EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio ekipos sukilimas: nevyks į „Eurobasket 2015“?

Problemos, suirutė, nesutarimai ir paskalos Rusijos krepšinyje persimetė į šios šalies vyrų krepšinio rinktinę. Per kelias ateinančias dienas gali paaiškėti, ar Rusijos krepšininkai dėl nenuspėjamų šios šalies krepšinio federacijos veiksmų atsisakys vykti į po trijų savaičių startuosiantį Europos krepšinio čempionatą. Kaip teigia rinktinės nariai, jie Federacijos vadovams ir treneriams kels ultimatumą – jo nepatenkinus, žaidėjai atsisakys vykti į „Eurobasket 2015“.

Rusijos krepšinio rinktinės žaidėjai Semionas Antonovas ir Jevgenijus Voronovas<br>APF nuotr.
Rusijos krepšinio rinktinės žaidėjai Semionas Antonovas ir Jevgenijus Voronovas<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 5:08 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:59 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Kaip teigia dienraštis „Izvestija“, antradienį rinktinę palikti buvo priversti ilgametis komandos žaidėjas Antonas Ponkrašovas, Jegoras Vialcevas ir Jevgenijus Voronovas. Nors Rusijos krepšinio federacija savo oficialiame internetiniame puslapyje skelbė, kad šie trys krepšininkai turi didelių sveikatos problemų, teigiama, jog A.Ponkrašovas buvo sveikas ir itin geros sportinės formos.

Dėl krepšininkų atleidimo iš rinktinės sukilo kiti Rusijos nacionalinės komandos kandidatai. Nenorėjęs skelbti savo pavardės rinktinės narys tik pasakė, kad „niekas nesuprato tokio keisto sprendimo“. Kaip rašo „Izvestija“, likę kandidatai yra šoko būsenoje ir jau rugpjūčio 18-osios vakare rinksis į savo susirinkimą, kad aptartų esamą situaciją.

Kalbama, kad greičiausiai krepšininkai skelbs Federacijos vadovybei ultimatumą – jie reikalaus žaidėjų sugrąžinimo ir  normalaus bendravimo tarp trenerių ir sportininkų.  

Tačiau nacionalinės komandos generalinis vadybininkas buvęs rinktinės žaidėjas Dmitrijus Domani žiniasklaidai aiškino, kad visi trys išmesti iš stovyklos žaidėjai buvo traumuoti ir „negalėjo žaisti pilna jėga“.

„Šiuos vyrus iš tikrųjų persekioja traumos ir mes norime juos išlaikyti būsimam sezonui – kad krepšininkai galėtų atstovauti klubams. Tai tik trenerių štabo sprendimas ir viskas“, – aiškino D.Domani.

Tuo tarpu J.Voronovo agentas olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas įsitikinęs, kad iš komandos jo klientas buvo išmestas dėl vienos ar kitos krepšinio grupuotės noro.

„Jam pasakė, kad rinktinė žada eiti kitu keliu – ji bus jauninama, – kalbėjo S.Tarakavovas. – Man neaiškus šis sprendimas ir taip pat kiti krepšinio federacijos sprendimai. Taip, Jevgenijus turėjo mažytę traumelę, kuri pagydoma per 4 dienas. Iki čempionato juk dar 20 dienų“.

J.Vialcevo agentas Obrado Fimičius tikino, kad „Rusijos krepšinio rinktinėje yra didelės problemos“.

Rusijos krepšinio rinktinės treneris Jevgenijus Pašutinas patikino, kad neįvyko nieko netikėto ar sensacingo.

„Buvo rinktinės kapitonu A.Ponkrašovas. Jis traumuotas ir negali žaisti. Jo pareigas perims Sergejus Monia. Viskas tvarkoje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo rinktinės strategas.

Kitą vertus, jau vakare neoficialiai pradėta kalbėti, kad trys išmesti iš komandos žaidėjai jau gavo rinktinės vadovybės prašymą sugrįžti į ekipos stovyklą, tačiau kol kas visa tai tik gandų lygyje – ar žaidėjai pasirodė ekipoje, dar nė viena informacinė agentūra nepranešė.

„Patys žaidėjai prašosi grąžinami. Jie sutinka, kad mes juos sektume, stebėtume jų sveikatą ir tik jai pablogėjus, iškart pasitrauktų. Jie nori, mes negalime jiems atsakyti“, – apie cirką su kandidatų atleidimu ir sugrąžinimu kalba Rusijos rinktinės medikas Vasilijus Avramenka.

Liepos mėnesį FIBA suspendavo visas Rusijos krepšinio rinktines ir neleido joms žaisti rengiamuose turnyruose. Tačiau rugpjūčio 10 dieną FIBA pranešė, kad Rusijos vyrų krepšinio rinktinei leis kovoti „Eurobasket 2015“ turnyre.

 Rusijos rinktinės kandidatai: Dmitrijus Chvostovas, Jevgenijus Baburinas, Michailas Kulaginas, Artiomas Vichoriovas, Vitalijus Fridzonas, Dmitrijus Kulaginas, Sergejus Monia, Nikita Kurbanovas, Pavelas Antipovas, Andrejus Voroncevičius, Pavelas Korobkovas, Semionas Antonovas, Andrejus Zubkovas, Jevgenijus Valijevas, Ruslanas Patejevas, Andrejus Desiatnikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.