EUROLYGA 2023

R. Kurtinaičio įžvalga: Rusija „Eurobasket“ gali laimėti medalį

Vienas garsiausių Lietuvos krepšinio trenerių Rimas Kurtinaitis įsitikinęs, kad šių metų Europos krepšinio čempionate Rusijos rinktinė turi gerus šansus ne tik kovoti dėl kelialapio į Rio de Žaneiro olimpiados kvalifikacinį krepšinio turnyrą, bet ir gali laimėti „Eurobasket 2015“ medalius.

R.Kurtinaitis tikino, kad Rusijos krepšinio rinktinė gali laimėti čempionato medealius.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Kurtinaitis tikino, kad Rusijos krepšinio rinktinė gali laimėti čempionato medealius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2015, 12:30 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 7:59 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Kartu su Maskvos srities „Chimki“ buriama ekipa Slovėnijoje stovyklaujantis strategas iš Lietuvos, atsakinėdamas į klausimus pasidžiaugė, kad šį sezoną jo ekipoje surinkti bene geriausi žaidėjai per visą klubo istoriją ir „Chimki“ šį sezoną sieks nuo sosto nustumti garsųjį Maskvos CSKA.

„Popieriuje esame geriausi. Šiame sezone „Chimki“ yra iškelta užduotis prasimušti į Eurolygos atkrintamuosius mačus, o VTB lygoje grumtis dėl pirmos vietos su CSKA“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

– Ar sekate, kaip rengiasi „Eurobasket 2015“ čempionatui Rusijos rinktinė?

– Žinoma. Va, neseniai maniškis Sergejus Monia įmetė pergalingą rinktinei tritaškį – malačius. Be abejo, aplink Rusijos ekipa pastaruoju metu daug nesveiko ažiotažo, negatyvo ir kitų reikalų. Vaikinams reikia nuo viso to atsiriboti – daryti savo darbą ir viskas...

Esu įsitikinęs, kad net ir su esamais praradimais Rusijos krepšinio rinktinė turi visus šansus iškovoti turnyre kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiados kvalifikacinį turnyrą. O galbūt, net laimėti Europos čempionato medalius.

– Kaip pailsėjote?

– Labai gerai. Kaip niekada. Pabuvau Jūrmaloje, Ispanijoje, pamedžiojau ir pažuvavau. 

 Rusijos krepšinio rinktinė pirmame „Eurobasket“ etape kovos Monpelje mieste, o A grupės varžovais bus šeimininkai prancūzai, bosniai, suomiai, lenkai ir Izraelio atstovai.

Į Rio de Žaneiro olimpiadą prasimuš tik „Eurobasket 2015“ finalininkai, o 3-7 vietas iškovojusios ekipos gaus teisę grumtis papildomame atrankos turnyre. Jame varžysis 12 rinktinių ir 3 iš jų gaus kelialapius į 2016 metų olimpiadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.