EUROLYGA 2023

D. Saboniui – saldžiausi pagyrimai ir garantuota vieta NBA

NBA išskėstomis rankomis laukia sugrįžtančios Sabonio pavardės, tačiau šįkart specialistų žvilgsniai krypsta ne į Arvydą Sabonį. Šiemet Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavęs Domantas Sabonis ruošiasi vos antrajam sezonui NCAA, tačiau NBA naujokų biržos prognozes sudarantys ekspertai 19 metų 208 cm ūgio lietuviui jau siuva pajėgiausios lygos marškinėlius.

D.Saboniui prognozuojama aukšta vieta kitų metų NBA naujokų biržoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Saboniui prognozuojama aukšta vieta kitų metų NBA naujokų biržoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Saboniui prognozuojama aukšta vieta kitų metų NBA naujokų biržoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Saboniui prognozuojama aukšta vieta kitų metų NBA naujokų biržoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 6:46 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:09 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Kai „Draft Express“ D.Saboniui 2016 metų NBA naujokų biržoje prognozuoja 22-ąjį šaukimą, „Mock Draft“ lietuviui skiria 8-ąją vietą. „Yahoo Sports“ specialistas nurodė, kad jau kitąmet D.Sabonis NBA būtų naudingas žaidėjas, kuris pakiltų nuo suolo.

Apie „Gonzaga Bulldogs“ garbę ginančio D.Sabonio potencialą rašė ir „Yahoo Sports“ apžvalgininkas Jeffas Eisenbergas. Jis įsitikinęs – D.Sabonis iš Vakarų pakrantės talentų turi geriausius šansus jau kitąmet patekti į NBA.

„Prie išskirtinės gynybos ir kovos dėl kamuolių galima pridėti, kad Lietuvos aukštaūgis puikiai orientuojasi po krepšiu. Jis prieš metus būdamas trečiu Gonzagos aukštaūgiu buvęs žaidėjas pelnė 9,7 taško ir atkovojo 7,1 kamuolio. Daugiausia žalos jis pridarė baudos aikštelėje ir po varžovų krepšiu“, – rašė J.Eisenbergas.

Tiesa, į padanges D.Sabonio jis nekėlė, tad nevengė ir kritikos.

„Jam kartais sunku baigti ataką prieš aukštus žaidėjus, o iš vidutinio nuotolio trūksta taiklumo. Viena jo silpnybių gynyboje – greitas pražangų prisirinkimas“, – rašė „Yahoo Sports“.

„Yahoo Sports“ taip pat pabrėžė, kad Vakarų pakrantės konferencijoje geriausio gynėjo laurai – tik ant D.Sabonio galvos.

„Ūgis, mobilumas ir tvirtumas buvo svarbiausia Gonzagos gynybai. Antrus metus žaidžiantis krepšininkas yra pakankamai aukštas ir stiprus, kad galėtų gintis prieš varžovų „centrus“ ir dominuotų po krepšiu. Be to, jis efektyviai ginasi du prieš du. Po klaidinančių judesių jis vis tiek lieka priekyje puolėjų“, – rašė J.Eisenbergas.

Jis pabrėžė, kad Gonzagos universitetas konferencijoje turi geriausia priekinę liniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.