EUROLYGA 2023

Australų treneris apie regbį-krepšinį: „Mes žaidžiame garbingai“

„Golden State Warriors“, „Cleveland Cavaliers“, „Utah Jazz“, „Chicago Bulls“ – Australijos rinktinės treneris Andrej Lemanis savo komandoje turi pakankamai NBA krepšininkų, kad jaustųsi tvirtas, nors jam nepavyko išvengti praradimų.

A.Lemanis juokėsi, kai sužinojo, kad lietuviai Australijos krepšinį lygina su regbiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Lemanis juokėsi, kai sužinojo, kad lietuviai Australijos krepšinį lygina su regbiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 29, 2015, 11:31 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:44 PM

NBA čempionas Andrew Bogutas ir vicečempionas Matthew Dellavedova – ryškiausios jo žvaigždės, kurios trečiadienio vakarą mėgins sugadinti Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių ciklo pradžią.

„Mūsų situacija – kaip Lietuvos. Tai pirmosios rungtynės. Norime šlifuoti žaidimą kartu, turime pagauti gynybos, puolimo ritmą. Norime progresuoti. Tai gera proga pradėti suprasti, kaip geriausia žaisti kartu. O mes, treneriai, pradėsime aiškiau matyti, kam patogiau kartu žaisti, kaip geriau gintis ar atakuoti.“, – sakė A.Lemanis.

Paskutinį kartą rinktinės žaidė pernai. Pasaulio čempionato grupių etape Ispanijoje lietuviai siuto ir lygino australus su regbininkais. Lietuva pralaimėjo 75:82, o Jonas Kazlauskas siūlė pažvelgti ir į teisėjus. Apie australų regbį krepšinio aikštėje J.Kazlauskas kalbėjo ir per antradienio treniruotę.

„Ta pergalė buvo labai svarbi. Kiekviena pergalė suteikia pasitikėjimo, o tas mačas buvo labai geras. Dabar tikimės rimto iššūkio, nes Lietuva – viena geriausių komandų. Mums patinka žaisti su geriausiais, todėl ir sutikome rungtyniauti“, – kalbėjo A.Lemanis.

Juokėsi iš lyginimų

Australijos krepšinis visuomet išsiskiria kietu žaidimu. Kitaip nebus ir trečiadienio vakarą.

„Abi komandos žaidžia fizinį krepšinį. Tačiau svarbiausia – žaidžia garbingai. Visi nori daryti didesnę įtaką, tad gynyboje bus žaidžiama agresyviai. Manau, kad sirgaliams tai turėtų patikti“, – kalbėjo A.Lemanis.

Latvių kraujo turintis strategas juokėsi, kai išgirdo, kad australų krepšinį lietuviai lygina su regbiu.

„Visuomet žaidžiama kietai. Manau, kad kartais tai galima interpretuoti lyg regbį, bet mes žaidžiame garbingai, nors ir kietai. Tiesiog kovojame dėl kiekvieno kamuolio“, – sakė A.Lemanis.

Džiaugiasi žvaigždės sugįžimu

Australijos rinktinei kovos su Lietuva – itin svarbios. Kai J.Kazlauskas ir kompanija ruošiasi Europos krepšinio čempionatui, australai mankština raumenis prieš dvikovas su Naująja Zelandija. Būtent po dviejų Australijos mačų paaiškės, ar skambių pavardžių turinti komanda žais olimpinėse žaidynėse.

Būtent dėl kelialapio čia sugrįžo A.Bogutas, paskutinį kartą rinktinės marškinėlius vilkėjęs per 2008 metų Pekino žaidynes.

„Labai nuostabu, kad jis sugrįžo į rinktinę. Tai pirmas kartas per septynerius metus, kai jis išvengė traumų. Tikrai mėgaujamės tuo, kad Andrew kartu su mumis. Andrew su mumis yra tik penkias dienas, tačiau greitai įsiliejo. Jis – vienas geriausių „centrų“ pasaulyje, tad jo žaidimas tikrai padės.“, – teigė A.Lemanis.

Su Davidu Blattu Klivlande dirbęs ir neseniai sutartį pratęsęs M.Dellavedova – vienas iš tų žaidėjų, kuriuos varžovų sirgaliai dažnai nušvilpia, o oponentų krepšininkai nenustoja piktai žiūrėti. 24 metų 193 cm ūgio gynėjas mėgsta nešvarų žaidimą.

Australijos rinktinė galėjo surinki ir dar garsesnę komandą. Į stovyklą neatvyko „Detroit Pistons“ vidurio puolėjas Aaronas Baynesas, „San Antonio Spurs“ įžaidėjas Patrickas Millsas bei Joe Inglesas, „Utah Jazz“ klube žaidžiantis ir atakuojančio gynėjo, ir lengvojo krašto pozicijoje. Pastarojo nebuvimu reikėtų pasidžiaugti – Jonas Mačiulis šį žaidėją yra išskyręs, kaip mėgstantį provokacijas.

„Tai labai geri žaidėjai. Juk jie rungtyniauja NBA. Tačiau mes susidūrėme su situacija, kai jie negalėjo žaisti, – sakė A.Lemanis, įžvelgęs ir pozityvią pokyčių pusę. – Atsirado šansas jaunesniems. Visai kaip Lietuvos rinktinėje. Dabar šansą turi ir kiti.“

Australijos rinktinė:

Gynėjai: Matthew Dellavedova (193 cm, „Cleveland Cavaliers“), Dante Exumas (198 cm, „Utah Jazz“), Chrisas Gouldingas (192 cm, Melburno „United“), Adamas Gibsonas (188 cm, Adelaidės „36ers“, Damianas Martinas (186 cm, Perto „Wildcats“);

Puolėjai: Cameronas Bairstow (206 cm, „Chicago Bulls“), Bradas Newley (199 cm, Las Palmo „Gran Canaria“), Ryanas Broekhoffas (201 cm, Stambulo „Bešiktaš“), Brockas Motumas (208 cm, Adelaidės „36ers“);

Vidurio puolėjai: Andrew Bogutas (213 cm, „Golden State Warriors“), Nathanas Jawai (208 cm, Andoros „MoraBanc“), Davidas Andersenas (211 cm, Vilerbano ASVEL).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.