EUROLYGA 2023

Netektis NBA: mirė nuo pirmojo sezono dirbęs H. Pollackas

NBA gedi antradienį mirusio Harvey Pollacko – darbuotojo, dirbusio nuo pirmojo lygos sezono 1946 metais iki šių dienų. H.Pollackui buvo 93-eji metai.

Būtent H.Pollacko dėka atsirado ši nuotrauka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Būtent H.Pollacko dėka atsirado ši nuotrauka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:59 PM

Jis visą laiką dirbo „Philadelphia 76ers“ klube, o pastaruosius 28 metus buvo ekipos statistikos departamento vadovas.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE. 

H.Pollackas bene labiausiai žinomas dėl to, kad 1962 metais Wiltui Chamberlainui pelnius 100 taškų vienerių rungtynių metu, jis ne tik vedė mačo statistiką, bet ir sugalvojo legendinę nuotrauką, kurioje krepšininkas laiko lapelį su užrašytu skaičiumi šimtas. H.Pollackas taip pat išsaugojo šių rungtynių kamuolį, paslėpęs jį W.Chamberlaino krepšyje.

„76ers“ darbuotojas buvo pramintas „super statistiku“, o jam priskiriami modernios krepšinio statistikos atsiradimo laurai – tai jis pradėjo fiksuoti ne tik taškus, pataikymo procentą, bet ir puolime bei gynyboje atkovojamus kamuolius, klaidas, blokuotus metimus, sužaistas minutes ir kitą informaciją. Jis sugalvojo ir trigubo dublio sąvoką.

„Septyniasdešimt metų jis užrašinėjo NBA istoriją su aistra, smalsumu ir nepakartojama darbo etika. Jis labai rūpinosi tuo ką daro ir buvo šio žaidimo ambasadorius – mums jo labai trūks“, – kalbėjo NBA komisaras Adamas Silveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.