EUROLYGA 2023

„Lietkabelyje“ – NBA čempionui perdavimus dalinęs įžaidėjas

Panevėžiečiai klubą sustiprino amerikiečiu.<br>kklietkabelis.lt nuotr.
Panevėžiečiai klubą sustiprino amerikiečiu.<br>kklietkabelis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

kklietkabelis.lt

Jul 31, 2015, 8:03 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:00 PM

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipos atakoms kitą sezoną diriguos 26 metų 189 cm ūgio Brandonas Woodas.

2012 metais amerikietis baigė prestižinį Mičigano universitetą, kurio komandoje dalijo perdavimus šio sezono Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionui, Oklando „Golden State Warriors“ puolėjui Draymondui Greenui.

Taip pat „Lietkabelio“ naujoko komandos draugu buvo ir praėjusių metų NBA naujokų biržos 15-asis šaukimas Adreianas Payne‘as, ginantis Minesotos „Timberwolves“ garbę.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite  nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Įdomus faktas – 2011 metais pirmą kartą istorijoje buvo surengtos krepšinio rungtynės ant lėktuvnešio ir čia varžėsi B.Woodo atstovaujama Mičigano universiteto komanda su Šiaurės Karolinos studentais.

2011–2012 metų NCAA sezone B.Woodas rungtyniaudavo Mičigano universiteto komandos startiniame penketuke ir per mačą vidutiniškai įmesdavo 8,8 taško, sugriebdavo 2,8 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Profesionalo karjerą įžaidėjas pradėjo Makedonijoje. Sezoną amerikietis praleido Italijos antrojoje lygoje, o praėjusių metų rudenį sukirto rankomis su Sėkešfehėrvaro „Alba“ (Vengrija) ekipa. Vasarį B.Woodas gavo viliojantį pasiūlymą iš Kavadarcio „Feni Industries“ klubo.

B.Woodas Makedonijos lygoje, kur jo ekipa pasirodymą baigė pusfinalyje, vidutiniškai pelnydavo 16,6 taško, atkovodavo 3,7 kamuolio, atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 14 naudingumo balų.

Kitą sezoną „Lietkabelyje“ taip pat rungtyniaus Artūras Valeika, Arnas Labuckas, Lukas Aukštikalnis, Gediminas Žalalis ir Mantas Kazonas. Vyriausiuoju treneriu dirbs Gintaras Kadžiulis, o jam talkins Egidijus Ženevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.