EUROLYGA 2023

Be kontrakto: kuo tai gresia D.Motiejūnui ir Lietuvos rinktinei?

Traumą besigydantis 25-erių metų Donatas Motiejūnas nepratęs sutarties su „Houston Rockets“ iki lapkričio 2-osios dienos, todėl kitą vasarą taps apribotuoju laisvuoju agentu. Ši žinia turėtų kelti nerimą ir Lietuvos krepšinio rinktinei.

D.Motiejūnas gali neapsivilkti rinktinės marškinėlių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas gali neapsivilkti rinktinės marškinėlių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

Oct 30, 2015, 8:14 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 11:08 PM

„Tai reiškia, kad kitą vasarą Donatas turės galimybę derėtis su daugiau klubų negu vienu“, – paprastai ir aiškiai šią situaciją vertina krepšinio agentas Tadas Bulotas.

Žinią, apie istrigusias derybas tarp 25-erių lietuvio ir Hiustono ekipos praneša „Yahoo Sports“.

Lapkričio 2 diena – paskutinė, kai klubai gali pratęsti sutartis su žaidėjais. Kitą vasarą D.Motiejūnas galės sudaryti sutartį su kuria nori komanda, tačiau „Rockets“ pasiūlius bent doleriu daugiau, lietuvis liktų Hiustone.

D.Motiejūnas vis dar sveiksta po nugaros traumos – praleido treniruočių stovyklą ir iš šalies stebi pirmąsias klubo kovas naujame NBA sezone.

T.Bulotas sutinka, kad Donato trauma galėjo tapti nepratęstos sutarties priežastimi.

„Sunku pasakyti, kokia „Rockets“ filosofija – į kokius laisvuosius agentus jie nusitaikę, todėl sunku spėlioti. Bet trauma prisidėjo – kai žaidėjas nežaidžia su visais, jį sunku vertinti. Jie laukia Donato grįžimo ir tada spręs. Tai tikrai susiję, bet ar tai pagrindinė tokio „Rockets“ sprendimo priežastis – sunku pasakyti“, – vertino agentas.

T.Bulotas nėra linkęs diskutuoti, kas būtų jeigu būtų – kiek pinigų lietuvis galėtų tikėtis, jei nebūtų patyręs traumos.

„Nelabai į tai veliasi ir pats Donatas, o ir mes nemėgstame spekuliuoti. Lyginimų buvo daug – su Ersanu Ilyasova, gal kas sulygins su Marcu Gasoliu (juokiasi). Sunku pasakyti, kai vyksta derybos galima spėlioti, o dabar nevyksta niekas“, – vertino agentas.

Turkas E.Ilysavo šį sezoną „Detroit Pistons“ klube uždirbs 7,9 mln. JAV dolerių.

Kokioje komandoje D.Motiejūnas gali atsidurti artėjančią vasarą? T.Bulotas mano, kad svarbiausia būti ten, kur esi reikalingas.

„Nemanau, kad Donatui yra skirtumas. Kur jis bus reikalingas, ten kur jo norės, jis ten ir žais. Kiekvienas žaidėjas norėtų būti komandoje, kuri gali tapti čempione. Toks noras liks ir D.Motiejūnui.

Nemanau, kad Donatas labai bijo to, kad sutartis nepratęsta. Susidomėjimo juo tikrai bus – juo domėjosi ir praėjusiais metais, klausinėjo kaip kas. Tikrai nemanau, kad tai tragedija, jei sutartis nebus nepasirašyta“, – neabejojo T.Bulotas.

Lietuvis dėl naujos sutarties galėtų derėtis nuo liepos 1-osios dienos.

Tai galėtų tapti ir rimta problema Lietuvos rinktinei. Mūsiškiai jau rugpjūčio 5-ąją dieną pradės kovas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Užsitęsus deryboms D.Motiejūnas arba smarkiai vėluotų į treniruočių stovyklą arba apskritai antrus metus iš eilės neapsivilktų nacionalinės rinktinės marškinėlių.

„Visų pirma svarbiausia sveikata. Kontraktas yra antroje vietoje – tai priklausys nuo derybų su komanda, kaip viskas klostysis.

Viskas gali užsitęsti, gali ir ne. Tai jau spekuliacija“, – apie grėsmę rinktinei kalbėjo T.Bulotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.