EUROLYGA 2023

Niujorkas ima lenktis Latvijos krepšinio žvaigždei

Prieš pirmąsias „New York Knicks“ rungtynes savo aikštėje Philo Jacksono marketingo departamento darbuotojai sirgaliams nemokamai dalijo trijų ekipos aukštaūgių skrajutes. 213 cm ūgio Robino Lopezo, 203 cm ūgio lyderio Carmelo Anthony ir 221 cm ūgio naujoko iš Latvijos Kristapo Porzingio.

K.Porzingis sulaukia vis daugiau gerbėjų palaikymo.<br>„USAToday“/“Scanpix“ nuotr.
K.Porzingis sulaukia vis daugiau gerbėjų palaikymo.<br>„USAToday“/“Scanpix“ nuotr.
K.Porzingis sulaukė gausių sirgalių palaikymo.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
K.Porzingis sulaukė gausių sirgalių palaikymo.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
NBA naujokų biržoje „Knicks“ sirgaliai švilpė ir latviui.<br>„USAToday“/“Scanpix“ nuotr.
NBA naujokų biržoje „Knicks“ sirgaliai švilpė ir latviui.<br>„USAToday“/“Scanpix“ nuotr.
K.Porzingis patinka „Knicks“ vadovams dėl charakterio ir gerų įgūdžių.<br>„USAToday“/“Scanpix“ nuotr.
K.Porzingis patinka „Knicks“ vadovams dėl charakterio ir gerų įgūdžių.<br>„USAToday“/“Scanpix“ nuotr.
K.Porzingis stebino sirgalius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
K.Porzingis stebino sirgalius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Neabejojama, kad pirštu į K.Porzingį parodė ir „Knicks“ direktoriumi dirbantis legendinis NBA treneris Ph.Jacksonas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Neabejojama, kad pirštu į K.Porzingį parodė ir „Knicks“ direktoriumi dirbantis legendinis NBA treneris Ph.Jacksonas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

Oct 30, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:35 PM

Sirgaliai tikėjosi daug, nes „Knicks“ sezoną išvykoje pradėjo nebloga gynyba ir dar geresniu puolimu bei pergale prieš „Milwaukee Bucks“ 122:97, tačiau namų aikštėje Niujorko ekipos aistruoliams antausį skėlė realybė.

„Knicks“ 101:112 neprilygo praėjusį sezoną geriausią rezultatą Rytų konferencijoje užfiksavusiai „Atlanta Hawks“ komandai.

„Nypost.com“ žurnalistas Marcas Bermanas iškart prisiminė dalytas skrajutes.

„Sezono viduryje skrajutėse gali būti tik 20 metų latvis, kaip vienintelė priežastis, kodėl dar verta ateiti į rungtynes“, – rašė jis.

Kai nušvilpė, nepasidavė

Visiškai kitoks tonas nei per NBA naujokų biržą. Kai šią vasarą „Knicks“ ketvirtuoju – aukščiausiu, kokiu tik buvo pakviestas krepšininkas iš Baltijos valstybių, numeriu pašaukė K.Porzingį, Niujorke nemažai sirgalių ėmė švilpti.

Po palaidoto sezono ir noro, kad visi nustotų tyčiotis, jie norėjo garsios žvaigždės ir savo krepšininko, o gavo europietį. Tuomet K.Porzingį gynė legendinis Ph.Jacksonas, C.Anthony ir kiti.

NBA sezonas prasidėjo, ir K.Porzingis ima lenkti sirgalius į savo pusę.

Kai „Knicks“ pralaimėjo „Hawks“ komandai, daugumą jų šildė tik prisiminimai apie K.Porzingio žaidimą.

Kritika krito ant C. Anthony pečių, kuris nepatempė komandos ir pataikė vos 10 metimų iš 27.

Nugvelbė kamuolius

K.Porzingis šiose rungtynėse taškais nespindėjo. Jis per 26 minutes pelnė 10 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, bet privertė šokinėti „Knicks“ aistruolius.

Šie šėlo, kai K.Porzingis perėmė Alo Horfordo perdavimą, pasileido į priekį ir neleido jo prisivyti „Visų žvaigždžių“ ekipos nariui Paului Millsapui. Ataka baigėsi dėjimu. Vos po akimirkos K.Porzingis ir vėl perėmė kamuolį.

„Nėra daug mano ūgio vyrukų, kuriems tai pavyktų daryti. Aš vis dar daug dirbu, kad būčiau greitesnis ir vikresnis. Tai mano privalumai ir pranašumai“, – sakė K.Porzingis.

Sirgaliai pasitiko plojimais

Kai prieš rungtynes K.Porzingis buvo pristatytas, jis sulaukė garsių ovacijų. Taip, keletu decibelų garsesnių nei C.Anthony.

„Žinau, kad jis gali daug. Džiaugiuosi, kad taip mano ir sirgaliai. Jis taps sirgalių numylėtiniu“, – sakė C.Anthony, o tada juokais ekipos naujokui šūktelėjo, kad žurnalistai per daug apie jį klausinėja.

Šios rungtynės K.Porzingiui nebuvo geriausios. Jis padarė keturias klaidas ir prametė pirmuosius savo keturis metimus. Tačiau sirgaliai jam jau jaučia prielankumą.

„Matau, kad sirgaliai ima mėgti mane. Dabar man reikia žaisti dar kiečiau, – sakė K.Porzingis. – Palaikymas buvo nuostabus. Mes atsilikome 15 taškų, jie vis tiek mus palaikė. Atsilikome 20 taškų, jie toliau šaukė. Jie parodė, kad remia mus ir nori padėti laimėti.“

Gyrė ir „Knicks“ legenda

K.Porzingiui liaupsių negailėjo ir NBA garsenybė bei dukart čempionas Waltas Frazieris. Buvęs įžaidėjas dabar komentuoja „Knicks“ rungtynes ir analizuoja ekipos žaidimą.

„Šis vyrukas – šaltakraujis. Jis kalba teisingai ir nepanašu, kad jam poveikį daro didysis Niujorkas. Galbūt jį gali išgąsdinti sirgaliai, bet man patinka jo požiūris“, – „nypost.com“ kalbėjo W.Frazieris.

Jam patiko, kad K.Porzingis patobulėjo nuo vasaros lygos, dėl kurios latvis atsisakė žaisti savo rinktinėje Europos krepšinio čempionate.

„Žingsnis – neįtikėtinas. Jis atrodo daug agresyvesnis ir labiau atsipalaidavęs. Jam dar reikia sutvirtėti ir sumažinti savanaudiškumą. Kita vertus, jis kartais žaidžia pernelyg altruistiškai. Be to, jis suprato, kad gali blokuoti metimus nepašokęs. Jis aukštas, todėl užtenka iškelti ranką. Tai šiek tiek baugina varžovus. K.Porzingis gerai ginasi. Taip, per pasirengimą sezonui jis mėtė siaubingai, bet visa tai – nervai“, – sakė buvęs „New York Knicks“ ir „Cleveland Cavaliers“ krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.