EUROLYGA 2023

Rusija toliau ruošiasi čempionatui: „Kovosime dėl medalių“

Rusijos rinktinės nesutrikdė „FIBA Europe“ sankcijos, dėl kurių nacionalinė komanda gali netekti teisės žaisti rugsėjo 5-ąją dieną prasidėsiančiame Europos čempionate. Rusų treneris Jevgenijus Pašutinas pareiškė, kad ekipa sieks medalių.

Rusai nori kovoti dėl medalių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusai nori kovoti dėl medalių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 4:25 PM

„FIBA Europe“ dėl netvarkos Rusijos krepšinio federacijoje pastarąją diskvalifikavo. Dėl šios priežasties Kaune prasidėjusiame jaunių (U-16) krepšinio čempionate nežaidžia Rusijos vaikinai.

Tačiau panašaus likimo nesibaimina vyrai. Jie tikisi, kad federacijos atstovai išspręs kilusius nesklandumus ir tai nesutrukdys jiems startuoti Senojo žemyno turnyre.

„Kai tik sužinojome FIBA sprendimą, susirinkome su vyrais ir nutarėme nekreipti dėmesio į tai ir ruoštis, kad čempionate garbingai atstovautume Rusijai ir kovotume dėl medalių. Tada nutarėme, kad šia tema daugiau nekalbėsime“, – sovsport.ru sakė J.Pašutinas.

Rusų likimas turėtų paaiškėti artimiausius dienomis. Šiuo metu Tokijuje vyksta FIBA susirinkimas, kuriame federacijos vadovai turės pasiaiškinti dėl netvarkos vidinėje struktūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.