EUROLYGA 2023

Dešimt svarbiausių žaidėjų perėjimų tarp LKL klubų

Vakar – komandos draugas, šiandien – varžovas. Profesionalų sporte viskas keičiasi labai greitai ir žaidėjų perėjimai iš vienos komandos į kitą yra kasdienybė. Grumtis prieš tuos, su kuriais dar neseniai kovojo petis į petį, teks ir dideliam būriui tarpsezoniu klubus pakeitusių LKL krepšininkų.

A.Gudaitis (viduryje), R.Giedraitis (kairėje viršuje), D.Gailius (dešinėje viršuje), V.Vasylius (kairėje apačioje), A.Šikšnius (dešinėje apačioje) šį LKL sezoną pasitinka naujose komandose.<br>lrytas.lt nuotr.
A.Gudaitis (viduryje), R.Giedraitis (kairėje viršuje), D.Gailius (dešinėje viršuje), V.Vasylius (kairėje apačioje), A.Šikšnius (dešinėje apačioje) šį LKL sezoną pasitinka naujose komandose.<br>lrytas.lt nuotr.
A.Gudaitis iš „Žalgirio“ perėjo į „Lietuvos rytą“
A.Gudaitis iš „Žalgirio“ perėjo į „Lietuvos rytą“
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas Varanauskas

Oct 2, 2015, 3:46 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 5:46 AM

Artūras Gudaitis (iš „Žalgirio“ į „Lietuvos rytą“)

Lietuvos rinktinės stovykloje triūsęs Artūras Gudaitis antrą vasarą iš eilės nepateko į galutinį dvyliktuką, tačiau tarpsezonis jam vis tiek buvo kupinas įvykių. Puolėjas buvo pakviestas NBA naujokų biržoje, pasitikrino jėgas stipriausios pasaulio lygos klubų stovyklose ir svarbiausia – pakeitė komandą. Trejus metus Kauno „Žalgirio“ (įskaitant dublerių) aprangą vilkėjęs A.Gudaitis atsisakė galimybės žaisti Eurolygoje ir sukėlė daug triukšmo pereidamas į Vilniaus „Lietuvos rytą“. „Lietuvos rytas“ vienu šūviu nušovė du zuikius: susilpnino konkurentus ir ženkliai sustiprino savo priekinę liniją. Nors A.Gudaičio statistika praėjusį sezoną nebuvo verčianti iš kojų, 9,4 taško bei 5,2 atkovoto kamuolio plačiais žingsniais į priekį žengiančiam 22 metų puolėjui yra gana solidūs skaičiai.

Rokas Giedraitis (iš „Šiaulių“ į „Lietuvos rytą“)

Robertas Giedraitis visą LKL karjerą žaidė „Šiaulių“ klube, o jo sūnus Rokas sparnus pakėlė ir į „Lietuvos rytą“ išvyko sulaukęs vos 23-ejų. Gimtojo miesto komandos marškinėlius labai greitai išaugęs jaunesnysis Giedraitis praėjusį sezoną pelnydavo 15,2 taško ir tapo rezultatyviausiu LKL žaidėju. Nieko nuostabaus, kad po sėkmingo čempionato Rok.Giedraitis sulaukė ir pirmojo kvietimo į Lietuvos rinktinę, ir pelningesnės sutarties su turtingesniu klubu, kuriame sieks išvengti buvusio komandos draugo Traviso Leslie likimo. Galima prisiminti, kad amerikietis ėjo tuo pačiu keliu: užpraėjusį sezoną žaisdamas „Šiauliuose“ tapo rezultatyviausiu LKL krepšininku ir perėjo į „Lietuvos rytą“. Tačiau T.Leslie Vilniaus ekipoje ryškaus pėdsako nepaliko.

Deividas Gailius (iš „Neptūno“ į „Lietuvos rytą“)

Skirtingai negu pasirengimo etape Jono Kazlausko nusijoti A.Gudaitis ir R.Giedraitis, Deividas Gailius pateko į Lietuvos rinktinės galutinę sudėtį ir tapo Europos vicečempionu. Tačiau vien dėl to D.Gailius Vilniaus komandoje netaps svarbesniu žaidėju negu kiti „Lietuvos ryto“ naujokai. Jis vėliau prisidėjo prie komandos, praleido didelę pasirengimo dalį ir turėjo mažiau laiko parodyti treneriui Marcelo Nicolai, ką moka. Tiesa, 27-erių puolėjas, kuris praėjusį sezoną žaisdamas Klaipėdos „Neptūne“ pelnydavo 11,5 taško, turi kitų privalumų. Jis labiau patyręs ir žaidė daugiau svarbių rungtynių.

Arvydas Šikšnius (iš „Juventus“ į „Neptūną“)

Nors Arvydas Šikšnius krepšinio mokyklą baigė Klaipėdoje, karjeros pradžioje jis negavo progos debiutuoti „Neptūno“ komandoje. Kitos Klaipėdos ekipos „Naftos-Uni-Laivitės“ aprangą trumpai vilkėjusį puolėją krepšinio vėjai blaškė po visą Lietuvą, buvo nupūtę ir į užsienį, bet šiais metais grąžino prie jūros. 27 metų krepšininkas kartu su treneriu Dainiumi Adomaičiu į „Neptūną“ atvyko iš Utenos „Juventus“. A.Šikšnius praėjusiame LKL čempionate pelnydavo 11,4 taško, o šį sezoną neabejotinai bus vienas krepšininkų, kuriais „Neptūno“ treneris galės pasitikėti labiausiai.

Valdas Vasylius (iš „Neptūno“ į „Lietkabelį“)

Valdas Vasylius į Klaipėdos krepšinio istoriją pateko kaip žaidėjas, pataikęs svarbiausią metimą per rungtynes, kuriose „Neptūnas“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje. Tačiau nei šis įsimintinas epizodas, nei 6,6 taško vidurkis LKL čempionate netapo lemiamais veiksniais, kai Klaipėdos klubo vadovai svarstė, kuriuos krepšininkus pasilikti naujam sezonui. V.Vasylius nepateko tarp „Neptūnui“ labiausiai reikalingų žaidėjų, todėl 32 metų klaipėdietis iš gimtojo miesto persikraustė į Panevėžio „Lietkabelį“.

Aidas Viskontas (iš „Pieno Žvaigždžių“ į „Juventus“)

Aidas Viskontas liko ištikimas sau ir vienoje vietoje ilgai neužsibuvo. Dešimtą sezoną LKL žaidžiantis krepšininkas nuo debiuto stipriausioje Lietuvos lygoje komandą pakeitė jau devintą kartą. Šįkart 29 metų įžaidėjas grįžo į pažįstamą aplinką – „Juventus“ aprangą jis vilkėjo 2012-2014 metais. Praėjusį sezoną A.Viskontas atstovavo Pasvalio „Pieno Žvaigždėms“. Jis LKL čempionate pelnydavo 8,8 taško ir atlikdavo 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

Marcusas Monroe (iš „Nevėžio“ į „Dzūkiją“)

Kėdainių „Nevėžis“ praėjusį sezoną laimėjo nedaug rungtynių, tačiau šios komandos amerikiečiai neretai surengdavo įspūdingą krepšinio šou, kurio metu džiugindavo sirgalius efektingais perdavimais ir dėjimais. Vienas šio šou kūrėjų buvo 9,7 taško pelnydavęs Marcusas Monroe, kurio meistriškumui neliko abejingi Alytaus „Dzūkijos“ vadovai. Tiesa, naujoje komandoje 26 metų gynėjui teks keisti įpročius, nes „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas daug griežčiau reikalauja žaidimo drausmės.

Julius Jucikas (iš „Šiaulių“ į „Lietuvos rytą“)

Julius Jucikas praėjusį sezoną buvo vienas didžiausią pažangą padariusių LKL krepšininkų. Vienu metu tuometinis „Šiaulių“ puolėjas netgi pirmavo rezultatyviausių turnyro žaidėjų sąraše, bet vėliau užleido pirmąją vietą komandos draugui Rok.Giedraičiui. Tiesa, J.Juciko statistika pablogėjo neženkliai – jis pelnydavo 12,8 taško ir atkovodavo 4,2 kamuolio. To užteko, kad 25 metų žaidėjas kartu su Rok.Giedraičiu sulauktų kvietimo pabandyti jėgas „Lietuvos ryto“ komandoje, bet dėl didelės konkurencijos priekinėje linijoje jam įrodyti savo vertę sostinėje bus labai sudėtinga.

Justas Tamulis (iš „Nevėžio“ į „Pieno Žvaigždes“)

Prieš metus Justas Tamulis bandė paragauti legionieriaus duonos, bet vos prasidėjus sezonui grįžo iš Ispanijos į gimtuosius Kėdainius ir apsivilko „Nevėžio“ aprangą. Dėl traumų jaunasis gynėjas ne visą laiką galėjo žaisti visa jėga, tačiau keliuose mačuose įmetė daugiau nei 20 taškų ir LKL čempionate vidutiniškai pelnydavo 10,6 taško. Kad sėkmingas debiutas nebuvo atsitiktinumas, 21 metų J.Tamulis šį sezoną bandys patvirtinti stipresnėje komandoje „Pieno Žvaigždėse“.

Vaidas Čepukaitis (iš „Juventus“ į „Vytautą“)

Vaidas Čepukaitis tarsi bando aplenkti A.Viskontą ir darbdavius keičia po kiekvieno sezono. Į kitą komandą 26-erių vidurio puolėjas persikėlė jau šeštą vasarą iš eilės. Tiesa, darbdaviai nėra visiškai nauji – į Prienų-Birštono „Vytautą“ šis krepšininkas grįžo po metų pertraukos. 2013-2014 metų sezone žaisdamas Prienų ekipoje V.Čepukaitis pelnydavo 7,3 taško ir atkovodavo 3,8 kamuolio, o praėjusį sezoną Utenos komandoje įmesdavo 7,1 taško ir atkovodavo 5,4 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.