EUROLYGA 2023

„Neptūno“ varžovas Europos taurėje žlunga – vadovas spjaudosi

Prieš kelis metus Rusijos mieste Volgograde suburta „Krasnyj Oktiabr“ krepšinio komanda prasidėjus sezonui pradėjo byrėti – ir ne tik dėl finansinių bėdų. Šiemet Europos taurės turnyre nutarusi dalyvauti rusų ekipa bei patekusi į vieną grupę su Klaipėdos „Neptūno“ komanda neturi padorios salės, kurioje ji galėtų žaisti. Volgograde „raudonojo spalio palikuonys“ buvo susiradę tik vieną bent padoresnę areną – „Aljans-Basket“ salę, kuri talpina 1200 žiūrovų.

„Krasnyj Oktiabr“ klubui Europos taurės turnyro rengėjai uždraudė žaisti kaip „kišenė“ mažoje ir daugelio reikalavimų neatitinkančioje „Aljans-Basket“ arenoje.<br>krasnyjoktabr.ru nuotr.
„Krasnyj Oktiabr“ klubui Europos taurės turnyro rengėjai uždraudė žaisti kaip „kišenė“ mažoje ir daugelio reikalavimų neatitinkančioje „Aljans-Basket“ arenoje.<br>krasnyjoktabr.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-20 10:35, atnaujinta 2017-10-09 00:52

„Krasnyj Oktiabr“ klubui Europos taurės turnyro rengėjai uždraudė žaisti it „kišenė“ mažoje ir daugelio reikalavimų neatitinkančioje „Aljans-Basket“ arenoje. Tuomet Volgogrado ekipos vadovas Dmitrijus Gerasimenka surado salę Maskvoje, Krylatskoje rajone, kur ir žadėjo žaisti Europos taurės F grupės akistatas. Mat Volgograde yra statoma krepšinio salė, tačiau ji duris turėtų atverti tik kitais metais.

Buvusio Stalingrado miesto ekipos vadovas svaigo, kad į tarptautines kovas savo sirgalius jis veš traukiniais ir lėktuvais – krepšininkai nesijaus vieni prieš varžovus Krylatskoje „Dinamo“ salėje.

Tačiau jau pirmadienį Rusijos rengiamos VTB lygos vadovai taip pat kirto „Krasnyj Oktiabr“ iš peties – pateikė reikalavimą, kad klubas nežaistų „Aljans-Basket“ arenoje.

Arena yra per maža žiūrovams, ji neatitinka minimalių reikalavimų, joje negalima rengti televizijos transliacijų, nes jos bus nekokybiškos“, – tokį verdiktą paskelbė VTB.

„Tai visiška nesąmonė. Tai yra nesusipratimas, – žaibais svaidėsi „Krasnyj Oktiabr“ vadovas D.Gerasimenka. – Nė velnio ji nėra mažesnė už kitas Rusijos krepšinio arenas, o mačo atmosfera joje kur kas geresnė nei kitur. Volgograde daugiau kol kas nėra jokios padorios krepšinio salės. Gerai, na ir kas, kad joje gali tilpti tik 1200 sirgalių ir yra tik tiek kėdžių – tačiau vietos visada užimtos, o ne kaip kitur, kur sėdi 300 žmonių, iš jų didžioji dalis yra giminės ir valytojos. Kas mums lieka? Mes trauksimės iš VTB lygos. Perkelti klubą į kitą miestą mes neturime nei jėgų, nei lėšų. Ir kam tą daryti?“.

„Krasnyj Oktiabr“ vadovas dar mąsto, ar po tokio VTB sprendimo rusų klubui bus įmanoma varžytis Europos taurėje – kubo ateitis pakibo ore.

F grupėje kovojantis Volgogrado klubas pirmoje Europos taurės akistatoje įveikė Atėnų AEK, o rytoj „namie“ – Maskvoje – turėtų žaisti su dar viena šioje grupėje kovojančia Rusijos komanda – Žemutinio Naugardo „Nižnyj Novgorod“.

Spalio 28 dieną Volgogrado atstovai privalo atvykti į Lietuvą ir sužaisti Klaipėdoje rungtynės su vietos „Neptūnu“. Tačiau nežinia, ar ekipa iki tol nesusidurs su tiek finansinėmis, tiek ir ekipos gyvavimo problemomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.