EUROLYGA 2023

Europos krepšinyje – Eurolygą žudanti revoliucija

Europos krepšinyje – žūtbūtinis karas, kuriame, greičiausiai, bus tik vienas laimėtojas. Taip galima pavadinti sekmadienį įvykusį „FIBA Europe“ organizacijos neeilinį pasitarimą, kuriame, neoficialiais duomenimis, galutinai nutarta perimti visas klubinio krepšinio vadeles iš ULEB Eurolygos organizacijos. Teigiama, kad jau šį sezoną „FIBA Europe“ turėtų rengti galingas Europos taurės turnyro varžybas, o nuo kito sezono žadama galutinai perimti ULEB rengiamas prestižiškiausių klubų varžytuves – Eurolygą.

Eurolygos turnyrą nuo kitų metų rengti nori „FIBA Europe“<br>APF nuotr.
Eurolygos turnyrą nuo kitų metų rengti nori „FIBA Europe“<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2015, 10:11 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:27 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE. 

Pagrindinis „FIBA Europe“ akcentas – kas ne su mumis, tas prieš mus. Tad visos Europos krepšinio federacijos, kurių klubai kovos ULEB Eurolygoje ar kitame rengiamame šios organizacijos turnyre – Europos taurėje, sulauks sankcijų – yra siūlymas diskvalifikuoti valstybių federacijas. Tai reiškia, kad nacionalinės rinktinės negalės varžytis Europos pirmenybėse, toms šalims teks atsisakyti svajonių grumtis olimpiadose. Taip pat iš visų įmanomų organizacijos struktūrų turėtų būti „išstumti“ tų valstybių atstovai, kurie bandys palaikyti ULEB. Visų pirma, šis draudimas kirs per teisėjus – „nesutinkančiųjų“ šalių arbitrai nebus kviečiami teisėjauti.

Perversmas Europos krepšinyje palies ir Lietuvos klubus – „FIBA Europe“ nuo šių, o vėliausiai nuo kitų metų, rengs 16 klubų svarbiausias Europos klubinių komandų varžybas – Eurolygą.

Kvietimai varžytis turnyre bus išsiųsti 8 galingiausiems klubams: Maskvos CSKA, Stambulo „Fenerbahce“ ir „Anadolu Efes“, Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“. Kaip neoficialiai teigiama, klubai dar šiemet turi duoti galutinį sprendimą, kur jie varžysis – po ULEB ar „FIBA Europe“ vėliava.

Kiti 8 Eurolygos kelialapiai bus dalijami regionų principu – išimčių nebus daroma, tad į Eurolygą nuo Lietuvos pateks tik šalies čempionas, o vicečempionas viename iš keturių atrankos turnyrų grumsis su Latvijos, Estijos ir Čekijos pirmenybių nugalėtojais bei Vokietijos antrosios vietos laimėtoju. Tik vienas iš penkių klubų, nugalėjęs atrankoje, gaus kvietimą į Eurolygą. Manoma, jei ilgalaikę sutartį su ULEB turintis Kauno „Žalgiris“ išreikš nuostatą kovoti ne FIBA Eurolygoje, tai gali skaudžiai kirsti per Lietuvos krepšinį.

Europos taurės varžybose šiemet turėtų žaisti 64 klubai, tačiau galutinio sprendimo dar nėra. Pirmadienį į savo posėdį rinksis ULEB Eurolygos organizacijos nariai, kurie taip pat gali pateikti „atsakomąjį ėjimą“ FIBA organizacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.