EUROLYGA 2023

Teismo sprendimas: R. Javtokas privalės sumokėti didžiulę sumą

Robertui Javtokui teks savo sąskaitą patuštinti nemenka suma. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pripažino ir leido vykdyti Šveicarijos arbitražo teismo sprendimą. Informaciją apie sprendimą paskelbusios“Verslo žinios“ neįvardijo krepšininko, tačiau lrytas.lt žiniomis, už nutrauktą sutartį su agentu 325 tūkstančius eurų teks pakloti būtent R.Javtokui.

R.Javtokui teks sumokėti už nutrauktą sutartį.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
R.Javtokui teks sumokėti už nutrauktą sutartį.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-29 14:20, atnaujinta 2017-10-12 21:28

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Šią sumą R.Javtokas turės sumokėti „Interperformances“ agentūrai.

„Nagrinėtoje byloje nustatyta, kad ginčo šalys – krepšininkas ir agentas – susitarė, jog tuo atveju, jeigu žaidėjas nutrauks su agentu sutartį nesilaikydamas įspėjimo periodo jis turės agentui sumokėti sumą, lygią 25 proc. paskutinės agento žaidėjo naudai suderėtos sutarties vertės. Kadangi sutartis buvo nutraukta, arbitražo teismas priteisė iš krepšininko sutartimi nustatytas netesybas, lygias 325 000 Eur sumai. Tokį arbitražo sprendimą krepšininkas kvestionavo kaip prieštaraujantį viešajai tvarkai dėl pernelyg didelių baudinių netesybų (angl. punitive damages) priteisimo“, – rašo „Verslo žinios“.

Lietuvos apeliacinis teismas buvo neleidęs pripažinti Šveicarijos arbitražo teismo sprendimo, tačiau Lietuvos Aukščiausiasis Teismas po kasacinio teismo išvadų priėmė kitokį sprendimą.

Su „Interperformances“ teisėsi ir Paulius Jankūnas, Martynas Pocius bei Tadas Klimavičius. Apie „Interperformances“ vadovo italo Luciano Capicchioni karą skaitykite praėjusių metų lrytas.lt straipsnyje. Jį rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.