“

Vis dėlto baigti likusį sezoną tik su Rolandu Alijevu ir LKF taurės turnyre solidžiai pasirodžiusiu Karoliu Babkausku būtų ir rizikinga, ir sudėtinga.

„Dar kalbėsime šia tema. Dar turime šiek tiek laiko“, – intrigavo A.Klimavičius. LKL žaidėjų registracija galima iki kovo 6 dienos 12 valandos.

Kitų dviejų žaidėjų traumos – ne tokios rimtos. Dėl čiurnos traumos 27 metų 201 cm ūgio puolėjas Jeffery Allenas nežais apie savaitę, o Modestas Kumpys į rikiuotę grįš artimiausiu metu.

„Šiauliams“ praėjęs sezonas taip pat prasidėjo sunkiai, tačiau antrojoje jo dalyje šiauliečiai galingai įšoko į LKL atkrintamąsias varžybas ir ketvirtfinalyje tik po dramatiškos kovos 1:2 užleido į pusfinalį „Neptūną“. Paskutinė lemiama dvikova baigėsi minimalia „Neptūno“ ekipos pergale 89:88.

Klaipėdiečiai vėliau tapo LKL vicečempionais.

Beje, situacija LKL turnyro lentelėje kol kas tokia, kad ketvirtfinalyje „Šiaulių“ vėl lauktų akistata su „Neptūnu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.