EUROLYGA 2023

Latvijos krepšininkai: „Mačas su Lietuva mums nebus išskirtinis“

Latvijos rinktinės žaidėjams Lietuvos krepšinis – ne naujiena. Ne vienas iš jų žaidė mūsų šalyje – savo laiku treneris Ainaras Bagatskis kovojo „Žalgirio“ ekipoje, sostinės „Lietuvos ryto“ garbę gynė Janis Blūmas, kauniečių ekipai atstovauja Kasparas Vecvagaras.

Latvijos krepšinio rinktinė ir Janis Blūmas.<br>G.Šiupario nuotr.
Latvijos krepšinio rinktinė ir Janis Blūmas.<br>G.Šiupario nuotr.
Latvijos krepšinio rinktinė ir Janis Blūmas.<br>G.Šiupario nuotr.
Latvijos krepšinio rinktinė ir Janis Blūmas.<br>G.Šiupario nuotr.
Latvijos krepšinio rinktinė ir Janis Blūmas.<br>G.Šiupario nuotr.
Latvijos krepšinio rinktinė ir Janis Blūmas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Modestas Krukauskas, specialiai lrytas.lt, Ryga (Latvija)

Sep 6, 2015, 11:21 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:57 AM

„O kas nenori laimėti prieš Lietuvą? Parodykite. Jūs visuose čempionatuose einate iki ketvertuko, nepasisekus – iki aštuntuko, todėl visi nori tokią rinktinę įveikti“, – teigė sekmadienį su Lietuvos ekipa „EuroBasket“ čempionate kovosiančios latvių ekipos gynėjas K.Vecvagaras.

EuroBasket 2015“ čempionato D grupėje sekmadienį – baltų komandų mūšis aikštėje. Sekmadienio vakarą D grupės šeimininkai latviai sieks nuo kojų nuversti Jono Kazlausko kariauna. Abi rinktinės „EuroBasket“ šeštadienį šventė sunkias pergales: lietuviai šiaip ne taip palaužė Ukrainą 69:68, o latviai privertė nuleistomis galvomis iš aikštės eiti belgus – 78:67.

„Mūsų koziris prieš lietuvius – greitas puolimas, tritaškiai ir labai koncentruota gynyba. Mes privalome žaisti savo krepšinį, o ne mums primetamą ir naudotis savaisiais pranašumais“, – apie būsimos dvikovos niuansus sakė kol kas „EuroBasket“ čempionato aikštėje dar nepasirodęs 21-erių K.Vecvagaras.

Kauno „Žalgirio“ ekipoje besitreniruojantis latvis tikino, kad su treneriu A.Bagatskiu Lietuvos komandos žaidimo niuansų neaptarinėjo.

„O kam? Juk ir jis puikiai žino Lietuvos krepšinį, visus jūsų šalies žaidėjus – man nereikėjo nieko pasakoti apie žalgiriečius ar kitus jūsų krepšininkus. Žaisti prieš Lietuvą mes tikrai nesirengėme iš anksto – atėjo laikas kovoti su jūsų ekipa, pasirengsime ir kovosime. Tačiau išskirtinai su lietuviais žaisti nesiruošėme“, – aiškino K.Vecvagaras.

„Aj, turiu aš labai daug draugų tarp lietuvių. Na ką padarysi – teks žaisti. Bet juokelių nė vienas nelaidė. Tik pasikalbėdavome su lietuvaičiais, kad teks žaisti ir linkėjome vienas kitam sėkmės“, – lrytas.lt teigė Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje praėjusį sezoną žaidęs J.Blūmas. 

- Galima ir jus vadinti Lietuvos krepšinio žinovu? Juk sezoną kovojote „Lietuvos ryte“?

– Žinote, situacija tokia, kad mes viską apie jus žinome ir jūs apie mus – juk kaimynai ir krepšinio stilius žinomas, visiems aiškus. Galvoju, kad nei A.Bagatskis, nei J.Kazlauskas nieko naujo prigalvoti negali – bus žaidžiama taip, kaip visada. Ir kam pasiseks, tam pasiseks...

- Kokie gali būti Latvijos ir Lietuvos rinktinės koziriai?

– Manau, svarbiausia bus noras... Kas labiau norės švęsti pergalę, kam liks daugiau jėgų mačo pabaigoje, tas ir laimės. Na, dar palaikymas sirgalių trės įtakos...

- Pirmoji čempionato diena parodė, kad favoritai D grupėje yra tik „ant popieriaus“.  Ar vis dėlto, sensacijų Rygoje nebus?

– Nežinau. Prieš pirmenybes buvo kalbėta, kad Lietuva yra šios grupės favoritė. Tiesiog, pasižiūrėjus į sąrašą, gali manyti, kad kas gali būti galingiau už NBA žaidėjus, Eurolygos čempionus, šalies čempionus – viską gali rasti Lietuvos komandoje. Bet ir mes, latviai nepėsti – šiandien pasižiūrėsime, kas bus grupės favoritais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.