EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkai Estijoje laimėjo visų spalvų medalius

Lietuvos krepšininkai šiais metais laimėjo visų trijų spalvų Estijos pirmenybių medalius. Iš šiauriausios Baltijos valstybės su krepšinio auksu namo grįžta Tartu „Rock“ aprangą vilkėję Augustas Pečiukevičius ir Karolis Petrukonis, su sidabru – Talino „Kalev“ atstovavęs Mindaugas Kupšas, su bronza – Raplos „Tyco“ žaidęs Ernestas Ežerskis ir trenerio padėjėju dirbęs Paulius Juodis.

M.Kupšui atiteko sidabras.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
M.Kupšui atiteko sidabras.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 24, 2015, 2:32 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:40 PM

Lietuvio trauma nesutrukdė

Du Lietuvos krepšininkai padėjo Tartu „Rock“ po penkerių metų pertraukos susigrąžinti stipriausio Estijos klubo vardą. A.Pečiukevičiaus ir K.Petrukonio atstovaujamas „Rock“ finalo serijoje įveikė praėjusius keturis sezonus auksą iškovojusią Talino „Kalev-Cramo“ komandą rezultatu 4:1.

Tartu ekipa reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą, bet pralaimėjo pirmąsias finalo rungtynes savo aikštėje. Vis dėlto daugiau „Rock“ krepšininkai, kuriuos treniruoja buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Gertas Kullamae, neklupo. Jie laimėjo keturis kartus iš eilės ir užkopė į Estijos krepšinio viršūnę.

„Rock“ nesutrukdė net tai, kad finalo serijoje dėl traumos negalėjo rungtyniauti pagrindinis įžaidėjas A.Pečiukevičius. Kitas lietuvis K.Petrukonis žaidė gana trumpai, bet jam suteiktas minutes panaudojo labai efektyviai.

„Kiekvienose finalo rungtynėse žaidėme vis geriau, – sakė čempionų treneris G.Kullamae. – Tiesa, mūsų lyderis Janaras Taltsas atrodė pavargęs, bet jį pavadavo kiti žaidėjai. Ypatingai noriu pagirti atsarginius krepšininkus, kurie leisdavo pailsėti pagrindiniam penketui ir nedarė kvailų klaidų“.

Konkurentus lenkė visur

A.Pečiukevičius per visą sezoną žaidė 26 rungtynes, aikštėje praleisdavo 24,1 min., pelnydavo 8,9 taško, atlikdavo 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo 3,7 kamuolio.

K.Petrukonis žaidė 33 rungtynes, aikštėje praleisdavo 15,7 min., įmesdavo 7,7 taško ir atkovodavo 5,1 kamuolio.

Estijos čempionu „Rock“ tapo 23-ąjį kartą, tarp jų septintąjį – atkūrus šalies nepriklausomybę. Tartu komanda šį sezoną laimėjo ir šalies taurę. Be to, „Rock“ krepšininkai pranoko nuolatinius varžovus iš sostinės ir Baltijos lygos turnyre, kuriame užėmė ketvirtąją vietą.

Nesėkmės visuose turnyruose

„Kalev-Cramo“ sudėtis „ant popieriaus“ šį sezoną atrodė gerokai galingesnė, tačiau sostinės komanda patyrė nesėkmes visuose turnyruose.

Jungtinėje lygoje „Kalev-Cramo“ ilgai žygiavo aštunta ir pretendavo patekti į atkrintamąsias varžybas, bet finišo tiesiojoje į priekį praleido Ramūno Butauto treniruojamą „Astana“ komandą. Iš kovos dėl Baltijos lygos apdovanojimų M.Kupšas ir jo komandos draugai netikėtai pasitraukė jau aštuntfinalyje, kuriame nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

„Kalev-Cramo“ pastebimai susilpnėjo, kai vasarį į Milano „Emporio Armani“ klubą išleido pagrindinį vidurio puolėją Franką Elegarą. Nors jį pakeitė iš Klaipėdos „Neptūno“ atvykęs Keithas Bensonas, labai rezultatyviai žaidęs naujokas Talino komandai pergalių neužtikrino.

M.Kupšo vaidmuo buvo nežymus. Vidurio puolėjas iš Lietuvos žaidė 26 rungtynes, aikštėje praleisdavo 13,8 min., pelnydavo 6,2 taško ir atkovodavo 3,7 kamuolio.

Pirmoji Raplos bronza

Estijos lygos bronzos medalius pirmą kartą iškovojo „Tyco“ klubas, atstovaujantis vos 5 tūkstančius gyventojų turinčiam Raplos miesteliui. „Tyco“ mažajame finale nugalėjo Rakverės „Tarvas“ komandą 2:1.

„Daugumai žmonių tikriausiai sunku suvokti, bet Raplos miesteliui šie medaliai yra tokie pat svarbūs, kaip Tartu miestui buvo svarbūs pirmieji jų laimėti aukso medaliai“, – po didžiausios Raplos sporto pergalės aiškino garsiausias šio miestelio krepšinio auklėtinis, buvęs ilgametis Estijos rinktinės puolėjas Andre Parnas.

Lietuvis E.Ežerskis buvo vienas svarbiausių „Tyco“ sėkmės kūrėjų. Jis žaidė 33 rungtynes, aikštėje praleisdavo 26,7 min. ir pelnydavo 10 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.