EUROLYGA 2023

„Neptūnas“ tūno nežinomybėje – likimas spręsis pirmadienį

Klaipėdos „Neptūnas“ neseniai džiaugėsi dviem istoriniais pasiekimais, tačiau prieš artėjantį sezoną uostamiesčio klubą vis dar gaubia nežinia.

^“Neptūnas“ laukia ULEB sprendimo.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo.
^“Neptūnas“ laukia ULEB sprendimo.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

2015-06-26 18:18, atnaujinta 2017-10-29 05:12

2013-2014 metais Lietuvos vicečempionais tapę klaipėdiečiai debiutavo Eurolygoje, tačiau nesėkmingas šių metų sezonas verčia laukti artėjančio pirmadienio vakaro, kada paaiškės ar „Neptūnas“ sulauks vardinio kvietimo į Europos taurės turnyrą. Nuo šio sprendimo priklausys visi klubo vasaros darbai.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Klubo vadovai penktadienį rinkosi į posėdį, nes ULEB organizacijos, rengiančios Eurolygos ir Europos taurės turnyro varžybas, vadovai sprendimą priimti žadėjo iki birželio 25 dienos, tačiau žodžio nesilaikė.

„Jokių esminių sprendimų nepriėmėme, aptarėme turimą informaciją ir tiek. Tikėjomės, kad paaiškės klubai, rungtyniausiantys Europos taurėje, bet data nukelta į pirmadienio vakarą – tad rinksimės dar kartą. Tada jau iš esmės bus galima judėti į priekį“, – kalbėjo „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

Jis pripažįsta, kad žaidimas Europos taurėje klubui – itin svarbus, norint įsitvirtinti Lietuvos krepšinio elite.

„Kai kuriems „Neptūnas“ galbūt net nebus įdomus, jeigu nežaisime Europos taurėje“, – sutiko buvęs ekipos krepšininkas.

Blogiausiu atveju komanda dairytųsi ir į kitus turnyrus – tuo labiau, kai apie permainas prabilo ir FIBA.

„Reikės žiūrėti situaciją, kas dėsis – nusimato karšta vasara. FIBA turi savų planų, bus įdomu stebėti. Tokiu atveju žiūrėtume, kur galime dalyvauti. Jeigu būsime pageidaujami – svarstysime visus variantus“, – pažymėjo vadovas.

O.Kurauskas viliasi, kad rėmėjai nuo klubo nenusigręš bet kokiu atveju. Po pralaimėto kovos dėl bronzos Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Utenos „Juventus“ krepšininkams buvo pasigirdę kalbų, kad vienas iš rimtų ekipos rėmėjų nutarė sumažinti paramą „Neptūnui“ perpus – praėjusį sezoną kompanija buvo skyrusi apie 2 mln. litų, o kitam sezonui duos perpus mažiau.

„Visi žmonės mato, kokį darbą atlikome per pastaruosius 3-4 metus. Tai nėra vien sportiniai rezultatai – atliekame daug socialinių funkcijų“, – sakė O.Kurauskas.

Tik pasibaigus sezonui uostamiesčio ekipą sukrėtė pasikeitimai – darbo neteko abu ekipos treneriai Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius. Klubą paliko ir lyderis Deividas Gailius, karjerą tęsiantis Vilniaus „Lietuvos ryte“.

Nors kalbėta, kad prie „Neptūno“ vairo stos Kęstutis Kemzūra, tačiau pats strategas šių žinių nekomentavo. O.Kurauskas savo ruožtu teigė, kad kandidatų sąraše – ne viena pavardė, bet visos jos lietuviškos.

Tik sudarius sutartį su treneriu bus sprendžiami ir ekipos komplektacijos darbai. O.Kurauskas tikisi, kad pavyks ir toliau išlaikyti klaipėdietišką branduolį.

„Aišku, tai nėra taip paprasta, pažiūrėsime kaip seksis. Prognozuoti nedėkinga – vėliau norai neišsipildo arba prasilenkia su galimybėmis“, – sakė jis.

Tačiau „Neptūnas“ šiuo metu tūno nežinomybėje ir visi taškai susidėlios tik išgirdus ULEB vadovybės sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.