EUROLYGA 2023

Treneris Jonas Kazlauskas su krepšinio rinktine nesiskirs

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė neliks našlaite, o šalies krepšinio federacijai (LKF) neteks ieškoti naujo stratego nacionalinei komandai. Lrytas.lt žiniomis, iš atostogų Graikijoje sugrįžtantis vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas šią savaitę pradės dėlioti darbų su ekipa kontūrus. Spėlionės dėl J.Kazlausko ateities rinktinėje buvo iškilusios po jo komentarų pasibaigus šių metų Europos čempionatui, kai strategas nepanoro aiškiai atsakyti į klausimą, ar jis liks prie komandos vairo.

J.Kazlauskas ir toliau vadovaus Lietuvos krepšinio rinktinei.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas ir toliau vadovaus Lietuvos krepšinio rinktinei.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 5:50 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Jau šios savaitės viduryje LKF vadovybė turėtų susėsti su J.Kazlausku ir išklausyti jo norus dėl komandos pasirengimo Rio de Žaneiro olimpiadai – su kokiomis ekipomis strategas norėtų sužaisti draugiškus mačus, kur ir kiek laiko vyks rinktinės treniruočių stovyklos, prieš kiek laiko iki olimpinio krepšinio turnyro pradžios į Rio de Žaneirą turės atvykti krepšininkai.

Tad baigėsi pusantro mėnesio tvyrojusi nežinia dėl J.Kazlausko sprendimo, ar jis toliau bus prie ekipos vairo. 2013 metais prie komandos vairo stojęs garsus krepšinio specialistas po tais pačiais metais vykusio „EuroBasket“ turnyro buvo sumanęs trauktis iš posto, tačiau po pokalbių su LKF vadovybe, liko savo pareigose. Tuomet apie savo atsistatydinimą buvo pareiškęs ir federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

„Neprovokuokite“, – po sidabrinių Europos krepšinio čempionato rungtynių, atsakydamas į klausimą, ar kitąmet olimpiadoje jis ves rinktinę į kovą dėl apdovanojimų, atsakė 60-metis J.Kazlauskas.

Dviprasmišką situaciją pagilino ir LRT televizijai duotas interviu, kuriame krepšinio specialistas prakalbo apie tai, kad jis turi gerai pagalvoti ir apsispręsti, ar sugebės toliau vadovauti nacionalinei komandai.

„Aš nenoriu kalbėti apie ateitį. Visi varžybų etapai labai brangiai kainuoja. Tai yra begalinė atsakomybė, begalinė įtampa, bemiegės naktys ir labai sunkus darbas. Darbas, kuris kainuoja sveikatą, nervus. Turi visada pats pajausti ir suprasti, ar tu dar gali, ar sugebėsi“, – prieš mėnesį sakė J.Kazlauskas.

Europos vicečempionu antrąkart per du „EuroBasket“ turnyrus tapęs ir su ekipa bilietą į Rio de Žaneiro olimpiadą laimėjęs 60 metų J.Kazlauskas rugsėjį paprašė palaukti jo sprendimo dėl rinktinės vedlio kėdės likimo ir išvyko pailsėti į Graikiją.

Net su J.Kazlausku gerai sutariantis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis spalį negalėjo pasakyti, koks bus stratego sprendimas.

„Nemanau, kad čia yra problemų, – kalbėjo A.Sabonis. – Federacija su treneriu sutarusi ketverių metų ciklui. Jei tiek nuvargta... Nežinau, galima išvedžioti, aiškinti ką nori. Manau, sunkiausias darbas atliktas. LKF jau planuoja pasirengimą olimpinėms žaidynėms. Rinktinė turi galimybę sužaisti draugiškas rungtynes su NBA žvaigždžių ekipa, derasi su Ispanija ir mezga tvirtus ryšius su Prancūzija, bet neketina priimtu svarbių sprendimų be J.Kazlausko žodžio“

Tuo tarpu Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas praėjusį mėnesį davė suprasti, kad J.Kazlauskas po atostogų vėl kibs į darbus. „Sutarėme apie krepšinį nekalbėti, kol baigsis jo atostogos, – sakė M.Špokas. – Nėra jokio nerimo, nes neįvyko nieko tokio, dėl ko turėtų kažkas trauktis. Kai grįš treneris, susidėliosime planus. Aš pats mačiau, kiek energijos visiems kainavo patekimas į olimpiadą. Suprantu išsekimą ir tai, kad žmogus nori atsiriboti nuo krepšinio, ramybės, poilsio, o tada šviežia galva dėlioti planus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.