EUROLYGA 2023

Europos taurės burtai: su kuo Lietuvos ekipos tikrai nežais

Ketvirtadienį ULEB organizuojamuose turnyruose šį sezoną besivaržysiančios ekipos sužinos savo varžovus. Europos taurės turnyre kovosiančios Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos trečiadienį jau išbraukė iš galimų konkurentų tuos klubus, su kuriais Lietuvos klubams tikrai neteks kovoti pirmame varžybų etape.

„Lietuvos ryto“ ekipa ketvirtadienį sužinos Europos taurės turnyro varžovus grupėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos ryto“ ekipa ketvirtadienį sužinos Europos taurės turnyro varžovus grupėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2015, 1:24 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 9:47 AM

ULEB paskelbė ketvirtadienio burtų krepšelius bei suskirstė komandas konferencijomis. Kaip ir praėjusiais metais, Europos taurės turnyre jėgas išmėgins 36 ekipos, kurios bus padalintos į dvi konferencijas.

Lietuvos komandos pateko į antrą konferenciją: „Lietuvos ryto“ ekipa kartu su turkų Bandirmos „Banvit“ ekipa bei rusų Žemutinio Naugardo „Nižnyj Novgorod“ pateko į antrąjį krepšelį, tad jau aišku, kad šios ekipos nebus vilniečių varžovėms pirmojo etapo kovose.

„Neptūnui“ atiteko šeštasis burtų krepšelis ir jis pradžioje tikrai nesusitiks su rumunų Bucharesto „Steaua“ krepšininkais ir vengrų Olajaus „Szolnoki“ atstovais.

Kiekvienoje konferencijoje kovos po tris grupes po 6 ekipas.

Europos taurės turnyro organizatoriams teko itin greitai pakeisti tris komandas burtų traukimo sąraše, mat Utenos Juventus“, Rygos VEF ir Zgorželeco „Turow“ nutarė ULEB varžybas iškeisti į FIBA organizuojamą tokio paties pavadinimo varžybas. Šiuos klubus buvo nutarta pakeisti Olajaus „Szolnoki“, Saratov „Avtodor“ ir Šarlerua „Proximus“ klubais.

Tiek „Lietuvos rytui“, tiek ir „Neptūnui“, teks į grupę po vieną Turkijos ir Rusijos komandą, nes antroje konferencijoje kovos 4 turkų ir 5 rusų ekipos. Neišvengs mūsų šalies ekipos ir akistatos su graikais – visas 5-asis burtų krepšelis yra sudarytas tik iš Graikijos komandų: Salonikų PAOK ir „Aris“ bei Atėnų AEK.

Pagal burtų traukimo reglamentą „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ pirmojo etapo kovose varžysis skirtingose grupėse. Europos taurės turnyro burtai vyks Barselonoje ketvirtadienį nuo 13 val.

Po to vyks ir Eurolygos burtai. Eurolyga dar prieš dvi dienas paskirstė 24 komandas, tarp kurių – ir Kauno „Žalgiris“, į šešis krepšelius. Po burtų traukimo ceremonijos visos komandos bus paskirstytos į keturias grupes.

Pernai trečiajame buvęs „Žalgiris“ atsidūrė ketvirtajame krepšelyje, tad kauniečiams žaisti prieš serbų Belgrado „Crvena zvezda“, italų Milano „Emporio Armani“ ir vokiečių Bambergo „Brose“ neteks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.