EUROLYGA 2023

Kaip Š. Jasikevičius Lietuvoje ieškojo golfo aikštyno

Golfo mėgėjai šiuo metu Lietuvoje gali rinktis net iš kelių aikštynų. O kai 1998-aisiais Šarūnas Jasikevičius – tuomet dar tik kylantis krepšinio talentas – po mokslų JAV atvyko žaisti į Vilniaus „Lietuvos rytą“, jis gimtoje šalyje nerado vietos, kur pažaisti už Atlanto pamėgtą golfą.

1998-aisiais į „Lietuvos rytą“ žaisti po studijų JAV atvykęs Š.Jasikevičius Lietuvoje pasigedo golfo aikštyno.<br>M.Kulbio nuotr.
1998-aisiais į „Lietuvos rytą“ žaisti po studijų JAV atvykęs Š.Jasikevičius Lietuvoje pasigedo golfo aikštyno.<br>M.Kulbio nuotr.
1998-aisiais į „Lietuvos rytą“ žaisti po studijų JAV atvykęs Š.Jasikevičius Lietuvoje pasigedo golfo aikštyno.<br>M.Kulbio nuotr.
1998-aisiais į „Lietuvos rytą“ žaisti po studijų JAV atvykęs Š.Jasikevičius Lietuvoje pasigedo golfo aikštyno.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audra Telksnienė (Žurnalas „Krepšinis“)

Oct 26, 2015, 7:29 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 9:44 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE. 

Apie aistra golfui garsėjantį Š.Jasikevičių – rašinys iš 1998-ųjų žurnalo „Krepšinis“.

Po ketverių metų gyvenimo Amerikoje į Lietuvą sugrįžęs krepšininkas Š.Jasikevičius ėmė ieškoti golfo aikštyno. Tačiau jis turėjo nusivilti. Krepšinio šalimi vadinamoje Lietuvoje nėra ne tik golfo žaidimo tradicijų, bet ir veikiančio aikštyno.

„Čia, Lietuvoje, mano pomėgis žaisti golfą tikrai neįvykdomas, net aikštyno nėra“, – guodėsi krepšininkas, 1998-1999 m. sezoną atstovaujantis Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai.

Golfas krepšininkui labai patinka, „tiesiog baisiai traukia“. „Ar mes neturime nuotraukų, kur būtume nusifotografavę golfo aikštyne“, – paklausė jis šalia sėdinčios savo draugės amerikietės Natalie Voight. Šarūnas norėjo parodyti, kaip apsirengdavo Amerikoje, eidamas žaisti golfą.

„Ne“, – purtė galvą Natalie, neseniai taip pat pradėjusi mokytis žaisti golfą.

Kai Amerikoje Š.Jasikevičius susiruošdavo į golfo aikštyną, draugams tai negalėdavo nedaryti įspūdžio. Specialūs golfo batai, puiki apranga ir geriausios, kokias tik įmanoma gauti, golfo lazdos versdavo visus manyti, jog šis vaikinas – puikus golfo meistras.

„Iš tikrųjų esu prastas golfo žaidėjas, tik susipirkęs viską, kas geriausia, – juokėsi iš savęs Š.Jasikevičius. – Jei nori tapti normaliu golfo žaidėju, mokytis reikia kokius aštuonerius metus. Aš tuo užsiėmiau tik porą metų, be to, neturėdavau tam daug laisvo laiko. Reikėtų pasisamdyti trenerį ir mokytis kasdien po šešias ar aštuonias valandas“.

Amerikiečiai draugai, supratę, kad golfo asą vaidinantis lietuvis dar tik mokosi žaisti šį JAV labai populiarų žaidimą, nuoširdžiai juokdavosi, pamatę krepšininką su geriausia amunicija.

Krepšininkui sugrįžus į Lietuvą, golfo lazdos ir apranga liko Amerikoje. Dabar ja naudojasi krepšininko draugė Natalie.

Kaip vis dėlto Š.Jasikevičius ketina Lietuvoje įgyvendinti savo pomėgį?

Grįžęs į gimtinę, jis išsiaiškino, kad šio žaidimo aistruoliai yra įkūrę Lietuvos golfo asociaciją. Asociacijos prezidentas, krepšinio teisėjas Virginijus Dovidavičius Š.Jasikevičiui sakė, kad jau daromi aikštyno brėžiniai.

„Tačiau ar tokiu oru apskritai galima žaisti golfą, nebent labai šiltai apsirengus“, – nespėjęs pasidžiaugti asociacijos prezidento pažadais, krepšininkas ėmė keiksnoti golfo mėgėjams nepalankų Lietuvos klimatą.

Š.Jasikevičius girdėjo ir apie Vilkaviškio rajone 1997-ųjų vasarą atidarytą pirmąjį mūsų šalyje golfo aikštyną, pavadintą „Senojo ąžuolo“ lauku. Tačiau išeiviai iš Lietuvos, parodę iniciatyvą mokyti savo „atsilikusius“ tautiečius žaisti golfą, šiemet patys nė karto į išreklamuotą aikštyną nebuvo atvažiavę.

Vietos gyventojai, prižiūrintys 3,5 hektaro „Senojo ąžuolo“ lauką, 1998-ųjų vasarą dar pjovė žolę, vis tikėdamiesi sulaukti svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.