EUROLYGA 2023

Afrikos čempionato finale – Angolos ir Nigerijos krepšininkai

Dėl Afrikos pirmenybių aukso ir kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes sekmadienį kovos Angolos ir Nigerijos krepšininkai.

G.Diengo vedama Senegalo rinktinė suklupo pusfinalyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Diengo vedama Senegalo rinktinė suklupo pusfinalyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2015-08-30 09:21, atnaujinta 2017-10-18 08:15

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Šeštadienį pusfinalyje čempionės vardą ginanti Angolos rinktinė pranoko turnyro šeimininkę Tuniso komandą 58:51, o Nigerijos ekipa per pratęsimą įrodė pranašumą prieš Senegalo rinktinę 88:79.

Angolos komanda nedideliu skirtumu pirmavo beveik visas rungtynes. Tunisiečiai bandė pakeisti mačo eigą, tačiau jiems labai trūko Eurolygos čempiono Salaho Mejri indėlio. Šią vasarą su Madrido „Real“ atsisveikinęs ir sutartį su „Dallas Mavericks“ sudaręs vidurio puolėjas pelnė vos 2 taškus (1/5 dvitaškių, 0/3 tritaškių), o likus žaisti 2 min. paliko aikštę dėl kojos traumos.

Rezultatyviausiai Tuniso rinktinėje žaidė Makremas Benas Romdhane‘as (12 taškų), Angolos – Carlosas Moraisas ir Eduardo Mingasas (po 14).

Kitose pusfinalio rungtynėse senegaliečiams nepavyko sustabdyti Nigerijos rinktinės gynėjo Chamberlaino Oguchi. Praėjusį sezoną dėl diskvalifikacijos už dopingo vartojimą praleidęs krepšininkas pelnė 28 taškus. Jam puikiai talkino „Barcelona“ naujokas Shane‘as Lawalis, įmetęs 17 taškų.

Jie užgožė senegaliečių lyderį „Minnesota Timberwolves“ vidurio puolėją Gorgui Diengą, kuris pelnė 20 taškų ir atkovojo 16 kamuolių.

G.Diengas ir jo komandos draugas Maleye Ndoye visas 45 minutes žaidė be keitimo. Dar du Senegalo ekipos starto penketo krepšininkai ilsėjosi vos po kelias akimirkas. Tuo metu pagrindiniai Nigerijos krepšininkai gavo daugiau laiko atsipūsti ir nė vienas jų nežaidė ilgiau nei 36 minutes.

Šeštadienį vyko rungtynės dėl žemesnių vietų. Dvikovoje dėl penktosios vietos Egipto rinktinė palaužė Alžyro komandą 69:63. Iš egiptiečių naudingiausiai žaidė „Šiaulių“ naujokas Assemas Marei, pelnęs 17 taškų ir atkovojęs 11 kamuolių.

A.Marrei per visą čempionatą žaidė 7 rungtynes. Per jas vidutiniškai pelnydavo 10,1 taško ir atkovodavo 8,4 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.